12

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Ρόνι Λόπες τον λύτρωσε στο τέλος!

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Ρόνι Λόπες τον λύτρωσε στο τέλος!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
1/5/2022 19:03
Ο Ολυμπιακός με ένα πολύ ωραίο γκολ του Ρόνι Λόπες στην τελευταία φάση του αγώνα, επικράτησε με 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε τη δεύτερη του νίκη στα πλέι οφ!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος, πήραν δίκαια το προβάδισμα με τον Ελ Αραμπί στο 7' και διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον δραστήριο Γκάρι Ροντρίγκες στο 43'.

Ο ΠΑΣ στη μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο μέρος μείωσε με τον Περεά στις καθυστερήσεις, το γκολ αυτό του έδωσε ελπίδες και στη επανάληψη μένοντας πιστός στο πλάνο του έφτασε στην ισοφάριση με τον Σνάιντερ στο 80'. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ως το τέλος και στο 90+8' έφτασαν στο γκολ με ένα πολύ ωραίο σουτ του Ρόνι Λόπες.Από την άλλη ο ΠΑΣ για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε τη μεγάλη βελτίωση του μέσα στη χρονιά και επιβεβαιώνει πως δίκαια βρέθηκε στα πλέι οφ.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, μία ευκαιρία ένα γκολ ο ΠΑΣ

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και έψαξαν το γρήγορο γκολ, απειλώντας αρχικά με μία κεφαλιά του Μπα στο 5' η οποία κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελ Αραμπί όμως άνοιξε το σκορ. Ο Μαροκινός επιθετικός μπήκε στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Ροντρίγκεζ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση και πίεζε ψηλά, άγγιξε το 2-0 με τον Γκάρι Ροντρίγκεζ στο 13' αλλά ο εξτρέμ των ερυθρολεύκων δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Λοντίγκιν. Αμέσως μετά ο Καρβάλιο με μία εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ όμως η εκτέλεση του έφυγε λίγο άουτ. Ο ΠΑΣ ήταν σε θέση άμυνας προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις όμως ο Ολυμπιακός έβγαινε ωραία στην επίθεση και στο 24' απείλησε και πάλι με ένα σουτ του Εμβιλά που κατέληξε πάλι κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν εύκολα ευκαιρίες, ο Ελ Αραμπί με προβολή απείλησε εκ νέου στο 25' ενώ τρία λεπτά μετά ο Μασούρας είχε ένα άστοχο σουτ. Βρουσάι και Γκάρι Ροντρίγκες ήταν σε καλή μέρα με τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά από τα πλάγια. Στο 33' ο Μπα πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Λοντίγκιν και στην επόμενη φάση ο Καρβάλιο βρήκε χώρο εκτός περιοχής όχι όμως και στόχο στο σουτ που επιχείρησε.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και στο 43' βρήκε και δεύτερο γκολ με τον καλύτερο παίκτη του. Ο Καρβάλιο έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και πάσαρε για τον Μασούρα ο οποίος βρήκε ωραία τον Ροντρίγκεζ που με τελείωμα με τη μία νίκησε τον Λοντίγκιν.

Ο ΠΑΣ ωστόσο στην πρώτη του τελική προσπάθεια στο παιχνίδια κατάφερε να πετύχει και το γκολ. Οι παίκτες του Μεταξά έφυγαν πολύ ωραία στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, ο Στάνκο έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Περέα με ωραίο πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 2-1.

Ανέβηκε ο ΠΑΣ αλλά ο Λόπες «έσωσε» τον Ολυμπιακό

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή αλλά στο 53' ο ΠΑΣ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Ντομίνγκεθ που έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι βέβαια είχαν την κατοχή και στο 61' πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Ροντρίγκες το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά την υπόδειξη του VAR.

Αμέσως μετά μάλιστα ο ΠΑΣ έχασε τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν o Γκαρντάβσκι βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Βατσλίκ αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας τον "νίκησε" στο τετ α τετ.

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει και να ψάχνει για τρίτο γκολ, ο Λοντίγκιν στο 68' σταμάτησε ωραία τον Μασούρα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα βέβαια ο ρυθμός έπεφτε, στο 74΄ο Εμβιλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Λοντίγκιν με το σουτ που επιχείρησε.

Ο ΠΑΣ είχε ισορροπήσει όσο μπορούσε το παιχνίδι και στο 80' κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Στάνκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σνάιντερ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Μαρτίνς προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του και προχώρησε σε τρεις αλλαγές, όμως ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στις καθυστερήσεις με τον Λόπες να κάνει το σουτ στο 90+4' και το Λοντίγκιν να κάνει την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Λίγο μετά ο Τικίνιο μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα και όλα έδειχνα πως το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο.

Τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων είχαν συμπληρωθεί όμως στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του παιχνιδιού, ο Ρόνι Λόπες έπιασε ένα φανταστικό σουτ από τα πλάγια της περιοχής και την έστειλε στα δίχτυα του εξαιρετικού Λοντίγκιν που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη δεύτερη του νίκη στα πλέι οφ και φτάνει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ από την άλλη ήταν στάθηκε για άλλο ένα παιχνίδι αξιοπρεπέστατα απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο τέλος θα μπορούσε να πάρει και κάτι από το παιχνίδι.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (83' Κούντε), Μπουχαλάκης (56' Μαντί Καμαρά), Καρβάλιο (83' Τικίνιο), Μασούρας (73' Λόπες), Ροντρίγκες (83' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πέερσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος (38' Σάλιακας), Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ (84' Οικονονόπουλος), Γκαρνάντβσκι, Ντομίνγκεθ (68' Λώλης), Περέα.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες