Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σαρρής: «Τον Απρίλιο ο αντικαταστάτης του Σάντος»

Σαρρής: «Τον Απρίλιο ο αντικαταστάτης του Σάντος»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/3/2014 14:57
Μέσα στον Απρίλη θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ σε συνέντευξη του στον Sentra 103,3 μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου η Ομοσπονδία να βρει τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος, ξεκαθαρίζοντας πως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής θα υπογράψει τον Απρίλιο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για δέκα ονόματα (χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν τους Κούμαν και Αλέγκρι ως υποψήφιους), ενώ τόνισε πως ο νέος προπονητής θα είναι καλό να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, να έχει ισχυρή προσωπικότητα και εμπειρία σε εθνικές ομάδες.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του Φερνάντο Σάντος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι να κλείσουμε προπονητή, αν θέλει να παραμείνει, είμαστε ανοιχτοί».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σαρρή στον Sentra 103,3.


Για τα ονόματα που ακούγονται για αντί-Σάντος:

«Είναι φυσιολογικό έπειτα από την άρνηση του Φερνάντο Σάντος να υπάρχει ονοματολογία. Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν πως έχουμε προπονητή μέχρι το Μουντιάλ, ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Εκφράστηκε η αγωνία κάποιων μελών του ΔΣ κατά πόσο θα είναι καλό να πάει η ομάδα με έναν προπονητή που θα φύγει μετά, αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασης και κανείς δεν εκφράστηκε άσχημα για τον Σάντος. Έχουν αυτοπροταθεί προπονητές και μάνατζερ μάς έχουν προτείνει κάποιους άλλους. Συνολικά μιλάμε για δέκα ονόματα. Βασικά όσοι μένουν ελεύθεροι μετά το καλοκαίρι έχουν “έρθει” με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην Ομοσπονδία. Δεν έχουμε κάνει προς το παρόν κινήσεις. Απλά εξετάζουμε τα ονόματα και μέσα από αυτά ίσως και από άλλα, τον Απρίλιο θα βρούμε τον νέο προπονητή για την μετά-Μουντιάλ εποχή».

Για τα κριτήρια που υπάρχουν:

«Το οικονομικό είναι το πρωταρχικό και δεν θα υπερβούμε την προσφορά που κάναμε στον κύριο Σάντος. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας και στεναχωρημένοι που δεν θα ανανεώσει. Γιατί εκτός από τις επιτυχίες που έχει η εθνική ανδρών, υπάρχει ένα πρότζεκτ τεσσάρων ετών που είναι σε εξέλιξη και έχουμε δει καλά αποτελέσματα. Θα θέλαμε να το ολοκληρώσει. Όπως και να `χει, μέχρι να κλείσουμε προπονητή, αν θέλει να παραμείνει, είμαστε ανοιχτοί. Πιστεύω στον άνθρωπο και κρατάω αυτό που μου είπε όταν μιλήσαμε πως “αυτή τη στιγμή η απάντησή μου είναι όχι”.

Τότε τον ρώτησα αν θέλει χρόνο να το σκεφτεί και μου απάντησε πως είχε δεσμευτεί πως θα απαντήσει και εκείνη τη στιγμή η απάντησή του ήταν αρνητική. Το σίγουρο είναι πως ο νέος προπονητής πρέπει να παρακολουθήσει την ομάδα γιατί μετά το Μουντιάλ παίζουμε στις 7 Σεπτεμβρίου ένα δύσκολο παιχνίδι, με τη Ρουμανία κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχει και φιλικό τον Αύγουστο, έτσι λοιπόν από τον Μάιο πρέπει να έχουμε προπονητή γιατί θα μπει αμέσως στα βαθιά. Για τον νέο προπονητή θέλουμε να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, να έχει ισχυρή προσωπικότητα και εμπειρία σε εθνικές ομάδες
».

Για τον «χαμό» εν όψει ημιτελικών μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ:

«Και να μην γίνονταν αυτά στην Τούμπα, οι ημιτελικοί εγκυμονούν κινδύνους και θα πρέπει όλοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα έχει επικεντρωθεί στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Κι εκεί όποιος χάνει βλέπει φαντάσματα ότι τον αδικεί η ΕΠΟ, η διαιτησία... Αν οι ομάδες, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές δείξουν αυτοσυγκράτηση, όλα θα πάνε καλά. Εμείς θα κάνουμε, από την πλευρά μας, ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για τις καταγγελίες που γίνονται από τους παράγοντες:

«Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Όποιος έχει να πει κάτι, να το πει με αποδείξεις. Έχω κατηγορηθεί κι εγώ και ξέρω πως είναι. Γίνονται ανακρίσεις επί ανακρίσεων, δεν βγαίνει αποτέλεσμα και όλα αυτά... σέρνονται. Όποιος έχει κάτι να το πάει με αποδείξεις, να επιληφθεί η δικαιοσύνη και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.