Κλειστό ματς στο Βίλα Παρκ
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Η τρίτη νίκη στην League Phase του Γιουρόπα Λιγκ ήρθε με το άνετο 2-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με προσεκτικό ροτέισον ο Έμερι είδε την ομάδα του μετουσιώνει σε γκολ την υπεροχή της στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου με σκόρερ τον Μάατσεν που σκόραρε για πρώτη φορά φέτος. Το τελικό σκορ έγραψε με πέναλτι ο Μάλεν στο 59’. Με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην έκτη θέση του πίνακα με απολογισμό τρείς νίκες και μία ήττα.
Στο πρωτάθλημα το αήττητο σερί των έξι αγωνιστικών πήρε τέλος στο Άνφιλντ. Αποφασισμένη η Λίβερπουλ που καιγόταν για τη νίκη πήρε το προβάδισμα στο 45+1’ και εδραίωσε τη νίκη με ένα ακόμη γκολ στο 58’. Από εκεί και έπειτα η Βίλα είχε μερικές καλές στιγμές, πίεσε για την μείωση του σκορ αλλά μεγάλη φάση δεν έκανε. Έπεσε μεν στην 11η θέση της κατάταξης αλλά η διαφορά από την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μόλις τρείς βαθμοί. Στο Βίλα Παρκ μετρά πέντε σερί τρίποντα.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίστηκε εκ νέου και θα απουσιάσει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μινγκς (8/0). Μακροχρόνια λείπει ο αμυντικός Γκαρσία που εν έχει συμμετοχή φέτος.
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ
Η κάκιστη παράδοση και η ποιότητα των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι έφεραν την ήττα με 3-1. Ήταν η πρώτη για την ομάδα του Ιραόλα έπειτα από επτά αγωνιστικές. Ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο ισοφάρισε στο 25’ με τον Άνταμς το πρώτο γκολ των γηπεδούχων (17’) οι οποίοι απάντησαν άμεσα στο 33’και πάλι με τον Χόλαντ. Η αναμέτρηση που είχε ρυθμό, ταχύτητα και συνολικά 23 τελικές εκ των οποίων οι 13 στις δύο εστίες κρίθηκε ουσιαστικά με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα όταν η γηπεδούχος σκόραρε για τρίτη φορά. Ήταν η 11η συνεχόμενη φορά που ηττήθηκε στο Μάντσεστερ από τους «πολίτες». Εντυπωσιακό επίσης ότι και τα 11 ματς έληξαν όβερ!
Η ήττα δεν μειώνει σε τίποτα την ελκυστική εικόνα που εμφανίζει φέτος η Μπόρνμουθ η οποία παραμένει σε Ευρωπαϊκές θέσεις (5η με 18 βαθμούς και απολογισμό 5-3-2). Δεν τα πάει άσχημα στο Μπέρμιγχαμ. Από το 2016 και έπειτα σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος νίκησε δύο φορές, έχασε άλλες τόσες, πέρσι εμφανίστηκε η πρώτη ισοπαλία.
Αγωνιστικά Νέα: Κανένα πρόβλημα για τον Ιραόλα. Διαθέσιμος ο μέσος Άνταμς (13/1) που σκόραρε εναντίον τη Μάντσεστερ Σίτι και αντικαταστάθηκε αποκομίζοντας ελαφρύ τραυματισμό τον οποίο ξεπέρασε. Πέρασε το τεστ ετοιμότητας και ο αμυντικός Χιμένες (7/0).
Εκτίμηση
Μόνο από την Κρίσταλ Πάλας έχει χάσει στο Βίλα Παρκ η γηπεδούχος φέτος. Από τότε έχει πέντε σερί νίκες. Ανταγωνιστική η φιλοξενούμενη δεν βρίσκεται τυχαία στα ψηλά στρώματα της κατάταξης, θα δυσκολέψει την ομάδα του Έμερι. Περιμένω αμφίρροπη αναμέτρηση, με λίγα γκολ. 2-3.
GG