3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Παναθηναϊκός - Μπότεφ Πλόβντιβ

25/7/2024 21:00
Κωδ ΟΠΑΠ: 439
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 44 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: Μπότεφ Πλόβντιβ - Παναθηναϊκός στις 1/8/2024

Προϊστορία

1/8/2024 Μπότεφ ΠλόβντιβΠαναθηναϊκός 0 - 4
25/7/2024 ΠαναθηναϊκόςΜπότεφ Πλόβντιβ 2 - 1

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 98,754 94.2%
X
€ 2,511 2.4%
2
€ 3,570 3.4%
Over
€ 7,529 69.0%
Under
€ 3,384 31.0%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Πέμπτη, 21:00

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

221 ψήφοι:

Ειδήσεις

4

Σουτ στην εστία

5

8

Σουτ εκτός εστίας

0

56%

Κατοχή μπάλας

44%

2

Οφσάιντ

0

1

Κίτρινες κάρτες

3

0

Κόκκινες κάρτες

0

8

Κόρνερ

4

8

Φάουλ

19

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Athens Olympic Stadium
  • Χωρητικότητα: 75263
Φαβορί το «τριφύλλι» αλλά και πονηρό ματς για τους κυπελλούχους Ελλάδας

Φαβορί το «τριφύλλι» αλλά και πονηρό ματς για τους κυπελλούχους Ελλάδας

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπότεφ Πλόβντιβ στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας ξεκινούν από αυτήν τη φάση τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι απέκλεισαν ήδη τη Μάριμπορ.

Τι ισχύει: Πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τη δεύτερη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την 1η Αυγούστου στη Βουλγαρία. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά το δεύτερο ματς, θα ακολουθήσει παράταση κι αν χρειαστεί και διαδικασία των πέναλτι. Με VAR και οι δύο αναμετρήσεις.



Η περσινή σεζόν δεν ήταν καλή, καθώς διεκδίκησε το πρωτάθλημα αλλά στο φινάλε όχι απλά «κατέρρευσε» αλλά τερμάτισε και στην τέταρτη θέση της ειδικής διαδικασίας των πλέι οφ, κάτι που σήμαινε ότι εφόσον δεν νικούσε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τον Άρη, θα έμενε εκτός Ευρώπης. Τελικά επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Βαγιαννίδη στις καθυστερήσεις, όμως η έλλειψη λογικής και συνέπειας στην ΠΑΕ, έχει απομακρύνει τον κόσμο σε τόσο μεγάλο βαθμό, που δεν γιορτάστηκε ο τίτλος, καθώς τα 14 χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα κρίνονται πάρα πολλά.

Μέσα σ’ όλα ήταν γνωστή η αποχώρηση του Μπερνάρ ο οποίος γύρισε στην Ατλέτικο Μινέιρο ως ελεύθερος και δύο μήνες μετά, το «τριφύλλι» ακόμα δεν έχει πάρει ποδοσφαιριστή για να τον αντικαταστήσει. Παράλληλα έφυγε και ο - συνήθως βασικός- δεξιός εξτρέμ Παλάσιος κι επίσης η προσθήκη στη θέση έχει καθυστερήσει τρομακτικά. Λίγα πράγματα γενικά στις μεταγραφές, καθώς η καλύτερη κίνηση ήταν του Ίνγκι Ίνγκασον ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα για να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα ως κεντρικός αμυντικός. Ο δεξιός μπακ Μπάλντοκ αποκτήθηκε πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο κόουτς Αλόνσο, όπως ισχύει και για τον Σέρβο αμυντικό χαφ Μακσίμοβιτς, ενώ από δανεικοί... μονιμοποιήθηκαν ο στόπερ Γεντβάι και ο γκολκίπερ Ντραγκόφσκι. Βέβαια ακόμα δεν έχει αποκτηθεί καν αριστερός μπακ, ενώ έχει φύγει πριν δύο μήνες ο Χουάνκαρ ως ελεύθερος και ο Μλαντένοβιτς είναι μόνος του στη θέση, με τον Κώτσιρα να παίζει εξ ανάγκης. Όλα δείχνουν ότι θα πωληθεί στην Μποταφόγκο ο ανερχόμενος δεξιός μπακ Γιώργος Βαγιαννίδης.

Το κλίμα λοιπόν δεν είναι καθόλου καλό στον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο να έχει χάσει εντελώς την πίστη του προς τις κινήσεις των διοικούντων το κλαμπ και δεν φαίνεται -τουλάχιστον προς το παρόν- να είναι διατεθειμένος να στηρίξει. Εξάλλου στα δύο τελευταία φιλικά προετοιμασίας που διεξήχθησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το «παρών» έδωσαν λιγότερα από χίλια άτομα τόσο κόντρα στη νίκη με 3-1 επί της ΑΕΚ Λάρνακας όσο και στην επικράτηση με 1-0 απέναντι στη Μακάμπι Νετάνια. Νωρίτερα οι «πράσινοι» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους κέρδισαν 14-0 την ερασιτεχνική Ουνιόν Χάους, έμειναν στο 0-0 με την Πάφο και ηττήθηκαν από την Μπραουνσβαϊγκ με 1-0, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα από την προετοιμασία έλειπαν αρκετοί διεθνείς με τις εθνικές τους ομάδας στο Euro, οπότε ουδείς γνωρίζει ποιος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητάς τους, από τη στιγμή που για παράδειγμα οι τρεις Σλοβένοι (Τσέριν, Βέρμπιτς, Σπόραρ), δεν έπαιξαν ούτε δευτερόλεπτο στα φιλικά. Αντίθετα πήραν χρόνο συμμετοχής οι δύο Σέρβοι (Μλαντένοβιτς, Μακσίμοβιτς) οι οποίοι είχαν ενσωματωθεί λίγο νωρίτερα.

Μένει να φανεί αν οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα μπορέσουν να μεταμορφωθούν με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεών τους, έχοντας μετακομίσει και στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ το οποίο δύσκολα θα έχει αρκετό κόσμο στις εξέδρες.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός των γηπεδούχων Ντιέγκο Αλόνσο -ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο κι ελπίζει να οδηγήσει την ομάδα του σε επιτυχίες- τόνισε: «Η ομάδα είναι πολύ καλά πνευματικά, είναι έτοιμη. Παίζει καλά, είναι μια ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί και βεβαίως προϊόντος του χρόνου θα έχουμε ολοένα και περισσότερη βελτίωση και θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι την εξέλιξη. Για αύριο (σ.σ. σήμερα), πρέπει να δείξουμε πολύ σεβασμό στον αντίπαλό μας, να δείξουμε συγκέντρωση και να παίξουμε με ένταση. Να παίξουμε καλύτερα εμείς. Όπου βλέπουμε μια δυσκολία, εγώ προσωπικά βλέπω μια ευκαιρία. Σε κάθε δυσκολία εγώ βλέπω μια λύση και είμαι αισιόδοξος. Επίσης έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, σε όλα όσα προσπαθεί και κάνει ήδη η διοίκηση. Όπως έχω πει, το φώτο φίνις θα είναι στις 31/8. Αυτό είναι μια δήλωση που είχα πει και στο παρελθόν. Ο αντίπαλος αύριο (σ.σ. σήμερα) ενώ δεν ήταν φαβορί μπόρεσε να περάσει σε αυτή την φάση. Άρα είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα. Είναι μια ομάδα δύσκολη, η οποία χρειάζεται και θα έχει τον σεβασμό μας. Εμείς όμως ξέρουμε τι θέλουμε και τι πρέπει να κάνουμε ».

Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λίστας ο σταρ και βασικός σέντερ φορ Φώτης Ιωαννίδης. Δεν χώρεσαν ο αμυντικός χαφ Ρούμπεν Πέρεθ, ούτε ο εξτρέμ Αϊτόρ, καθώς μπήκε ο νεοαποκτηθείς σούπερ σταρ Τετέ. Κρίθηκαν ανέτοιμοι οι στόπερ Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν οι οποίοι προέρχονται από μακροχρόνιους τραυματισμούς.

ΠΛΟΒΝΤΙΒ

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία ομάδα που δεν έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες, αν και είναι ιστορική, μετρώντας 112 χρόνια από την ίδρυσή της. Βέβαια έχει κατακτήσει όλα κι όλα δύο πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο εκείνο του 1967, ένα Σούπερ Καπ το 2017 και τέσσερα κύπελλα, με τελευταίο αυτό που πήρε πριν λίγους μήνες και της έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά το 2018. Τότε μάλιστα είχε κάνει την καλύτερη πορεία της ιστορίας της φτάνοντας μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ όπου αποκλείστηκε από την πορτογαλική Μαρίτιμο. Τέσσερα χρόνια πριν, το 2014, είχε φτάσει ακριβώς στην ίδια φάση κι έμεινε έξω από τη γερμανική Στουτγκάρδη.

Θα είναι η δεύτερη συνάντηση της Μπότεφ Πλόβντιβ με ελληνική ομάδα, μια και το πολύ μακρινό 1993 είχε παίξει με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Ηττήθηκε (2-3) στη Βουλγαρία και στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνετρίβη με 5-1. Προφανώς και δεν υπάρχει θέμα κάποιας άτυπης ρεβάνς κι εκδίκησης, ωστόσο οι κυπελλούχοι Βουλγαρίας δικαιούνται να ελπίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν την άσχημη κατάσταση των προσεχών αντιπάλων τους.

Άλλωστε ήδη μία φορά το φετινό καλοκαίρι ανέτρεψαν τα προγνωστικά, καθώς ήταν το αουτσάιντερ στο ζευγάρωμα με τη σλοβένικη Μάριμπορ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά αρχικά νίκησαν 2-1 εντός έδρας, με τους Ούτζα και Ίλιεφ να πετυχαίνουν τα γκολ τους, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σβίρις.

Στον επαναληπτικό που διεξήχθη πριν μία εβδομάδα στη Σλοβενία, βρέθηκε να χάνει νωρίς με 1-0 από τέρμα του Ρέπας. Μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και στο 47’ ισοφάρισε με τον Ενουατσούκβου. Εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς ο Ούτζα «έγραψε» το 1-2 και την έβαλε σε θέση «οδηγού». Στο 80’ δέχτηκε την ισοφάριση αλλά υπερασπίστηκε το σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που τη βρήκε να πανηγυρίζει δικαίως για τη μεγάλη πρόκριση.

Την περασμένη Κυριακή έδωσε και το πρώτο της φετινό επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα Βουλγαρίας. Κλήθηκε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την Μπότεφ Βράτσα κι έφυγε με το «διπλό» (1-3) στις αποσκευές της, δίχως να αφήσει περιθώρια για να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά της. Βρήκε δύο γκολ σ’ ένα τρίλεπτο με τον Σέκουλιτς να σκοράρει στο 54’ και το 57’, πριν μειώσει στο 60’ για τους γηπεδούχους ο Γκένοφ. Στο 77’ όμως ήρθε ο Καραμπέλιοφ να διαμορφώσει το τελικό 1-3. Είναι φανερό ότι σκοράρει με άνεση αλλά δέχεται κιόλας εύκολα γκολ και δεν αποτελεί σύμπτωση ότι και τα τρία επίσημα φετινά ματς της ήταν Over κι αμφίσκορα.

« Ξέραμε από την πρώτη ημέρα ότι ήμασταν χαμηλά στην λίστα δυναμικότητας. Δεν είμαστε φαβορί με όποιον και να παίξουμε. Ξέραμε ότι αν περάσουμε την Μάριμπορ θα έχουμε πιο δύσκολο αντίπαλο, είναι πιο δυνατός ο Παναθηναϊκός. Είναι καλύτερος και πιο δυνατός από την Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός. Όταν παίζεις όμως Ευρώπη σημαίνει ότι έχεις αποδείξει κάτι καλό, δεν είμαστε εδώ λόγω τύχης. Έχουμε καλά πράγματα που σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα δώσουμε και δεν μου αρέσει να λέω "δεν έχουμε κάτι να χάσουμε" αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί. Εμείς έχουμε 3 παιχνίδια πίσω μας, αυτοί δεν έχουν κανένα επίσημο. Μπορεί να είμαστε λίγο πιο έτοιμοι, αλλά σε αυτό το γήπεδο θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδια για εμάς. Πρέπει να παίξουμε μπάλα αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες. Να αποδείξουμε ότι έχουμε καλή ομάδα! Πολλές φορές θα είμαστε σε θέση άμυνας, αλλά έχουμε πιθανότητες να βάλουμε δύσκολα στον Παναθηναϊκό και να δούμε στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός έχει ρόστερ με καλούς παίκτες. Ο Ιωαννίδης είναι ένας από τους καλύτερους και μπορεί να λείπει στην ομάδα, αλλά έχουν κι άλλους επιθετικούς. Αν δεν είναι καλό για αυτούς να λείπει ο Ιωαννίδης, δεν είμαι σίγουρος. Με τέτοιο μπάτζετ, με τέτοιο ρόστερ, αν λείπει ένας παίκτης δεν είναι πιο αδύνατη η ομάδα » ήταν τα λόγια του Σέρβου προπονητή της ομάδας, Ντούσαν Κέρκεζ.

Αγωνιστικά Νέα: Γνωστά τα προβλήματα, δεν μπορούν να προσφέρουν ο αμυντικός Τσέρνεφ και οι επιθετικοί Νικόλοφ και Μάρας.

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Ο Παναθηναϊκός θεωρητικά είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς διαθέτει πιο ισχυρό σύνολο από την Μπότεφ Πλόβντιβ. Ωστόσο υπάρχουν τρία σημαντικά ζητήματα. Ο κόσμος έχει «παγώσει» εντελώς από τις κινήσεις της διοίκησης και η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς αναμένεται ελάχιστος κόσμος στις εξέδρες. Παράλληλα δεν έχει επίσημο ματς στα πόδια του και στα φιλικά δεν ενθουσίασε. Τέλος για ακόμα μία χρονιά υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στις μεταγραφές. Από την άλλη οι Βούλγαροι έχουν ήδη κάνει μία μεγάλη πρόκριση επί της Μάριμπορ και θα έρθουν στην Ελλάδα με άγνοια κινδύνου. Περιμένουμε να μην «ανοίξει» το ματς και θα ποντάρουμε το No Goal, με τον φαβοριτισμό των κυπελλούχων Ελλάδας πάντως να κρίνεται δεδομένα υπερβολικός.

FACTS

  • Στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες της ομάδας Μπότεφ Πλόβντιβ, μπήκαν περισσότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Over με απόδοση 1.51 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει στους τελευταίους 6 από 7 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1X με απόδοση 1.05 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο theooo με το υψηλότερο yield +2.47% έπαιξε: 1
  • » Ο tvrakas, με το υψηλότερο yield +24.99% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ] έπαιξε: 1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες