Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Έκλαψε όλη η Ρώμη στο «αντίο» του Τότι (pics & video)

Έκλαψε όλη η Ρώμη στο «αντίο» του Τότι (pics & video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/5/2017 23:43
«Λύγισαν» και τα τσιμέντα στο «αντίο» του Φραντσέσκο Τότι. Αφού έπαιξε στο τελευταίο ματς της καριέρας του, ο θρύλος των «τζιαλόροσι» αποχαιρέτησε τον κόσμο της Ρόμα, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρια του. Διαβάστε τον αποχαιρετιστήριο λόγο του.

Μετά από 25 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς, ο Φραντσέσκο Τότι είπε «αντίο» στην ομάδα της καρδιάς του. Μετά το φινάλε του αγώνα με τη Τζένοα, όπου οι «τζιαλορόσι» εξασφάλισαν στο 90’ την 2η θέση, ο «Καπιτάνο» αποχαιρέτησε τον κόσμο της Ρόμα στη συγκινητική τελετή που στήθηκε στο «Ολίμπικο».

Μία τεράστια κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 10 απλώθηκε στο κέντρο του γηπέδου και στη συνέχεια ο πρόεδρος Τζέιμς Παλότα του προσέφερε μία τιμητική κορνίζα με τη φανέλα του. Ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου, με τους φιλάθλους να μην σταματούν να τραγουδούν για τον εμβληματικό αρχηγό τους.

Έκλαψε όλη η Ρώμη στο «αντίο» του Τότι (pics & video)
Στη συνέχεια, ο «Καπιτάνο» πήρε το μικρόφωνο και διάβασε το αποχαιρετιστήριο λόγο του στον κόσμο της Ρόμα, με τον ίδιο να μην μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρια του:

«Δυστυχώς, έφτασε μια στιγμή που ήλπιζα να μην έρθει ποτέ. Θέλω να πω ευχαριστώ σε εσάς, σε όλους εσάς για τα 25 χρόνια που ζήσαμε μαζί, με αυτήν τη φανέλα, μόνο με αυτήν τη φανέλα. Αυτές τις μέρες διάβασα πολλά πράγματα για μένα, πάρα πολλά, πολύ όμορφα. Έκλαιγα όλες αυτές τις μέρες, πολύ πολύ και μόνος μου.

Αυτές τις μέρες μίλησα με τη σύζυγό μου και της διηγήθηκα τα 25 χρόνια μου με αυτήν τη φανέλα, τη μοναδική φανέλα. Γράψαμε ένα γράμμα για εσάς. Ευχαριστώ όλους σας, τη μαμά, τον μπαμπά, τον αδερφό, τη σύζυγο, τα παιδιά μου και τους φίλους μου. Είναι αδύνατο να διηγηθώ 25 χρόνια ποδοσφαίρου, δεν ξέρω πώς να το κάνω. Θα ήθελα να το κάνω με ένα ποίημα, ένα τραγούδι. Μπορώ να το κάνω με μία μπάλα.

Έκλαψε όλη η Ρώμη στο «αντίο» του Τότι (pics & video)
Καταραμένοι καιροί αυτοί της απόφασης. Πίσω στις 17 Ιουνίου 2001, όλοι θέλαμε ο χρόνος να περάσει λίγο πιο γρήγορα. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Ακόμα ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι πίσω.

Σήμερα, αυτός ο χρόνος ήρθε να με χτυπήσει στον ώμο: τώρα είσαι ένας άντρας, βγάλε τα παπούτσια και τα σορτσάκια. Δεν μπορείς πλέον να απολαμβάνεις το άρωμα του γρασιδιού, του ήλιου στο πρόσωπό σου καθώς οδεύεις προς την αντίπαλη εστία, την αδρεναλίνη να σε πλημμυρίζει, τη χαρά του πανηγυρισμού.

Τους τελευταίους μήνες ρώτησα τον εαυτό μου γιατί ξύπνησα από αυτό το όνειρο. Σκέψου ότι είσαι παιδί και έχεις ένα καλό όνειρο και η μητέρα σου σε ξυπνάει για να πας στο σχολείο. Θέλεις να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι, να επιστρέψεις στο όνειρό σου, αλλά δεν μπορείς. Αυτήν τη φορά, δεν είναι όνειρο, είναι πραγματικότητα. Και δεν μπορώ να πάω πίσω στον ύπνο.

Έκλαψε όλη η Ρώμη στο «αντίο» του Τότι (pics & video)
Θέλω να αφιερώσω αυτό το γράμμα σε όλους σας, σε όλα τα παιδιά που με υποστήριξαν. Στα παιδιά του χθες, που μεγάλωσαν, έγιναν γονείς και σε όλα τα παιδιά του σήμερα. Θα ήθελα να σκέφτομαι για εσάς, ότι η καριέρα μου έγινε παραμύθι για να το διαδώσετε

Τελείωσε τώρα. Βγάζω αυτήν τη φανέλα για μία τελευταία φορά. Θα τη διπλώσω, αν και δεν είμαι έτοιμος να πω 'αρκετά' και ίσως ποτέ δεν θα είμαι. Συγχωρέστε με που δεν δίνω συνεντεύξεις και δεν ξεκαθαρίζω τις σκέψεις μου, αλλά δεν είναι εύκολο να σβήσω το φως.

Φοβάμαι. Δεν είναι ο ίδιος φόβος με όταν στέκεσαι μπροστά από την εστία, έτοιμος να εκτελέσεις πέναλτι. Αυτήν τη φορά, δεν μπορώ να δω πώς είναι το μέλλον μέσα από τις τρύπες των διχτυών. Επιτρέψτε μου να φοβάμαι. Αυτήν τη φορά, είμαι εγώ αυτός που σας έχω ανάγκη και την αγάπη που πάντα μου δείχνατε.

Με την υποστήριξή σας, θα πετύχω να γυρίσω σελίδα και να οδεύσω σε νέα περιπέτεια. Τώρα ήρθε η ώρα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους διευθυντές, τους προέδρους και όλους που δούλεψαν μαζί μου όλο αυτό το διάστημα.

Στους φιλάθλους της curva sud, ένας φάρος για όλους τους Ρωμαίους και φίλους της Ρόμα. Το να έχω γεννηθεί Ρωμαίος και φίλος της Ρόμα είναι προνόμιο. Το να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας είναι τιμή.
Είστε και πάντα θα είστε η ζωή μου. Δεν θα σας διασκεδάζω με τα πόδια μου πλέον, αλλά η καρδιά μου θα βρίσκεται μαζί σας. Τώρα, θα κατέβω τις σκάλες και θα μπω στα αποδυτήρια που με καλωσόρισαν ως παιδί και τώρα θα βγω από εκεί άντρας. Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος που σας έδωσα 28 χρόνια αγάπης. Σας αγαπώ
».

Μετά από το τέλος του λόγου του, παρέδωσε το περιβραχιόνιο σε ένα παιδί από τις ακαδημίες της Ρόμα, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αλλαγή σελίδας. Εκείνη τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές της ομάδας όρμισαν στον αρχηγό τους και τον σήκωσαν στον αέρα. Ήταν η μέρα που όλη η Ρώμη έκλαψε…

Ολόκληρη η τελετή:







Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.