Επιστρέφει η Λειψία
ΛΕΙΨΙΑ
Σύννεφα μαζεύτηκα στη Λειψία μετά τις δύο προβληματικές εκτός έδρας εμφανίσεις για πρωτάθλημα και Ευρώπη. Στο Τζουζέπε Σινγκάλια του Κόμο όπου ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 4-1 για την πρεμιέρα της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσίασε τραγική ανασταλτική λειτουργία και μέχρι το 54’ είχε δεχτεί τρία γκολ. Μείωσε στο 58’ ο Μαξίμοβιτς αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν και τέταρτο γκολ στο 90’. Ίδια, φτωχή εικόνα εμφάνισε και λίγες ημέρες νωρίτερα στη Βρέμη.
Πίσω στο σκορ από το 4’, ανέβηκε ψηλά για την ισοφάριση δεν βρήκε τον τρόπο, παρά το ότι δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τη γηπεδούχο. Την απάθεια των αμυντικών της δεν ήταν δύσκολο να εκμεταλλευτεί η Βέρντερ που βρήκε δεύτερο γκολ στο 68’ και ένα τρίτο στο 80’. Η αποκαρδιωτική αμυντικά Λειψία που μάζεψε τρείς φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της σε μόλις έξι εντός εστίας προσπάθειες των γηπεδούχνων, μείωσε στο 90+5’ με τον Μπακού. Θα επιδιώξει να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών μπροστά στο κοινό της, αναζητώντας σήμερα την έβδομη συνεχόμενη κάτι που είχε καταφέρει τη σεζόν 2016-17. Τότε εκείνο το σερί είχε σταματήσει όταν έχασε από το Αμβούργο (!) με 3-0.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο βασικός κεντρικός μέσος Ρέιτς, ο αριστερός χαφ Μπαουμγκάρντνερ και ο επιθετικός Καρδόσο. Αμφίβολοι ο μέσος Γκέμπελ και ο τερματοφύλακας Νίλαντ. Επέστρεψαν στο ματς εναντίον της Κόμο ο επιθετικός Γκρούντα και οι κεντρικοί αμυντικοί Εστέβε, Κλόστερμαν.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Στην ήττα της πρεμιέρας από την Ντόρτμουντ δεν υπήρχαν πολλές απαιτήσεις, αλλά στο εκκωφαντικό 0-5 που ακολούθησε με αντίπαλο της Μάιντς, φάνηκε πως ανασταλτικά υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Το βαρύ και ασήκωτο σκορ συνιστά την ευρύτερη εντός ήττα της ιστορίας της από το ξεκίνημα της Μπουντεσλίγκα και ήρθε αβίαστα καθώς ελάχιστα αντέδρασε στο παιχνίδι. Στο 3-4-2-1 που επέλεξε ο Πόλτσιν, οι φιλοξενούμενοι είχαν την άνεση να δημιουργήσουν 17 τελικές από τις οποίες οι οκτώ ήταν στην εστία σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο μέρος (19’, 41’) και άλλες τρείς στο δεύτερο (48’, 83’, 90+2’). Η δική της απάντηση ήταν μόλις οκτώ φάσεις από τις οποίες μόλις μία ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Πριν από την έναρξη οι οπαδοί ανάρτησαν ένα εντυπωσιακό κορεό με την εικόνα του Κέβιν Κίγκαν που αγωνίστηκε εκεί την τριετία 1977-80. Δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ στους 16 πιο πρόσφατους αγώνες της. Χειρότερη επίδοση εμφάνισε πολλά χρόνια πριν, το 1967 όταν είχε φτάσει τα 24 ματς. Χωρίς βαθμό και με διαφορά τερμάτων στο -7 συνιστούν το χειρότερο ξεκίνημα που έχει παρουσιάσει ποτέ στα χρόνια της Μπουντεσλίγκα.
Αγωνιστικά Νέα: Νέο πρόβλημα ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μπορνάου. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Ομάρι και ο αριστερός μεσοεπιθετικός Ρόσινγκ – Λέλεσιτ. Ασθενής είναι ο νεοφερμένος μέσος Αμοάκο και θα προφυλαχτεί. Αμφίβολος ο αριστερός μπακ χαφ Μουχάιμ, μοιρασμένες οι πιθανότητες.
Εκτίμηση
Κοινό στοιχείο και των δύο η ανεπαρκής ανασταλτική λειτουργία. Τουλάχιστον η Λειψία μπορεί να ελπίζει πως τα λάθη της άμυνας θα υπερκαλυφθούν από την επιθετικότητα που εμφανίζει στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι όμως παίρνουν χαμηλό βαθμό παντού και με τόσο φτωχές εμφανίσεις αναμένεται να περάσουν δύσκολα στην Red Bull Αρένα. ΔΕΣ ΕΔΩ μια προσφορά* χωρίς κατάθεση για να παίξεις σήμερα