Με τα γκολ στο «Dellagiovanna»
ΤΙΓΚΡΕ
Δεν θα το περίμεναν σίγουρα και πολλοί πριν από την έναρξη του Απερτούρα ότι θα έπρεπε να φτάσουμε στην 7η αγωνιστική, προκειμένου η Τίγκρε να γνωρίσει την πρώτη της ήττα. Η ομάδα του Νταμπόβε που είχε εκπλήξει τους πάντες με την πορεία της στις προηγούμενες αγωνιστικές έχασε εκτός έδρας με 2-1 από την Μπαράκας Σεντράλ.
Τίποτα πάντως δεν προδίκαζε στο πρώτο ημίχρονο ότι η αναμέτρηση θα έχει αυτήν την εξέλιξη. Η «ματαντόρ» έδειχνε αποφασισμένη να συνεχίσει το αήττητο σερί της, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Ρούσο. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε πετύχει και άλλα τέρματα, αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια. Τα «γκρέμισε» όμως όλα στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μισού της αναμέτρησης, όταν παρουσιάστηκε ασύνδετη και χωρίς «καθαρό» μυαλό, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή με τα γκολ των Τόμπιο (51’) και Μπρουέρα (54’).
Αγωνιστικά Νέα:
Ο Ρούσο αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Ρομέρο στην επίθεση, στο 4-4-2 με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του ο Νταμπόβε. Δεν υπολογίζονται οι μακροχρόνια απόντες Σ. Ριβέρο (Μ), Λεσκάνο (Μ) και Σ. Γκονσάλες (ΜΕ). Παραμένουν τραυματίες οι χρήσιμοι Γκουίφρεϊ (Α), Σότο (Α) και ο σημαντικός Καμπρέρα (Μ).
ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ
«Πλήρωσε» ακριβά την αδυναμία της να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και η ανωτερότητα της ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο και τελικά γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Ροσάριο Σεντράλ. Μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και πήρε το προβάδισμα στο τέταρτο λεπτό με τον Φερνάντες. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και ορθολογική ανάπτυξη, όμως, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις άλλες τελικές που είχε.
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Χιμένες στο 52´. Στο 73’ αποβλήθηκε από τον πάγκο των αναπληρωματικών ο Σκελότο, που είχε γίνει αλλαγή για τη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Δυο λεπτά αργότερα, μάλιστα, δέχθηκε και δεύτερο γκολ, από τον Άβιλα.
Αγωνιστικά Νέα:
Ο τεχνικός Σανιράτο αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τους Φερνάντες, Πάναρο και Τορες στην επίθεση. Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών τους ο σημαντικός Ντι Μπιάσι (Μ) και ο χρήσιμος Σαλάσαρ (Ε). Τη μια αγωνιστική της ποινής του θα εκτίσει ο σημαντικός Σκελότο (Μ). Συνεχίζουν, επίσης, το πρόγραμμα αποθεραπείας τους οι αναπληρωματικοί Μαμίνι (ΜΕ) και Βιγιαρεάλ (ΜΕ).
Εκτίμηση
Θέλει να βγάλει αντίδραση μετά την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα η Τίγκρε. Ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο η Χιμνάσια Λα Πλάτα, της λείπει η σταθερότητα στην απόδοση της. Καλύτερα να πάμε με τα γκολ.