Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βαλβέρδε: «Πάντα θα αναρωτιέμαι αν θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό»

Βαλβέρδε: «Πάντα θα αναρωτιέμαι αν θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/6/2017 17:05
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως δεν φεύγει από το μυαλό του η σκέψη για μια πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα και τους Πειραιώτες!

Ο πρώην τεχνικός των «ερυθρολεύκων» υπέγραψε το πρωί της Πέμπτης το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα», απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Βάσκος τεχνικός έκανε λόγο για την πιο δύσκολη αλλά και ελκυστική πρόκληση της καριέρας του, ωστόσο ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που σημαίνει πολλά για μένα. Νόμιζα ότι θα καθίσω για πολύ λίγο, αλλά ήμουν εκεί για τρία χρόνια. Γνώρισα έναν υπέροχο σύλλογο, και έναν υπέροχο κόσμο, όπως ο ελληνικός» ήταν αρχικά η τοποθέτηση του Βαλβέρδε, ο οποίος συμπλήρωσε απαντώντας στην ερώτηση για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στη χώρα μας:

«Πάντα αναρωτιέμαι εάν θα επιστρέψω εκεί, όμως τώρα είμαι στην Μπαρτσελόνα. Θα δούμε. Ξέρω ότι πλέον θα υπάρχουν ακόμα περισσότεροι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα».

Η αρχική του τοποθέτηση: «Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι με επέλεξαν και είμαι εδώ σήμερα. Είναι προνόμιο να είμαι προπονητής της Μπαρτσελόνα. Φεύγω από μια ομάδα ξεχωριστή για εμένα, την Αθλέτικ, και η σχέση που είχα με την προηγούμενη ομάδα μου είναι παράδειγμα. Ήταν η οικογένειά μου και ήταν δύσκολη η απόφαση να αποχωρήσω. Μακάρι να ζήσω κάτι ανάλογο και εδώ. Γνωρίζω ότι υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις.Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρχει μεγάλη πίεση. Έχουν αφήσει σπουδαία κληρονομιά οι προηγούμενοι προπονητές, όπως ο Γκουαρδιόλα, ο Ενρίκε, ο Βιλανόβα, ο Μαρτίνο. Όταν μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα σε καλεί, δεν πρέπει να το σκεφτείς πολύ. Η ιδέα μου είναι να εμβαθύνω στο στιλ που έχει η Μπαρτσελόνα. Είναι τιμή να είμαι εδώ και αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι η πιο δύσκολη πρόκληση στην καριέρα μου αλλά επίσης κι η πιο ελκυστική.

Υπολογίζω σε σπουδαίος ποδοσφαιριστές, από τον Λέο Μέσι μέχρι τον Αντρές Ινιέστα και τους υπολοίπους. Η σκέψη μου είναι να τους βοηθήσω να βελτιωθούν μέρα με τη μέρα και να δημιουργήσω ένα ομαδικό πνεύμα που θα μας διακατέχει και που θα μας κρατά μαζί σε καλές και κακές στιγμές. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε συναισθήματα στο κοινό μας από όλο τον κόσμο και φυσικά να κατακτήσουμε τίτλους, που είναι και ο μεγάλος στόχος μας. Στόχος τη νέα σεζόν είναι να κατακτήσουμε όσες διοργανώσεις μπορούμε και να επανορθώσουμε για τη φετινή απώλεια του τίτλου
».

Για το Μέσι είπε: «Είναι τύχη για μένα που θα προπονώ τον Λέο Μέσι. Είναι μοναδική εμπειρία να προπονώ τον καλύτερο παίκτη που έχω δει ποτέ. Νομίζεις ότι έρχεται η στιγμή που φτάνει στην κορυφή, αλλά την επόμενη μέρα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Η σκέψη μου είναι να βοηθήσω να βελτιωθεί ή να παραμείνει ως έχει και να απολαύσω να είμαι μαζί του. Ο Μέσι είναι καθοριστικός όταν αγωνίζεται, όπου αγωνίζεται. Είναι αλήθεια ότι αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για την υπόλοιπη ομάδα, αλλά το κάνει με θετικό τρόπο. Νομίζω ότι πρόθεσή του είναι να μείνει εδώ και να είναι χαρούμενος».

Για τον Ινιέστα τόνισε: «Θεωρώ τον Ινιέστα έναν πολύ σημαντικό παίκτη για την ομάδα και το σύλλογο. Μπορεί ακόμη να δώσει πολλά στον αγωνιστικό χώρο».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει: «Πρέπει να προσαρμοστώ λίγο στο παιχνίδι και στο στιλ που έχει αυτός ο σύλλογος για τόσο καιρό και που έχει πετύχει τόσα με αυτό, με συνέπεια να γίνει σημείο αναφοράς. Γνωρίζω ότι είναι δυνατό να έχουμε καλό παιχνίδι κατοχής με πολλούς μέσους. Μπορώ να έχω τις ιδέες μου, αλλά πρέπει να είμαι ευγνώμων στη δουλειά του προκατόχου μου, επειδή ο Λουίς Ενρίκε πέτυχε σπουδαία πράγματα. Νομίζω ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσω στην πορεία. Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα πάντοτε είχε μεγάλο ομαδικό πνεύμα, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, στην προσπάθεια άμεσης ανάκτησης της μπάλας. Το δύσκολο είναι να βρούμε φόρμουλα να κυκλοφορούμε την μπάλα για πολύ καιρό".

Για τη θητεία του στην αντίπαλο Εσπανιόλ: «Έχω υπάρξει παίκτης και προπονητής στην Εσπανιόλ και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Είμαι ένας επαγγελματίας που πάντοτε προσπαθεί να δώσει τα πάντα στις ομάδες που βρίσκεται, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για άλλα θέματα».

Για το ρόστερ και τις μεταγραφές: «Μίλησα με τον Ρόμπερτ Φερνάντεθ, αλλά έχω λίγη γνώση του ρόστερ από μακριά. Όσο για τις μεταγραφές, η αγορά της Αθλέτικ ήταν μικρότερη από αυτήν της Μπαρτσελόνα και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην τεχνική ομάδα της Μπαρτσελόνα γι' αυτό, αν και ο σύλλογος έχει ήδη καλό ρόστερ».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.