Βασικό πρόβλημα η κούραση για τους «αρσεναλίστας»
Η Μπράγκα θα κοντραριστεί με την Μποαβίστα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Εστρέλα Αμαδόρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν εντός έδρας από την Κάζα Πία.

Μεσοβδόμαδα ταξίδεψε στο Βέλγιο για να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, σε παιχνίδι της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ. Έχασε 2-1 με ανατροπή κι έχει σχεδόν αποχαιρετήσει τη διοργάνωση, καθώς πλέον απαιτείται υπέρβαση. Προηγήθηκε στο 16’ με τον Ελ Ουαζανί όμως είδε τους γηπεδούχους να ανατρέπουν την κατάσταση και να βρίσκουν δύο γκολ στο 50’ και το 74’ και να τη ρίχνουν στο καναβάτσο.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα, το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής», την υποχρέωσε να μεταβεί στην πόλη Αμαδόρα ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την τοπική Εστρέλα κι έπρεπε να επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό της. Το έκανε έστω και δύσκολα «δραπετεύοντας» με το «διπλό» (0-1). Από την αρχή πήρε τα ηνία κι έμοιαζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο αναζητώντας το γκολ που θα «ξεκλείδωνε» τη μαζική άμυνα των γηπεδούχων και θα έκανε πιο απλό το έργο της. Δεν το πέτυχε στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια έπρεπε να ανεβάσει την απόδοσή της. Παρέμεινε απόλυτη κυρίαρχος όμως η κλεψύδρα άδειαζε και το άγχος μεγάλωνε. Κι εκεί όπου όλα έδειχναν «γκέλα», στο 93’ ο Ελ Ουαζανί τη «λύτρωσε» και της χάρισε τη νίκη.
Με αυτόν τον τρόπο η Μπράγκα κατάφερε να αποφύγει ένα «στραβοπάτημα» που έμοιαζε πολύ πιθανό και να δώσει συνέχεια στον θρίαμβο που είχε προηγηθεί στο «Ντα Λουζ», με το ιστορικό «διπλό» επί της Μπενφίκα. Πλέον θέλει να «χτίσει» ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο νικηφόρο σερί για να προσπαθήσει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Οι «αρσεναλίστας» έχουν συγκεντρώσει 34 βαθμούς κι εδραιώνονται πλέον στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα όπου αναμένεται και να τερματίσουν κιόλας εκτός απροόπτου. Τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς τους στην Πριμέιρα Λίγκα ολοκληρώθηκαν Over κι αμφίσκορα. Την προσεχή Πέμπτη θα παίξουν εντός έδρας με τη Λάτσιο για το Γιουρόπα Λιγκ.
Ο τεχνικός του συλλόγου Κάρλος Καρβαλιάλ επισήμανε: «Γιορτάσαμε τα 104α γενέθλια της ομάδας με τη νίκη κόντρα στην Εστρέλα και ήταν σημαντικό διότι ήρθε πολύς κόσμος για να μας δει. Δίνουμε διαρκώς παιχνίδια και προσπαθούμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Όλοι θα ήθελαν να είναι προπονητές όμως δεν είναι απλό. Κάποιες φορές δεν παίζουμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε αλλά είναι σπουδαίο ότι κερδίζουμε».
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο μπακ Φερέιρα (13/0). Δεν υπολογιζόταν ο αναπληρωματικός μέσος Αντρέ Όρτα και παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό.

Την περασμένη Δευτέρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας την ποιοτική, φιλόδοξη κι άκρως επικίνδυνη Κάζα Πία εντός έδρας. Δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλό και ηττήθηκε (2-3) απογοητεύοντας πλήρως. Τραγική η στάση της άμυνάς της καθώς στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο σημείωσε δύο αυτογκόλ. Πρώτα στο 30’ με τον Αμπσκάλ και στο 43’ ο Φερέιρα σκόραρε άθελά του στην εστία της ομάδας του για το 0-2. Έβγαλε αντίδραση και μείωσε με τον Ονιεμάκι στο 45’. Θα περίμενε κανείς να αποκτήσει το μομέντουμ και να μπει δυνατά στο δεύτερο μέρος όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά στο 50’ δέχτηκε τρίτο γκολ από τον Λίβολαντ. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 64’ ο Πέδρο Γκόμες αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και την άφησε με δέκα παίκτες. Αποδέχθηκε όπως αναμενόταν τη μοίρα της κι έπεσε στο καναβάτσο, καθώς το γκολ του Μπόζενικ στο 93’ διαμόρφωσε απλώς το τελικό αποτέλεσμα.
Η Μποαβίστα είδε το αρνητικό της σερί να διευρύνεται και πλέον έχει φτάσει τους οκτώ διαδοχικούς αγώνες χωρίς «τρίποντο», μια και τελευταία φορά χαμογέλασε τη δεύτερη μέρα του Νοέμβρη. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δέχτηκε πέντε «χαστούκια» κι αναδείχθηκε ισόπαλη τρεις φορές. Η συγκομιδή των 12 πόντων φέρνει τους «πάνθηρες» στην τελευταία θέση της κατάταξης. Βέβαια ακόμα έχουν σημαντικές ελπίδες τόσο ρεαλιστικές όσο και μαθηματικές για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, όμως αποτελούν το πρώτο φαβορί για να «πέσουν» στη Λίγκα Προ. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Over.
Ο Ιταλός προπονητής Κριστιάνο Μπάτσι ανέλαβε τα ηνία το προηγούμενο καλοκαίρι και είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό, καθώς στο παρελθόν είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ, ως άμεσος συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου. Πλέον δοκιμάζει ως ηγέτης στην άκρη του πάγκου και είναι η αλήθεια ότι δεν τα έχει καταφέρει με ιδιαίτερη επιτυχία προς το παρόν και μάλιστα νιώθει την καρέκλα του να κινδυνεύει, χωρίς να θεωρείται βέβαιο το μέλλον του στο «τιμόνι» του κλαμπ. Δεν θα είναι στο πλευρό των παικτών του όμως διότι συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο ο αμυντικός Γκόμες (16/0) και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Με κάρτες ο επιτελικός Ρεϊσίνιο (16/4) και ο εξτρέμ Άγρα (18/1). «Καθάρισε» από τιμωρία ο κεντρικός μέσος κι αρχηγός Σεμπάστιαν Πέρες (16/0). Δεν μπορούν να προσφέρουν οι τερματοφύλακες Γκονσάλβες (4/0) και Πίρες (-). Ο βασικός αριστερός μπακ Ονιεμάετσι πωλήθηκε στον Ολυμπιακό.

Εκτίμηση
Η Μπράγκα «έπιασε» την τετράδα και την αγαπημένη της τέταρτη θέση και φυσικά θέλει να εδραιωθεί εκεί και να «χτίσει» ένα νικηφόρο σερί που θα τη βοηθήσει να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που υπάρχουν για τερματίσει ψηλότερα. Βέβαια το συγκεκριμένο παιχνίδι με την Μποαβίστα έρχεται ανάμεσα σε δύο δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στον αντίποδα οι ουραγοί παλεύουν παντού, όμως αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο φαβορί για υποβιβασμό. Περιμένουμε επαγγελματική νίκη για τους «αρσεναλίστας» και τα 2-3 γκολ θα αποτελέσουν την επιλογή μας.