1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0: Κυρίαρχος στο «κάστρο» του και «φουλ» για Ευρώπη (video)

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0: Κυρίαρχος στο «κάστρο» του και «φουλ» για Ευρώπη (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
1/5/2022 20:53
Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Άρη στη Λεωφόρο για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League Interwetten με γκολ τον Σένκεφελντ να σκοράρει με κεφαλιά το «χρυσό» γκολ με... άρωμα Ευρώπης.

Το «τριφύλλι» κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, όπου έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, αφού εκτός του γκολ, τότε ήταν που ο Άρης τα... έχασε, μη μπορώντας να ελέγξει το παιχνίδι με συνέπεια η νευρικότητα να οδηγήσει στην αποβολή του Καμαρά (45').

Παρά την πίεση που άσκησαν και τις ευκαιρίες που δημιούργησνα στο δεύτερο μέρος, οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από το ματς και πλέον είδαν τον Παναθηναϊκό να τους προσπερνά στην βαθμολογία του μίνι-πρωταθλήματος και να ανεβαίνει στην 3η θέση με 54 βαθμούς, αφήνοντάς τους στο -1 και την 4η θέση.Άξιο αναφοράς πως πριν την έναρξη του ματς τιμήθηκε η μνήμη του αδικοχαμένου φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, που δολοφονήκε το Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέθεσαν στεφάνι μπροστά στους φιλάθλους του Άρη, που έδωσαν το «παρών» στη Λεωφόρο, χωρίς να γίνει το παραμικρό πέρα από τη συνηθισμένη ανταλλαγή συνθημάτων με τους αντίστοιχους του «τριφυλλιού». Στο 19ο λεπτό μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί φώναξαν το όνομα του Άλκη για να δεχτούν το χειροκρότημα από το υπόλοιπο γήπεδο, σε μία πολύ όμορφη στιγμή.



Ο Μπούργος «μπέρδεψε» τον Άρη, ο Σέκενφελντ τον «τιμώρησε»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και με την «ορμή» που του δίνει η Λεωφόρος, κόντρα σε έναν Άρη που είχε παραταχθεί υπέρ του δέοντως επιθετικά. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, έγινε αντιληπτό πως οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν πολύ ψηλά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έδειχναν κομμένοι στη... μέση, με τις γραμμές τους να έχουν μεγάλες αποστάσεις και επί της ουσίας η τοποθέτηση δύο επιθετικών να τους έχει κοστίσει αναφορικά με την κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη από τα άκρα.

Κάπως έτσι στο 20', μετά από ένα κλέψιμο ψηλά, ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα και ο Παλάσιος εκτέλεσε άμεσα μέσα από την περιοχή, με την μπάλα ωστόσο να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Αΐτορ που πήρε το «ριμπάουντ» πέρασε άουτ.



Στο 25' ο Πέρεθ δοκίμασε σουτ από μέση απόσταση, με τον Κουέστα να μπλοκάρει εύκολα, αλλά στο 28' ο Σένκεφελντ πήδηξε ψηλότερα από όλους στο δεύτερο δοκάρι, μετά την εκτέλεση φάουλ του Αΐτορ, και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.



Οι «πράσινοι» έχοντας μετουσιώσει σε τέρμα την υπεροχή τους «λύθηκαν» και κυκλοφορούσαν τη μπάλα με άνεση και αυτοπεποίθηση, τη στιγμή που τα νεύρα έπαιρνα τον... έλεγχο στον Άρη.

Τα μαρκαρίσματα έγιναν πιο σκληρά από τους φιλοξενούμενους με τον Καμαρά να πρωτοστατεί και αφού δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 42', αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ στον Βιγιφάνιες στο 45' σε μία φάση που παραλίγο να προκαλέσει σύρραξη, αφού ο Αλεξανδρόπουλος (πέρασε αλλαγή στο 30' στη θέση του Γκατσίνοβιτς που αποχώρησε τραυματίας) πήγε να ζητήσει τον λόγο με έντονο τρόπο, αλλά οι συμπαίκτες του τον συγκράτησαν.



«Τρελός» ρυθμός και η... μπίλια στο «πράσινο»

Το παιχνίδι άνοιξε αναπάντεχα πολύ στο δεύτερο μέρος με τις ομάδες να μπαίνουν πολύ δυναμικά. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι άκρως πιεστικοί και στο 49’ έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα στο όριο της περιοχής και τη γύρισε προς τον Αϊτόρ, αλλά το σουτ του τελευταίου απ’ τα τρία μέτρα κόντραρε πάνω στον Μπράμπετς κι έφυγε κόρνερ.

Ο Άρης στο δίλεπτο 53'-55' έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον γκάνεα να σουτάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής και τον Μπρινιόλι να σταματά τον Μαντσίντι σε εξ επαφής προβολή.



Στο 56' και στο 59' ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-0 αρχικά με τον Ιωαννίδη να στέλνει άουτ την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και εν συνεχεία τον Κουέστα να σταματά το δυνατό σουτ του Αΐτορ, όπως εξάλλου έκανε και σε αντίστοιχη φάση με τον Παλάσιος στο 69'.

Από το 70' και μετά πάντως η εικόνα άλλαξε, με τον Άρη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να απειλήσει -κυρίως με ενέργειες του Ιτούρμπε- αφού πλέον ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε αφενός και αφετέρου είχε ως στόχο να «παγώσει» τον ρυθμό του παιχνιδιού, κυκλοφορώντας τη μπάλα και κάνοντας διαχείριση προβαδίσματος και χρόνου.

Οι «πράσινοι» το κατάφεραν επιτυχώς, αφού στον Άρη άρχισε να βγαίνει η κόπωση λόγω του ό,τι αγωνιζόταν με 10 παίκτες και έτσι πήραν μία μεγάλη νίκη βλέποντας πλέον την επιστροφή τους στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από μία πενταετία να είναι πιο κοντά.



Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (30’ λ.τρ. Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν), Σάσα (31’ λ. τρ. Ιτούρμπε), Ματίγια, Ντουκουρέ (62’ Εντιαγιέ), Μαντσίνι (84’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα (62’ Πάλμα), Αμπ. Καμαρά.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες