Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Μαδριλένικη υπόθεση ο τελικός!

Τσάμπιονς Λιγκ: Μαδριλένικη υπόθεση ο τελικός!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/5/2016 23:40
Ρεάλ εναντίον Ατλέτικο είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού! Με αυτογκόλ του Φερνάντο (20’) η «βασίλισσα» κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπερναμπέου» και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο χρόνια μετά, Ρεάλ και Ατλέτικο θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την πρόκριση των «ροχιμπλάνκος», η «βασίλισσα» κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπερναμπέου» και θα διεκδικήσει το 11ο τρόπαιο κόντρα στη συμπολίτισσα.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είχε την υπεροχή και στο 20’ πέτυχε το «χρυσό» γκολ με πλασέ του Μπέιλ, το οποίο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Φερνάντο, αφού η μπάλα κόντραρε στον Βραζιλιάνο και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ.

Απογοητευτική εμφάνιση για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι έχασε από νωρίς με τραυματισμό τον Κομπανί, ενώ ο Γιάγια Τουρέ φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν βοήθησε. Το σουτ του Φερναντίνιο στο δοκάρι (44’) και άλλο ένα του Αγκουέρο στο φινάλε ήταν οι δύο ουσιαστικές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, που σε γενικές γραμμές δεν ανησύχησαν τη Ρεάλ.

Με την πρόκριση της «βασίλισσας», ο Ζινεντίν Ζιντάν αναμένεται να γράψει ιστορία αφού θα γίνει μόλις ο 3ος που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ως παίκτης και ως προπονητής της Ρεάλ (Μουνιόθ και Ντελ Μπόσκε οι άλλοι δύο). Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Γάλλος προπονητής μετά τον Βενγκέρ το 2006 που οδηγεί ομάδα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Μαδριλένικη υπόθεση ο τελικός!
Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς στο 10’ ο Βινσέντ Κομπανί ένιωσε ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Μανγκαλά. Η Ρεάλ είχε την υπεροχή και στο 13’ απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά του Ρονάλντο, όμως η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 20’. Μετά από κάθετη πάσα του Καρβαχάλ, ο Μπέιλ επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στον Φερνάντο και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ. Αυτό ήταν το 13ο αυτογκόλ υπέρ της Ρεάλ στη διοργάνωση, με τη «βασίλισσα» να βρίσκεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένη στατιστικής κατηγορίας.

Η «βασίλισσα» είχε τον απόλυτο έλεγχο και η Μάντσεστερ Σίτι έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Στο 36’ ο Ράμος βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και οι Άγγλοι γλίτωσαν το 2-0. Στο 43’ η Ρεάλ είχε νέα καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Μπέιλ (μπλόκαρε ο Χαρτ) και ένα λεπτό μετά η Σίτι απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, «αγγίζοντας» την ισοφάριση. Ο Ντε Μπρούιν έβγαλε πλάγια στον Φερναντίνιο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε το δοκάρι.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι χρειάζονταν γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης, ωστόσο αυτή που απειλούσε στην επανάληψη ήταν η Ρεάλ. Στο 51’ το σουτ του Χεσέ έφυγε άουτ και ένα λεπτό μετά ο Μόντριτς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χαρτ, όμως ο Άγγλος πορτιέρο του αρνήθηκε το γκολ.

Στο 63’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια… ανάσα από το 2-0, όμως η κεφαλιά του Μπέιλ, σε φάουλ του Κρόος, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ. Ο Πελεγκρίνι έριξε στο ματς τους Στέρλινγκ και Ιεανάτσο και η Σίτι προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 83’ ο Ντε Μπρούιν πήγε να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση χωρίς αποτέλεσμα και στο 89’ ο Αγκουέρο επιχείρησε ξαφνικά το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Νάβας. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ρεάλ είναι στον τελικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.