Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε για 3η σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε για 3η σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/5/2017 00:32
Στο «αντίο» του Λουίς Ενρίκε, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 3-1 την Αλαβές και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας για 3η σερί χρονιά. Μέσι (31’), Νεϊμάρ (45’) και Αλκάθερ (45+3’) τα γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Ερνάντες (33’) οι Βάσκοι που φωνάζουν για οφσάιντ στο 2ο τέρμα των Καταλανών.

Με πρωταγωνιστή τον Μέσι (γκολ και ασίστ) η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 της Αλαβές και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας για 3η σερί χρονιά. Έτσι οι Καταλανοί ισοφάρισαν το δικό τους ρεκόρ, που κρατούσε από το 1953, ενώ ο Λουίς Ενρίκε αποχαιρέτησε τον σύλλογο έχοντας κατακτήσει 9 τρόπαια με τους «μπλαουγκράνα» (μόνο Γκουαρδιόλα (14) και Κρόιφ (11) κέρδισαν περισσότερα).

Το παιχνίδι ξεκίνησε «στραβά» για την Μπαρτσελόνα, αφού στο 12’ τα κεφάλια των Χαβιέρ Μαστσεράνο και Μάρκος Γιορέντε συγκρούστηκαν στον αέρα, με τον Αργεντινό να αποχωρεί σε φορείο. Η Αλαβές το πάλεψε και στο 27’ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού, με τον Ιμπάι Γκόμεθ να σημαδεύει το δοκάρι του Σίλεσεν.

Η Μπαρτσελόνα απάντησε στις ευκαιρίες στο ίδιο λεπτό, με τον Πατσέκο να διώχνει με το πόδι το σουτ του Νεϊμάρ έξω από την περιοχή. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 31’ ο Μέσι έπαιξε το 1-2 με τον Νεϊμάρ και με υπέροχο φαλτσαριστό από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση της Αλαβές ήταν σχεδόν άμεση, αφού στο 33’ ο Τεό Ερναντέζ ισοφάρισε σε 1-1 με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 43’ οι Βάσκοι είχαν καλή στιγμή με κεφαλιά του Ντέιβερσον, όμως ο Σίλεσεν απέκρουσε, κρατώντας το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, η Μπαρτσελόνα πήρε εκ νέου το σκορ με κοντινό πλασέ του Νεϊμάρ, ο οποίος ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έγινε ο πρώτος με γκολ σε τρεις διαδοχικούς τελικούς μετά τον Πούσκας (1960-1962).

Το φινάλε του ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για την Αλαβές, αφού στο 45+3’ ο Μέσι πέρασε δύο αντιπάλους και έδωσε μισό γκολ στο Αλκάθερ, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 3-1. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (50’) η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως ο Πατσέκο πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε προβολή του Αλκάθερ.

Σομπρίνο (69’) και Ντέιβερσον (70’) είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να ξαναβάλουν την Αλαβές στο ματς, ωστόσο το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μπαρτσελόνα στέφθηκε Κυπελλούχος για 3η σερί χρονιά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.