Με επιθετικό πνεύμα στο Βόλφσμπουργκ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
Η επανεμφάνιση στον πάγκο του Χέκιγκ έφερε αυτοπεποίθηση , δυναμισμό και αμυντική οργάνωση στοιχεία που την βοήθησαν να πάρει την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της ισχυρής Χοφενχάιμ. Δέχτηκε αφόρητη πίεση από την γηπεδούχο, στο πρώτο μέρος δεν είχε ούτε μία τελική στην αντίπαλη εστία, στόχος ήταν η διαφύλαξη των μετόπισθεν το πέτυχε με αποτελεσματική αμυντική συμπεριφορά και οργάνωση μεταξύ των γραμμών. Κατάφερε κόντρα στην εικόνα του ματς να προηγηθεί με γυριστή κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 64’ που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, στη συνέχεια οπισθοχώρησε προσπαθώντας να διαφυλάξει το προβάδισμα, τελικά ισοφαρίστηκ με τον ίδιο τρόπο, με κεφαλιά, στο 83’. Πρώτος βαθμός έπειτα από τρείς σερί ήττες σε μία από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος, δίχως αμφιβολία το ξεκίνημα υπό τον νέο τεχνικό είναι ελπιδοφόρο. Η συγκομιδή μόλις 21 βαθμών μετά από 26 αγωνιστικές αποτελεί τη χειρότερη σεζόν των «Λύκων» στα χρόνια που συμμετέχουν στη Μπουντεσλίγκα. Δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τρίποντο σε κανέναν από τους εννέα τελευταίους αγώνες που έδωσαν (τρείς ισοπαλίες, έξι ήττες). Κάκιστη η εντός έδρας συμπεριφορά της καθώς μάζεψε μόλις εννέα βαθμούς σε 13 ματς (2-3-8). Με μία ακόμη ισοφαρίζουν το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου 2016/17.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο εφεδρικός αριστερός χαφ Παρέδες (4/0), o εφεδρικός δεξιός μπακ Φίσερ (11/0), ο μέσος Νταρντάι (1/0), ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ζέελτ (9/0) και ο αμυντικός Ροζέριο που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη. Τραυματίας ο αμυντικός Κλέιτον πρόσφατο απόκτημα από την Φλαμένγκο. Διαθέσιμοι ο βασικός αμυντικός μέσος και αρχηγός Άρνολντ (22/1), ο αναπληρωματικός επιθετικός Βιντ (8/0) και ο εφεδρικός μεσοεπιθετικός Σβάνμπεργκ (20/3). Αμφίβολος ο βασικός αριστερός μπακ χαφ Βίμερ (17/3).
Αυτή 👇 η προσφορά* αξίζει σήμερα
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ
Αιφνιδιάστηκε από την Μάιντζ, δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε και επέστρεψε μετά από δύο σερί τρίποντα στις ήττες (0-2). Μόλις στο έκτο λεπτό η άμυνα βρέθηκε ανοργάνωτη με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι. Δυσκολεύτηκε με την κατοχή της μπάλας, δεν ήταν εύκολο να δημιουργήσει φάσεις, ελάχιστες κατέγραψε στο πρώτο μέρος, περισσότερες αλλά ακίνδυνες στο δεύτερο όπου οι αντίπαλοι έβγαιναν με ευκολία στην κόντρα και το εξαργύρωσαν με ένα ακόμη γκολ στο 52’.
Φτωχή συνολικά η αγωνιστική παρουσία της, δεν της έλειψε η διάθεση και η προσπάθεια είχε όμως εμφανή ανασταλτικά προβλήματα και ημιτελείς επιθετικές επιλογές. Από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου έχει μείνει με μία μόνο νίκη στα οκτώ ματς που έδωσε στη Βρέμη, αυτή επί της Χάιτενχαϊμ με 2-0. Μακριά από την έδρα της έχει ρεκόρ μετά στο 2026 (1-0-4). Έπεσε στην 15η θέση της κατάταξης (6-7-13) και βρίσκεται στο μόλις +1 από την (16η) Ζανκτ Πάουλι. Έχει ηττηθεί σε μόλις έναν αγώνα από τους οκτώ τελευταίους που έδωσε κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, νίκησε σε τρείς, τέσσερις οι ισοπαλίες.
Αγωνιστικά Νέα: Νέες απώλειες ο τιμωρημένος βασικός κεντρικός χαφ και πρώτος σκόρερ του κλαμπ φέτος Στάγκε (24/7), ο εφεδρικός τερματοφύλακς Χάιν (2/0) και ο τραυματίας ενίοτε βασικός κεντρικός αμυντικός Μαλατίνι (11/0). Παραμένουν εκτός ο νεοφερμένος επιθετικός Μιλόσεβιτς (8/3) ο αναπληρωματικός επιθετικός Μπονιφάς (11/0), ο βασικός στόπερ Πίπερ (12/0), ο βασικός αμυντικός χαφ Λίνεν (24/0) ακόμη ο μέσος Βάιζερ και ο αμυντικός Βέμπερ που δεν έχουν αγωνιστεί στην τρέχουσα σεζόν. Επιστρέφει ο συχνά βασικός στόπερ Σταρκ (11/0),
Εκτίμηση
Θέλει την πρώτη νίκη της μετά από εννέα αγωνιστικές η Βόλφσμπουργκ, θα την αναζητήσει με πάθος και δυναμισμό, κυρίως από τις στημένες φάσεις. Η Βέρντερ παίζει πλέον ανοικτά, δεν θα μείνει πίσω, έχει και την παράδοση υπέρ της. Ανοικτό ματς σε κάθε αποτέλεσμα, περιμένω να έχει φάσεις και γκολ άλλωστε αναμετρώνται δύο ομάδες που βρίσκονται στην τελευταία τριάδα εκείνων με τα περισσότερα αμυντικά γκολ. Τα 103 έχουν φτάσει και οι δύο. Όβερ.
Γκολ γκολ