Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ντερμπάρα με νικήτρια τη… Λέστερ

Πρέμιερ Λιγκ: Ντερμπάρα με νικήτρια τη… Λέστερ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/3/2016 16:44
Τότεναμ και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αποτέλεσμα που επιτρέπει στην πρωτοπόρο Λέστερ να ξεφύγει με +5 και +8 από 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ράμσεϊ (39’) και Σάντσες (76’) τα γκολ για τους «κανονιέρηδες», που έπαιζαν με δέκα από το 55’ - γύρισαν προσωρινά το ματς με Αλντερβάιρελντ (60’) και Κέιν (62’) οι «πετεινοί».

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι του Β. Λονδίνου ανάμεσα σε Τότεναμ και Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2, σ’ ένα σπουδαίο παιχνίδι που είχε νικήτρια την… Λέστερ, καθώς οι «αλεπούδες» έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν με +5 και +8 από «πετεινούς» και «κανονιέρηδες» αντίστοιχα, εφόσον φύγουν με τη νίκη από την έδρα της Γουότφορντ.

Η Άρσεναλ κατάφερε να προηγηθεί στο 39’ με απίστευτο τακουνάκι του Ράμσεϊ, ωστόσο η αποβολή του Κοκελέν στο 55’ επέτρεψε στην Τότεναμ να φέρει… τούμπα το ματς σε διάστημα δύο λεπτών με γκολ των Αλντερβάιρελντ (60’) και Κέιν (62’). Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «κανονιέρηδες» ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Σάντσες (76’) και στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για ένα τρίτο τέρμα.

Πρέμιερ Λιγκ: Ντερμπάρα με νικήτρια τη… Λέστερ
Η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έψαχνε από τα πρώτα λεπτά τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο οι «πετεινοί» χρειάστηκαν 26 λεπτά για να δημιουργήσουν μεγάλη φάση. Μετά από σέντρα του Γουόκερ, ο Λαμέλα σούταρε από κοντά με το καλάμι, όμως ο Οσπίνα –που αντικατέστησε τον τραυματία Τσεχ- έδιωξε εντυπωσιακά.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά με αξιώσεις και στο 39’ η Άρσεναλ πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα. Ο Γουέλμπεκ βρήκε τον Μπεγιερίν, αυτός έδωσε με τη μία στον Ράμσεϊ και ο Ουαλός με τρομερό τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το γκολ, η Άρσεναλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο τα πάντα άλλαξαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 55’, ο Κοκελέν είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κέιν και οι «κανονιέρηδες» έμειναν με παίκτη λιγότερο. Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε αμέσως το αριθμητικό πλεονέκτημα και πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 60’ ο Αλντερβάιρελντ βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 62’ ο Κέιν έπιασε τρομερό φαλτσαριστό σουτ από τα πλάγια της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο είχε την υπεροχή, όμως στο 76’ η Άρσεναλ κατάφερε να σκοράρει κόντρα στη ροή, φέρνοντας ξανά το σκορ στα ίσα. Ο Μπεγερίν βρήκε με ωραία κάθετη τον Σάντσες και αυτός με πλασέ εντός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς, ο οποίος δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Τρία λεπτά μετά η Άρσεναλ διαμαρτυρήθηκε δίκαια στον διαιτητή, ο οποίος δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Ντάιερ για παρατεταμένο κράτημα στον Ζιρού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ…

Στο 83’ το σουτ του Μέισον κόντραρε και κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 85’ ο Οσπίνα έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Έρικσεν. Στο 88’ ο Γιορίς έβγαλε με γροθιές το φάουλ του Σάντσες και στο 89’ ο Γκάμπριελ «φλέρταρε» με αυτογκόλ, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Οσπίνα. Η τελευταία ευκαιρία άνηκε στην Άρσεναλ, καθώς ο Ράμσεϊ βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιορίς, όμως ο Βίμερ έκανε σωτήριο τάκλιν, κρατώντας το 2-2 μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.