Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/6/2017 23:40
Η Ρεάλ διέλυσε με 4-1 την Γιουβέντους και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά! Ρονάλντο (20’, 64’), Καζεμίρο (61’), Ασένσιο (90+1’) οι σκόρερ για τους Μαδριλένους, που έφτασαν τις 12 κατακτήσεις! Ισοφάρισε με γκολ-ζωγραφιά ο Μάντζουκιτς (27’).

Η «βασίλισσα» παρέμεινε στο θρόνο της! Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο γκολ, η Ρεάλ νίκησε με το εμφατικό 4-1 την Γιουβέντους και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό ήταν το 12ο Ευρωπαϊκό για τους Μαδριλένους, που μετρούν τρία τρόπαια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και φυσικά έχουν το απόλυτο ρεκόρ κατακτήσεων. Στον αντίποδα, η «Γηραιά Κυρία» πλήρωσε την απογοητευτική εμφάνιση του δεύτερου μέρους και πλέον μετρά εφτά ήττες σε εννέα τελικούς, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ. Παράλληλα, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχασε δεύτερη ευκαιρία για ένα ιστορικό τρέμπλ, μετά από αυτή του 2015.

Ιστορία έγραψε και ο Ζινεντίν Ζιντάν, αφού ο «Ζιζού» έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Αρίγκο Σάγκι το 1990 (σ.σ. με τη Μίλαν για το Πρωταθλητριών τότε) που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά. Μάλιστα ο Γάλλος φτάνει τα τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έχει κατακτήσει ένα ως παίκτης της Ρεάλ (2002) και ένα ως βοηθός προπονητή του Αντσελότι στη «βασίλισσα» (2014).

Με την κατάκτηση του τροπαίου, η Ρεάλ θα δώσει ξανά το «παρών» στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (8/8 στα Σκόπια), όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο. Εκτός αυτού, τον Δεκέμβριο θα διεκδικήσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 6ο Διηπειρωτικό στην ιστορία της!

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!
Η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα του ματς και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού στο 7’, με τον Νάβας να διώχνει δύσκολα το σουτ του Πιάνιτς έξω από την περιοχή. Η πίεση των Ιταλών έβαζε προβλήματα στην κυκλοφορία της Ρεάλ, ωστόσο η «βασίλισσα» χρειάστηκε μόλις μια φάση για να προηγηθεί. Στο 20’, ο Ρονάλντο έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Καρβαχάλ και με ωραίο χαμηλό σουτ (η μπάλα κόντραρε και στο Μπονούτσι) έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Μπουφόν.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν πτοήθηκαν, απαντώντας άμεσα (27’) με ένα γκολ-ζωγραφιά. Μετά από σέντρα του Σάντρο, ο Ιγκουαΐν στόπαρε με το στήθος και έστρωσε στον Μάντζουκιτς, ο οποίος με τρομερό γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι δύο ομάδες έψαξαν ένα δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όμως η μοναδική φάση που σημειώθηκε ήταν μια άστοχη κεφαλιά-ψαράκι του Ρονάλντο (34’).

Και αν το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, με την Γιουβέντους να είχε την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, η επανάληψη άνηκε αποκλειστικά στην Ρεάλ. Στο 48’ ο Μπαρτζάλι έκοψε σωτήρια τον Ίσκο, ενώ στο 59’ το σουτ του Ισπανού πέρασε λίγο άουτ.

Τσάμπιονς Λιγκ: «Βασίλισσα» ξανά!
Η Γιουβέντους είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και στο 61’ η «βασίλισσα» πήρε εκ νέου το προβάδισμα, έστω και με αρκετή δόση τύχης. Ο Καζεμίρο επιχείρησε σουτ από τα 25 μέτρα, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κεντίρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη γωνία του Μπουφόν, που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, η Ρεάλ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 64’, ύστερα από κλέψιμο, ο Μόντριτς έπαιξε το 1-2 με τον Καρβαχάλ και έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο πετάχτηκε ανάμεσα σε Κιελίνι και Μπονούτσι και «έγραψε» το 3-1. Η Γιουβέντους πήρε την κατοχή, αλλά η Ρεάλ έφευγε επικίνδυνα στην κόντρα και στο 80’ ο νεοεισελθόντας Μπέιλ κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μπονούτσι.

Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο ματς στο 82’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Άλβες, ο Σάντρο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Κουαδράδο είδε δεύτερη κίτρινη για σπρώξιμο στον Ράμος σε μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή, αφού ο Ισπανός έκανε θέατρο. Η Ρεάλ, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 90’, με τον Ασένσιο να σκοράρει από κοντά για το τελικό 4-1.

Έτσι, η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν το 1990 που παίρνει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά (η πρώτη από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ έγινε και η πρώτη που βάζει 4 γκολ σε 90άλεπτο τελικού από το 4-0 της Μίλαν επί της Μπαρτσελόνα το 1994 στην Αθήνα!

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.

Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις