Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση στο 89’ για Ολυμπιακό, «ντου» και οριστική διακοπή (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση στο 89’ για Ολυμπιακό, «ντου» και οριστική διακοπή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/3/2015 21:42
Με γκολ του Χάρα στο 89’, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά μετά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά το τέρμα των «ερυθρόλευκων».

Την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Καραϊσκάκη», «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Χάρα ο οποίος σκόραρε με το στήθος στο 89ο λεπτό, χαρίζοντας την πρόκριση για την ομάδα του.

Δευτερόλεπτα μετά το γκολ, οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έριξαν αντικείμενα και φωτοβολίδες στους παίκτες του Ολυμπιακού, που έφυγαν για τα αποδυτήρια με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί οριστικά.

Κακό παιχνίδι με μόλις μία τελική στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να είχε την καλύτερη στιγμή σε προσπάθεια του Αραβίδη ενώ στην επανάληψη η «Ένωση» θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μάνταλο (55, 59’).

Ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν και αφού προειδοποίησε στο 76’ με τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ντοσεβί (έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία), οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το γκολ της πρόκρισης στο 89’ με σκόρερ τον Χάρα.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την ομάδα του Περέιρα, με τους Ντουρμάζ (11’) και Μανιάτη (52’) να αποχωρούν τραυματίες, ενώ στον αντίποδα ο Μάνταλος αποχώρησε με φορείο στο 67ο λεπτό.

Το ματς:


Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση στο 89’ για Ολυμπιακό, «ντου» και οριστική διακοπή (video)
Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα καθώς οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες, έχοντας ως στόχο να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Η μοναδική τελική στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 39’ με ένα άστοχο σουτ του Μανιάτη, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή άνηκε στην ΑΕΚ στο 33ο λεπτό. Ο Πλατέλλας έκανε τον γύρισμα για τον Αραβίδη, ο οποίος πήρε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα μετά από τη παρέμβαση του Μποτία με τάκλιν.

Ένα λεπτό μετά ο άσος της ΑΕΚ έβγαινε με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, ωστόσο ο βοηθός σταμάτησε λανθασμένα τη φάση για οφσάιντ, καθώς ο Μαζουακού τον κάλυπτε στο βάθος.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 55’ ο Πλατέλλας βρήκε με κάθετη τον Μάνταλο, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο έδιωξε με το πόδι σώζοντας την ομάδα του.

Τρία λεπτά μετά ο Μάνταλος απείλησε ξανά με σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία, ωστόσο θα μπορούσε να σκοράρει με μόλις μια φάση εάν ο Ντοσεβί δεν έχανε το… άχαστο στο 76’. Ο Ντομίνγκες έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Γάλλο, ο οποίος ήταν μόνος του στο ύψος της περιοχής, αλλά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι του Ανέστη που ήταν εξουδετερωμένος.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν μέτρα και στο 82’ είχαν νέα καλή στιγμή, με τον Ανέστη να κάνει λάθος στην έξοδο αλλά τον Αραβίδη να διώχνει σχεδόν στη γραμμή την κεφαλιά του Σιόβα. Δύο λεπτά μετά ο Τσόρι επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ και τελικώς στο 89’ ο Χάρα κατάφερε να πετύχει το γκολ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Αφελάι έκανε την σέντρα για τον Ντοσεβί, ο οποίος γύρισε με το κεφάλι στον Χάρα και αυτός με το στήθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ακολούθησαν άσχημες εικόνες, με οπαδούς της ΑΕΚ να μπαίνουν στο γήπεδο και να πετούν αντικείμενα και φωτοβολίδες στους παίκτες του Ολυμπιακού που αποχώρησαν στα αποδυτήρια.

Να σημειωθεί πως αμέσως μετά το γκολ, ο Περέιρα έφτασε μέχρι το κόρνερ, κάνοντας προκλητικές χειρονομίες προς τον κόσμο της ΑΕΚ προτού ακολουθήσει το «ντου» που έφερε τη διακοπή.

Το γκολ:




Εισβολή οπαδών και διακοπή:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.