5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Πορτιμονένσε - AVS Φουτεμπόλ

25/5/2024 21:45
Κωδ ΟΠΑΠ: 457
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 32 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: AVS Φουτεμπόλ - Πορτιμονένσε στις 2/6/2024

1ο Ημίχρονο 0 - 1

  1. 19' Correia Anthony

2ο Ημίχρονο 1 - 2

  1. 47' Martins Bernardo
  2. 86' Teixeira Jorge (αυτογκόλ)
  3. 91' Pacheco Fabio

      Προϊστορία

      2/6/2024 AVS ΦουτεμπόλΠορτιμονένσε 2 - 1
      25/5/2024 ΠορτιμονένσεAVS Φουτεμπόλ 1 - 2

      ΤΖΙΡΟΣ

      1
      € 5,790 60.2%
      X
      € 903 9.4%
      2
      € 2,919 30.4%
      Over
      € 0 0%
      Under
      € 0 0%

      ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

      1 X 2
      Over Under 1X 12 X2
      Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
      0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
      Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

      37 ψήφοι:

      ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

      • Γήπεδο: Estadio do Portimonense
      • Χωρητικότητα: 9544
      • Θεατές: 3685
      Ο πρώτος από τους δύο «τελικούς» για μια θέση στην Πριμέιρα Λίγκα

      Ο πρώτος από τους δύο «τελικούς» για μια θέση στην Πριμέιρα Λίγκα

      Η Πορτιμονένσε υποδέχεται την AVS Φουτεμπόλ σε αγώνα μπαράζ για μια θέση στην επόμενη Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην 16η θέση στα «μεγάλα σαλόνια» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν τρίτοι στη δεύτερη κατηγορία.

      Τι ισχύει: Πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν ποια ομάδα θα βρίσκεται στην Πριμέιρα Λίγκα της προσεχούς σεζόν και ποια στη Λίγκα Προ. Η νικήτρια θα παίξει στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και η ηττημένη στη δεύτερη. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τα δύο ματς θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστούν πέναλτι. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην έδρα της AVS Φουτεμπόλ στις 2/6.

      Το πρόγραμμα της τελευταίας «στροφής» του πρωταθλήματος την υποχρέωσε να ταξιδέψει στην πόλη Φάρο ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από τη νεοφώτιστη και... αδιάφορη βαθμολογικά Φαρένσε. Εκμεταλλεύτηκε το μεγαλύτερο κίνητρο που είχε κι έφυγε με «καθαρό διπλό» (1-3) στις αποσκευές της. Μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο 11’ με τον Περέιρα και στο 32’ ο Καρλίνιος της έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων και το 0-2 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη αγχώθηκε όταν είδε τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 55’ με τον Πόντε. Έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Ρέλβας στο 87’, αλλά αμύνθηκε σθεναρά και τελικά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βεντούρα διαμόρφωσε το τελικό 1-3, «σφραγίζοντας» τη νίκη της που ήταν δίχως αμφιβολία δίκαιη.

      Με αυτόν τον τρόπο η Πορτιμονένσε έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι μακριά από τις αποτυχίες και πλέον για να απέφευγε τα μπαράζ περίμενε να μην κέρδιζε την ίδια ώρα η Εστρέλα Αμαδόρα εντός έδρας τη Ζιλ Βιθέντε ή να έχανε η Μποαβίστα στο «Μπέσα» από τη Βιζέλα. Η πρώτη επικράτησε 1-0 και η δεύτερη έχανε έως το 101’, όταν ισοφάρισε με πέναλτι για το τελικό 2-2. Τελείωσε τη σεζόν στην Πριμέιρα Λίγκα έχοντας συγκεντρώσει 32 βαθμούς και τερμάτισε στην 16η θέση, καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με την Μποαβίστα. Το μεγάλο πρόβλημα των «αλβινέγκρος» δεν ήταν άλλο από την ανασταλτική τους λειτουργία, καθώς δέχθηκαν 72 γκολ και είχαν τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Over. Από το 2017 κι έπειτα είναι διαρκώς στα «μεγάλα σαλόνια», ωστόσο το 2020 είχαν υποβιβαστεί αλλά τελικά παρέμειναν επειδή διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων η Σετούμπαλ.

      Ο τεχνικός των γηπεδούχων Πάουλο Σέρτζιο τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας να παίξουμε δύο παιχνίδια. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σε αυτό έχουμε επικεντρωθεί. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και με τη στάση που δείξαμε στο τελευταίο μας παιχνίδι είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Ήταν κρίμα που δεν σωθήκαμε χωρίς αυτή τη διαδικασία. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο πέρα από ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση από τους παίκτες μου. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά και πρέπει να το δείξουμε».

      Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι ο αμυντικός Ρέλβας (32/2) και είναι τιμωρημένος. Ξανά εκτός ο εξτρέμ Τζάσπερ (24/2) και ο φορ Τάμπλε (5/1). Τέλος η σεζόν για τον μέσο Ζίνιο (12/0).

      Αρκετοί αναρωτιούνται -και δικαίως- ποια είναι η συγκεκριμένη ομάδα η οποία ιδρύθηκε στις αρχές Μαΐου του 2023 κι ένα ημερολογιακό έτος αργότερα, διεκδικεί την παρουσία της στην Πριμέιρα Λίγκα. Μετά το φινάλε της περσινής σεζόν, η ιστορική Βιλαφρανκουένσε -η οποία πάντως δεν είχε φτάσει ποτέ στην πρώτη κατηγορία- που είχε ιδρυθεί το μακρινό 1957, διαλύθηκε λόγω των κακών εγκαταστάσεων. Μετακόμισε στη Βίλα ντας Άβες κι εκμεταλλεύτηκε τα γήπεδα των ομάδων της πόλης που δεν υπάρχουν πια. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η AVS Φουτεμπόλ, σε μία υπόθεση που θυμίζει πολύ όσα έγιναν το 2018 με την Μπελενένσες και τη δημιουργία της Μπελενένσες Σαντ.

      Την περασμένη Κυριακή κλήθηκε να παίξει εντός έδρας με τη βαθμολογικά αδιάφορη Τοντέλα. Έψαχνε τη νίκη και θεωρητικά ήταν το φαβορί. Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών, «πνιγμένη» από το άγχος της και υπέστη μία απρόσμενη ήττα (0-1) απογοητεύοντας πλήρως με την απόδοσή της. Δέχτηκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 28’ από τον Κοστίνια κι έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες και ήταν ολοφάνερο ότι ήθελε αλλά δεν μπορούσε, μια και δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου καλά πνευματικά. Όσο κυλούσε ο χρόνος το άγχος γινόταν όλο και μεγαλύτερο και τελικά αποδέχθηκε τη μοίρα της κι έπεσε στο καναβάτσο, ενώ στις καθυστερήσεις έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές εξαιτίας της αποβολής του Λουίς Σίλβα.

      Η AVS Φουτεμπόλ «αυτοκτόνησε» μένοντας για τρεις σερί αγώνες στην τελική ευθεία χωρίς «τρίποντο». Παρ’ όλα αυτά τη γλίτωσε από το κάζο η αδιάφορη Ακαντέμικο Βισέου η οποία απέσπασε την ίδια ώρα ισοπαλία 2-2 εντός έδρας από τη Μαρίτιμο. Η συγκομιδή των 64 πόντων την έφερε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης, μια και υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους νησιώτες, έχοντας κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Ωστόσο διαχειρίστηκε κάκιστα την κατάσταση και βρίσκεται στα μπαράζ με μεγάλη δόση τύχης. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της ήταν Under και No Goal.

      «Έχουμε πιεστεί πάρα πολύ και δεν είναι κάτι που μας βοηθάει. Φτάσαμε έως εδώ διασκεδάζοντας παράλληλα με τις προσπάθειές μας εντός γηπέδου. Θα παίξουμε με την Πορτιμονένσε και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Έχουμε το απόλυτο κίνητρο για να τα καταφέρουμε» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων Ζόρζε Κόστα ο οποίος ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι και τον Δεκέμβριο του 2023 τιμωρήθηκε με 17 ημέρες εκτός γηπέδων και πρόστιμο, εξαιτίας της συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή του αγώνα με τη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα.

      Αγωνιστικά Νέα: Αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο παιχνίδι ο επιτελικός μέσος Λουίς Σίλβα (30/1) και θα εκτίσει την ποινή του. Απόντες επειδή συμπλήρωσαν κάρτες ο μπακ Φονσέκα (24/0) και ο χαφ Μαρτίνες (31/4).

      Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

      Εκτίμηση

      Η Πορτιμονένσε θεωρητικά αποτελεί το φαβορί της αναμέτρησης, από τη στιγμή που διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία και μπορεί να διαχειριστεί μία τέτοια οριακή κατάσταση. Από την άλλη η AVS Φουτεμπόλ μόλις έναν χρόνο μετά την ίδρυσή της, έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να βρεθεί στα «μεγάλα σαλόνια» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο όπως και τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν τη χειρότερη ανασταλτική λειτουργία στην Πριμέιρα Λίγκα. Θα ποντάρουμε στο Over θεωρώντας ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον τρία γκολ.

      FACTS

      • Στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες της ομάδας Πορτιμονένσε, μπήκαν περισσότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
        Σημείο: Over με απόδοση 1.81 στον ΟΠΑΠ

      ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

      ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

      • » Ο mamouth1 με το υψηλότερο yield +5.74% έπαιξε: 1

      Τι ψήφισαν οι Top Users

      Πείτε τη γνώμη σας:

      Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

      Περισσότερες Αναλύσεις

      Στοιχηματικές πλατφόρμες