Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό με τρομερή ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό με τρομερή ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/4/2017 21:03
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ανέτρεψε το 2-0 της Λεωφόρου και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι», που έπαιζαν με δέκα από το 72’ ενώ φωνάζουν έντονα για τη διαιτησία του Κύζα.

Ντέρμπι «δικέφαλων» στον φετινό τελικό του Κυπέλλου! Μια ημέρα μετά την πρόκριση της ΑΕΚ εις βάρος του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού.

Οι «πράσινοι» είχαν ξεκάθαρο προβάδισμα μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, ενώ σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να πετύχουν εκτός έδρας γκολ και να «κλειδώσουν» την πρόκριση. Η είσοδος του Μπίσεσβαρ στην επανάληψη άλλαξε άρδην την εικόνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ και θα δώσει το «παρών» στον τελικό, αφήνοντας το «τριφύλλι» με αρκετά παράπονα για τη διαιτησία.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο επιθετικά στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 4ο λεπτό ο Μπεργκ έβγαλε τον Κλωναρίδη σε τετ-α-τετ, ωστόσο ο άσος του «τριφυλλιού» αντί να σουτάρει, προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα.

Στο επόμενο λεπτό ο Γλύκος πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε σουτ των Βιγιαφάνες και Κουρμπέλη, όμως στο 13’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Κύζας καταλόγισε ένα τουλάχιστον αυστηρό φάουλ σε μαρκάρισμα του Μολέδο στον Πρίγιοβιτς και ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση «έγραψε» το 1-0. Έξι λεπτά μετά, οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι για κλωτσιά του Βαρέλα στον Μπεργκ, ενώ στο 25’ ο Γλύκος έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το απευθείας φάουλ του Εμποκού.Ακολούθησε τρίλεπτη διακοπή λόγω κροτίδας που έσκασε δίπλα στον Βιγιαφάνες και με την επανέναρξη, ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με τον Κάμπος (29’), ο οποίος αστόχησε από θέση βολής. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες στο 34’, όταν ο Κλωναρίδης προσπάθησε να βρει τον Μπεργκ με παράλληλη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και άλλαξε πορεία, όμως ο Γλύκος απέκρουσε σωτήρια. Δύο λεπτά μετά ο Κλωναρίδης αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο.

Ο «δικέφαλος» μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48’ είχε δοκάρι με απευθείας φάουλ του Πέλκα. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης, ο νεοεισελθόντας Μπίσεσβαρ έβγαλε σέντρα για τον Μάτος και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν πατούσε καλά στο δεύτερο μέρος, καθώς με εξαίρεση ένα άστοχο πλασέ του Μπέργκ (67’), δεν είχε απειλήσει την εστία του Γλύκου.

Στο 72’ ο Χουλτ αποβλήθηκε με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα και ένα λεπτό μετά, ο Σάκχοφ με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 3-0. Στο 80’ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ξαναπάρει σκορ πρόκρισης, ωστόσο η κεφαλιά του Μπέργκ από πλεονεκτική θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τα πάντα τελείωσαν τρία λεπτά μετά (83’), όταν μετά από λάθος του Κουτρουμπή, ο Μπίσεσβαρ έδωσε πάρε-βάλε στο Πρίγιοβιτς και αυτός διαμόρφωσε το τελικό 4-0, «σφραγίζοντας» την πρόκριση του «δικεφάλου».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.