Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/11/2013 16:08
Με σύνθημα «θα το χτίσουμε όλοι μαζί» , ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο να αναλύει το πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο το έργο θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, θα αρχίσει μέσα στο 2014 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2016.

Όπως έγινε γνωστό, η χωρητικότητα θα είναι μεταξύ 32.000 - 34.000 θέσεων και θα συνοδεύεται από παρκινγκ 1.500 θέσεων, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν καθημερινά οι δημότες της Ν. Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα θα προσφερθούν μέχρι 2000 θέσεις εργασίας σε άνεργους, εκ των οποίων οι 200-400 θα είναι μόνιμες.

«Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί»


Την παρουσίαση του γηπέδου ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης:

Η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ
«Οι ιδρυτές της ιδέας που λέγεται ΑΕΚ δεν χρειάστηκαν την παραμικρή βοήθεια. Ούτε εμείς θα χρειαστούμε. Θα το χτίσουμε μόνοι μας και μαζί. Το γήπεδο θα ανήκει στην ΑΕΚ και κανέναν άλλο. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην ΑΜΚ.

Το σύνθημά μας είναι πολλά από λίγους και λίγα από πολλούς. Το ιδανικό που λέγεται ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα. Ισχυρούς ιδιοκτήτες χρειάζονται οι εταιρείες και η ΑΕΚ δεν είναι εταιρεία. Αυτά τα τείχη θα τα σηκώσουμε ψηλά όλοι μαζί», επεσήμανε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και συνέχισε:

«Κάθε θύρα θα φέρει και το όνομα από πόλεις της Μικράς Ασίας εκτός από τη "Θύρα 21"».


«Τιμάμε αυτούς τους ανθρώπους που μας παρέδωσαν ζωντανή την ΑΕΚ. Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοί μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι πολύ περισσότερο από μία ομάδα και το γήπεδό της δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Το νέο μας γήπεδο εκπροσωπεί την τεράστια ιστορία της ομάδας μας και τη βυζαντινή της προέλευση».

Η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ
«Μετά την καταστροφή έρχεται πάντα η αναγέννηση. Κι αυτή τη φορά τα τείχη που θα προστατεύσουν την ομάδα μας θα είναι υψηλά και απόρθητα. Το κάστρο αυτό θα είναι απόρθητο», ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι κάθε θύρα θα φέρει και το όνομα από πόλεις της Μικράς Ασίας εκτός από τη "Θύρα 21".

Την παρουσίαση τίμησε με γραπτό μήνυμα Οικουμενικός Πατριάχης, Βαρθολομαίος, το οποίο διάβασε ο Μητροπολίτης Δράμας.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως λόγω του συμβολισμού του έργου το Οικουμενικό Πατριαρχείο «θέλει να καταθέσει τον πρώτο θεμέλιο λίθο, γι΄ αυτό θα καταθέσει στο λογαριασμό της Δικέφαλος ΑΕ το ποσό των 50.000 ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο της παρουσίασης του γηπέδου:




Από την πλευρά του, ο αρχιτέκτονας του έργου, Θανάσης Κυρατσούς τόνισε:


Η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ
«Η ΑΕΚ, ένας ξεχωριστός αθλητικός σύλλογος, μια συλλογική οντότητα που υπερβαίνει τα στενά όρια ενός Δήμου και έχει μία ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας. Όλα αυτά οδηγούσαν σε ένα πολυδιάστατο έργο.

Ανιχνεύσαμε τις ιστορικές καταβολές μας, ξεκινώντας από το 404 μ.Χ, ως την Αγία Σοφία. Τόσο στα οχυρωματικά και στρατιωτικά οικοδομήματα, όσο και στα δημόσια κτίρια.

Όλα αυτά κάτω από την επωνυμία Βυζαντινή Αρχιτεκτονική. Παραλαμβάνουμε τη σκυτάλη της ιστορικής συνέχειας αυτού του πολιτισμού, που μας κληροδοτήθηκε. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μεγαλούργησαν και διέπρεψαν. Όχι μόνο δεν αφανίστηκαν, αλλά έγιναν άξιοι συνεχιστές της νέας μας πραγματικότητας.

Επιλέξαμε την αναφορά στην Πόλη και τις αλησμόνητες πατρίδες, ώστε να παραδοθεί σαν κειμήλιο στα χέρια των συνεχιστών της. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο φιλοδοξεί να είναι σε ισορροπία με το περιβάλλον της πόλης και της συναφείς χρήσεις του γηπέδου με τους άλλους χώρους».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.