Και οι δύο θέλουν τη νίκη
Η Πόρτο υποδέχεται την Φέγενορντ και προκρίνεται σίγουρα με νίκη, ενώ με ισοπαλία θα χρειαστεί να μην κερδίσει η Γιουνγκ Μπόις την Ρέιντζερς στη Γλασκώβη. Από την πλευρά τους, οι Ολλανδοί θέλουν μόνο νίκη αλλά και ήττα της Γιουνγκ Μπόις για να πάρουν το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.
ΠΟΡΤΟ
Κέρδισε με 2-1 την Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 6’ από στατική φάση, έβγαλε όμως αντίδραση και έφερε… τούμπα το ματς με δύο γκολ του Αμπουμπακάρ (75’, 79’). Στις καθυστερήσεις σώθηκε από το δοκάρι και τελικά έφυγε με το μεγάλο «διπλό» από την Ελβετία. Για να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης θα χρειαστεί νίκη στο σημερινό ή ισοπαλία αν η Γιουνγκ Μπόις δεν κερδίσει το δικό της παιχνίδι μιας και υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Ελβετούς.
Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι με την Μορειρένσε, καθώς στη φυσούνα σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους δύο τεχνικούς και τα πορτογαλικά Μέσα αναφέρουν ότι ο Κονσεισάο μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με αποκλεισμό 9 μηνών! Ο ίδιος δε θέλησε να σχολιάσει για το περιστατικό στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε για την ομάδα του: «Υπάρχουν ομάδες υψηλής ποιότητας στο Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο θα παίζουν πλέον Άγιαξ και Ίντερ. Φυσικά θέλουμε να συμμετέχουμε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όμως αυτό που θέλουμε τώρα είναι να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ και να εκπροσωπήσουμε την Πόρτο σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι ένας πολύ ισορροπημένος όμιλο, πολλοί που δεν είναι τόσο γνώστες του αθλήματος, υποτιμούν το σκωτσέζικο και το ελβετικό ποδόσφαιρο».
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο χαφ Μπαρό, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορ Αμπουμπακάρ που πέτυχε τα γκολ της ανατροπής κόντρα στη Γιούνγκ Μπόις.
ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
Δεν κατάφερε να κερδίσει την Ρέιντζερς στην έδρα της και το τελικό 2-2 στο «Ντε Κάιπ» τη φέρνει με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Είχε δοκάρι στο 18’ για να προηγηθεί, κάτι που κατάφερε τελικά στο 33’ με τον Τόορνστρα. Δεν μπήκε καλά στην επανάληψη και δέχτηκε δύο γκολ σε 12 λεπτά (53’, 65’), ωστόσο στο 68’ «χτύπησε» στην αντεπίθεση και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Σινιστέρα. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και έτσι παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου. Για να προκριθεί χρειάζεται δική της νίκη στο «Ντραγκάο» και ήττα της Γιουνγκ Μπόις στη Γλασκώβη κόντρα στην Ρέιντζερς.
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Φίτεσε. Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και η αντίπαλος της είχε χαμένο πέναλτι και δοκάρι, ισορρόπησε στη συνέχεια και είχε τις δικές της στιγμές (δύο δοκάρια μεταξύ άλλων) για να βρει δίχτυα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση και στο -6 από την 3η Αιντχόβεν, τρέχοντας αήττητο σερί 5 αγώνων (3-2-0).
«Η Πόρτο είναι κορυφαίος σύλλογος και από ευρωπαϊκή σκοπιά. Βασικά έχουν καλύτερη ομάδα από εμάς. Όμως μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και μπορούμε να παίξουμε ελεύθερα», δήλωσε ο τεχνικός της Άντβοκαατ, ο οποίος ως πρώην τεχνικός της Ρέιντζερς κλήθηκε να σχολιάσει για το αν οι Σκωτσέζοι θα του κάνουν το «δώρο» με το να κερδίσουν την Γιούνγκ Μπόις: «Δεν έχω πολλές επαφές πλέον με την Ρέιντζερς όμως φυσιολογικά μπορούν να κερδίσουν την Γιουνγκ Μπόις», τόνισε.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ταξίδεψε στην Πορτογαλία για προσωπικούς λόγους ο φορ Γιόργκενσεν, ενώ παραμένουν εκτός ο βασικός γκολκίπερ Φέρμεϊρ, ο στόπερ Ιε, ο αριστερός μπακ Χαπς και ο δεξιός μπακ Κάρσντορπ. Σταθερά εκτός επίσης ο στόπερ Φαν Μπέικ και οι αναπληρωματικοί μέσοι Αγιούμπ και Κέλι.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/215903.jpg?v=0cce5e6107c6b81eb5b2181add665ff5)
Εκτίμηση
Πολύ κρίσιμο παιχνίδι, με την Πόρτο να θέλει νίκη για να προκριθεί χωρίς να περιμένει με το ακουστικό στο αυτί, ενώ η Φέγενορντ χρειάζεται μόνο νίκη για να ελπίζει. Οκ φαβορί οι «δράκοι» που έδειξαν χαρακτήρα στο παιχνίδι με τη Γιούνγκ Μπόις και θέλουν να αντιδράσουν για τη γκέλα στην έδρα της Μπελενένσες, όμως ο άσος είναι πολύ χαμηλά για παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού. Δεν πιάνεται εύκολα στα γκολ, αφού και οι δύο ενδέχεται να το προσεγγίσουν προσεκτικά και να αλλάξουν ρυθμό ανάλογα και με το τι συμβαίνει στο άλλο παιχνίδι.