Ενισχυμένη η Σαν Λορένσο
ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΣΟ
Είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση η Σαν Λορένσο, ενώ και ο προπονητής Αγιούδε είχε γίνει αποδέκτης έντονης κριτικής μετά την ήττα από τη Λανούς. Έδειξε, όμως, χαρακτήρα η «Σικλόν» και πέρασε από τη Μεντόσα, κερδίζοντας με 1-0 την τοπική Χιμνάσια. Το έργο της μόνο εύκολο δεν ήταν απέναντι στους μαχητικούς γηπεδούχους και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 70ό λεπτό, προκειμένου ο Εράσο να σημειώσει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Παρά το ενδιαφέρον της Ρίβερ Πλέιτ, ο ικανός κεντρικός αμυντικός Ρομάνια ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Σαν Λορένσο. Αντίθετα, παρελθόν αποτελεί ο έμπειρος τερματοφύλακας Αλταμίρανο, που παραχωρήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο στη Ντεφένσα Χουστίτσια. Ο μοναδικός από τους νεοαποκτήθέντες που έμεινε εκτός αποστολής ήταν ο Κορούχο (Α), ενώ, αντίθετα, συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές του Αγιούδε οι Αμπρέγο (ΜΕ), Καρδίγιο (ΜΕ), Γκ. Ροντρίγκες (ΜΕ), Βιέτο (Ε) και Ντε Ρίτις (Α).
Αγωνιστικά Νέα:
Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών τους οι χρήσιμοι Κόρδοβα (Α), Μπάριος (Ε) και Μοντενέγκρο (Α). Επέστρεψε ο εφεδρικός Ερέρα (Α). Δεν αναμένεται να αλλάξει το σύστημα 4-2-3-1 ο προπονητής της Σαν Λορένσο, ενώ ο Κουέγιο θα είναι η επιλογή του για την κορυφή της επίθεσης.
ΣΕΝΤΡΑΛ ΚΟΡΔΟΒΑ
Δύσκολο είναι, είναι η αλήθεια, το έργο του προπονητή Πουσινέρι, που αντικατέστησε τον επιτυχημένο Ντε Φελίπε, καθώς η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Η Σεντράλ Κόρδοβα δεν «πατάει» καλά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Ατλέτικο Τουκουμάν, αποτέλεσμα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό τόσο στην τύχη όσο και στην αστοχία των παικτών των γηπεδούχων.
Ο τεχνικός της ομάδας του Σαντιάγκο ντελ Έστερο, πάντως, δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα από την εικόνα της ομάδας του: «Θα ήταν παράλογο να είμαστε στο 100% από τώρα, την ομάδα τη χτίζουμε. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι με σκληρή δουλειά και προσπάθεια θα τα καταφέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο μεταγραφικό κομμάτι, απέκτησε τον ικανό επιθετικό Σάντος με τη μορφή δανεισμού από τη Βελές.
Αγωνιστικά Νέα:
Αν και δεν του… βγήκε το πλάνο στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Τουκουμάν, όλα δείχνουν ότι ο Πουσινέρι δεν θα αλλάξει το αγαπημένο του σύστημα και θα παρατάξει και πάλι την ομάδα του με 4-4-2. Οι Μάρτσι και Κιρόγα διεκδικούν τη θέση στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές. Τέλος, ο ικανός Ιακομπέγις (ΜΕ), που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής λόγω ενοχλήσεων, τις ξεπέρασε και αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.
Εκτίμηση
Ξεπέρασε την απογοήτευση από την ήττα της πρεμιέρας η Σαν Λορένσο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Η Σεντράλ Κόρδοβα θα προσπαθήσει να πάει σε χαμηλό τέμπο το παιχνίδι, δίνοντας έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία της, όπως έκανε και στο ματς στην Τουκουμάν. Οι γηπεδούχοι, όμως, ενισχυμένοι με τις μεταγραφές τους, έχουν τον πρώτο λόγο.
2~2