Βελτιώνεται εντός έδρας η Χιμνάσια
ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ
Κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία με σκορ 1-1 στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς την προηγούμενη αγωνιστική, όμως η αλήθεια είναι πως δεν έκανε πειστική εμφάνιση. Είχε προηγηθεί στο 26' και παρότι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 40', έπαιξε άμυνα και είχε παθητικό ρόλο σε όλο το δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί στο 74ο λεπτό.
Σημασία έχει πάντως, πως η ομάδα του τεχνικού Αριέλ Περέιρα, έμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς ήττα (2-1-0) , ενώ συνεχίζει ψηλά στον όμιλό της, έχοντας πάρει σημαντικό πλεονέκτημα για τη μάχη των πλέι-οφ (πρώτη 8άδα). Εξαιρετικά τα δείγματα που βγάζει και στο γήπεδό της, στο οποίο έχει μαζέψει εννιά βαθμούς έως τώρα (3-0-1), ενώ μετράει πέντε νίκες στα έξι τελευταία της ματς σε αυτό (5-0-1).
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά εκτός δράσης ο Κολομβιανός τερματοφύλακας, Καστίγιο, οι χρήσιμοι αμυντικόι Κορτάτσο και Ερεκάλδε, όπως και ο χαφ, Μέρλο.
ΜΠΑΝΦΙΛΝΤ
Ήταν μαχητική στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαράκας Σεντράλ, ωστόσο δεν ήταν αρκετά ουσιαστική στις επιλογές της και έκανε πολλά λάθη, τόσο στην ανάπτυξή της, όσο και στην άμυνα. Είχε προηγηθεί με ωραίο τέρμα του Γκόμες στο 45', όμως υπέπεσε σε πέναλτι στο 62' και οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό 1-1.
Σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά της η ομάδα του Μπουένος Άιρες, που δεν πατάει καλά στο φετινό Κλαουσούρα (2-2-5), ωστόσο την περιμένει η ημιτελική φάση του Κυπέλλου Αργεντινής. Σημαντικό πως ο τεχνικός Τρόγλιο υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση και έτσι συνεχίζει προς το παρόν στον πάγκο της ομάδας.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες για τον έμπειρο προπονητή, Πέδρο Τρόγλιο, που αναμένεται να προτιμήσει τους Αλβαράδο και Μπαλμπόα στην κορυφή της επίθεσης.
Εκτίμηση
Αρκετά καλύτερο το συνολικό πρόσωπο που έχει εμφανίσει η Χιμνάσια Λα Πλάτα φέτος. Διαθέτει πιο ποιοτικό ρόστερ και στο γήπεδό της βελτιώνεται σημαντικά. Σε καλές τιμές ο άσος.🎁 ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
1 και οβερ