Θα κριθεί στις λεπτομέρειες
Η Ζιλ Βιθέντε υποδέχεται τη Φαμαλικάο στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» της Μπράγκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με τη Βιτόρια Γκιμαράες.

Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την ανάγκασε να ταξιδέψει στην πόλη Μπράγκα ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την τοπική και ομώνυμη ομάδα και γνώριζε εξαρχής ότι είχε πολύ δύσκολο έργο. Αποδείχθηκε ότι έτσι ήταν, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για εκείνη και ηττήθηκε «καθαρά» με 2-0. Το ξεκίνημα στο ματς ήταν το χειρότερο δυνατό. Όχι μόνο είδε τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 10’ με τον Ρότζερ Φερνάντες αλλά πέντε λεπτά μετά έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αγκίρε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στην ουσία πλέον αναζητούσε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα από εκείνα που σπανίως συμβαίνουν. Στάθηκε αξιοπρεπέστατα κι ακόμα κι αν δεν απειλούσε, παρέμενε «ζωντανή». Τελικά στο 81’ δέχτηκε το 2-0 ξανά από τον Φερνάντες κι αποδέχθηκε τη μοίρα της πέφτοντας στο καναβάτσο.
Με αυτόν τον τρόπο η Ζιλ Βιθέντε επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο κρίσης, αν και ουδείς θα μπορούσε να πιστέψει ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν εκτός προγράμματος. Απλώς πλέον «χτίζει» άθελά της αρνητικό σερί με τρεις ήττες και δεν θέλει να το δει να μεγαλώνει. Οι «κόκορες» έχουν συγκεντρώσει 22 βαθμούς και βρίσκονται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Δεν έχουν ικανοποιήσει σε καμία περίπτωση με την πορεία τους, όμως εφόσον παρουσιαστούν σοβαροί δεν θα κινδυνεύσουν. Τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Under.
Ο τεχνικός του συλλόγου Μπρούνο Πινέιρο τόνισε: «Δεν με ενόχλησε η ήττα από την Μπράγκα. Πάντοτε θέλω να κερδίζουμε αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μου έβγαλε την προσωπικότητά της στο γήπεδο και είχαμε ατυχία. Αν γινόταν όλο το παιχνίδι με έντεκα εναντίον έντεκα θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον πιστεύω. Δεν αμφισβητώ την αποβολή όμως είναι αλήθεια ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καλύτερα. Έχουμε επικεντρωθεί στη Φαμαλικάο».
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο και είναι τιμωρημένος ο επιθετικός Αγκίρε (21/3). Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο βετεράνος σέντερ μπακ Φερνάντες (20/1). Πάντα στα «πιτς» ο μέσος Σιθόλε (2/0). Εκτός και ο επιθετικός Πάμπλο (9/1).

Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντός έδρας την ποιοτική, φιλόδοξη αλλά και ντεφορμέ Βιτόρια Γκιμαράες σ’ έναν αγώνα που έμοιαζε εξαρχής αμφίρροπος. Προσπάθησε να μην ηττηθεί και τα κατάφερε αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία (0-0). Δεν έδειξε την παραμικρή πρόθεση να ρισκάρει και στην ουσία δεν ενδιαφερόταν καν για να κρατήσει κάπως την μπάλα και να την κυκλοφορήσει. Παραχώρησε χωρίς δεύτερες σκέψεις την κατοχή και αποδείχθηκε ότι με βάση τον σκοπό που είχε θέσει έπραξε σωστά. Στην ουσία δεν απείλησε ούτε μία φορά σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και η κλεψύδρα άδειαζε υπέρ της. Κινδύνευσε ελάχιστα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και λίγο περισσότερο στο δεύτερο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να τη βρίσκει να φεύγει με ψηλά το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο.
Η Φαμαλικάο προσπαθεί να γίνει πιο αξιόμαχη και πιο αποτελεσματική και «τρέχει» ένα μικρό σερί τριών αγώνων στους οποίους δεν έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Βέβαια στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει συλλέξει όλο κι όλο ένα «τρίποντο», ενώ σε δύο περιπτώσεις υπήρξε μοιρασιά. Η συγκομιδή των 25 πόντων φέρνει τη «Φάμα» περίπου στη μέση της κατάταξης και δεδομένα δεν θα κινδυνεύσει αλλά συνεχίζει να «πληρώνει» την αναίτια απομάκρυνση του Αρμάντο Εβαντζελίστα από το «τιμόνι» της. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς της ήταν Under.
«Τα μάτια μας είναι πάντα στραμμένα στη νίκη και αυτός είναι ο στόχος μας σε όλα τα παιχνίδια. Μας ενοχλεί που δεν έχουμε κερδίσει εντός έδρας από τον Αύγουστο για να χαρούν οι οπαδοί μας. Περάσαμε τρία παιχνίδια χωρίς να δεχθούμε γκολ και είναι κάτι πολύ δύσκολο και σπουδαίο σ’ ένα πρωτάθλημα όπως αυτό. Αναπτύσουμε μία διαδικασία με αμυντική στιβαρότητα και πρέπει να βελτιωθούμε επιθετικά» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Ούγκο Ολιβέιρα.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του ο βασικός σέντερ μπακ Μιχάι (21/0). Θα λείψουν ο τερματοφύλακας Ζλόμπιν (13/0) και ο αναπληρωματικός επιθετικός Ολιβέιρα (1/0).

Εκτίμηση
Από τα τέλη Ιανουαρίου κι έπειτα η Ζιλ Βιθέντε έχει μπει σε περίοδο κρίσης, καθώς δυσκολεύεται πάρα πολύ και δεν είναι τυχαίο ότι έχει υποστεί τρεις σερί ήττες. Απέναντί της θα βρει μία Φαμαλικάο η οποία δεν εμπνέει την παραμικρή σιγουριά και είναι εντελώς απρόβλεπτη, συνήθως ικανή για το χειρότερο. Το πρώτο της και κύριο μέλημα είναι να αμύνεται και να προφυλάσσει τα μετόπισθεν. Δεν θα αλλάξει στάση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπάρχει αξία στο ποντάρισμα στο ότι θα σημειωθεί μάξιμουμ ένα γκολ και θα το στηρίξουμε.
Χ2 Δ.Ε Το ματσ θα είναι κλειστό από 0εως1 γκολ σκληρή αμοδα η φαμαλικο με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα δεν χάνει εύκολα μπορεί να φύγει και με το τρίποντο