Γνωρίζονται πολύ καλά, ψάχνει εκδίκηση η Φενέρ
Η Φενέρμπαχτσε φιλοξενεί την Ντιναμό Κιέβου για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι απέκλεισαν την Αούστρια Βιέννης στα πλέι οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι αποκλείστηκαν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπενφίκα και μεταπήδησαν στη διοργάνωση.
* Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από συγκλονιστική «μάχη», οι Ουκρανοί προκρίθηκαν νικώντας 2-1 στην παράταση μέσα στην Κωνσταντινούπολη κι ενώ το πρώτο ματς είχε τελειώσει 0-0.

Αυτή θα είναι η έκτη παρουσία της Φενέρμπαχτσε στη δεύτερη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς την τελευταία δεκαετία βρίσκεται αρκετά συχνά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η σπουδαιότερη πορεία της καταγράφηκε τη σεζόν 2012/13 όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά κι αποκλείστηκε από την Μπενφίκα του νυν προπονητή της Ζόρζε Ζεσούς. Τα δύο από τα τρία πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά ματς της ολοκληρώθηκαν Under. Στο πρωτάθλημα το ξεκίνημά της είναι αρκετά καλό. Νίκησε στον τελευταίο της αγώνα μπροστά στο κοινό της την Καϊσερίσπορ με 2-0. Έχει συγκεντρώσει δέκα βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Ζόρζε Ζεσούς υπογράμμισε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στους παίκτες που έχουμε και όχι σε όσους δεν έχουμε πια στην ομάδα μας. Ήρθα εδώ για να κερδίσω το πρωτάθλημα Τουρκίας. Όλες οι ομάδες στην Τουρκία έχουν κάνει καλές επενδύσεις. Είναι σημαντικοί οι βαθμοί που παίρνουν οι ομάδες στην Ευρώπη. Η χώρα είναι πιο χαμηλά απ’ όσο θα έπρεπε με βάση την ποιότητα που υπάρχει εδώ. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να βελτιωθεί σημαντική η κατάταξη της χώρας και θα πρέπει να το κάνουμε. Δεν ψάχνουμε εκδίκηση αλλά θα παίξουμε για να κερδίσουμε».
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος ο σέντερ φορ Βαλένσια ο οποίος ήταν τιμωρημένος. Εκτός λίστας ο τραυματίας μπακ Σανγκαρέ, οι αμυντικοί Λέμος και Νόβακ, ο εξτρέμ Μπρούμα και ο επιθετικός Ντουρσούν.

Η Ντιναμό Κιέβου θα προσπαθήσει να διακριθεί αλλά κάτι τέτοιο δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση απλή υπόθεση. Κι αυτό διότι τα εντός έδρας παιχνίδια της θα τα δίνει στην πόλη Κρακοβία της Πολωνίας, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και το ουκρανικό πρωτάθλημα. Φανερά εκτός ρυθμού έχει υποστεί ήδη δύο ήττες δίχως να παρουσιάσει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στο τελευταίο της ματς ηττήθηκε από τη Ζόρια Λουγκάνσκ με 3-2. Ουδείς πάντως μπορεί να κατηγορήσει οποιονδήποτε στο εσωτερικό της, καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη με την ομάδα να είναι εξόριστη λόγω του πολέμου.
«Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και δεν επηρεάζονται από τις καταστάσεις. Ήρθαμε ταξίδι έντεκα ωρών με λεωφορείο αλλά θα πρέπει να ανταποκριθούμε σ’ έναν σημαντικό αγώνα υψηλού επιπέδου. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό ματς. Οι παίκτες συνεχώς σκέφτονται τις οικογένειές τους.. Δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη στην Ουκρανία. Θέλουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ ισχυρή και πιστεύω θα πάρει το πρωτάθλημα» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Μιρτσέα Λουτσέσκου.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορούν να προσφέρουν οι αμυντικοί Ποπόφ και Κόστεβιτς όπως και ο επιθετικός Σουπριάχα.

Εκτίμηση
Μέσα σε ενάμιση μήνα η Φενέρμπαχτσε και η Ντιναμό Κιέβου θα συναντηθούν για τρίτη φορά, κάτι που σημαίνει ότι μετά τη «μάχη» τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Οι Τούρκοι θα αναζητήσουν μία άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό τους από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ οι Ουκρανοί από την πλευρά τους θα προσπαθήσουν να πάρουν ξανά ένα θετικό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Με βάση τα προηγούμενα ματς τους, οι τιμές του Under κρίνονται προκλητικές και θα το ποντάρουμε δίχως δεύτερη σκέψη.