Φαβορί αλλά με απουσίες η Ρόμα
Η Τζένοα η οποία πρόλαβε να αλλάξει ήδη δύο προπονητές στον πρώτο γύρο της Σέριε Α’ υποδέχεται τη Ρόμα της οποίας της έχουν στοιχίσει οι πολλές απουσίες.
ΤΖΕΝΟΑ
Παρόλο που προηγήθηκε στην έδρα της Βερόνα, δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και γνώρισε ακόμα μία ήττα την φετινή περίοδο στη Σέριε Α’. Ο Σανάμπρια με όμορφο πλασέ την έβαλε μπροστά στο σκορ στο 44’, στην επανάληψη όμως κλείστηκε πίσω και δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία μπροστά στην αντίπαλη εστία. Μέσα σε δέκα λεπτά (55’-65’) δέχθηκε δύο τέρματα, δεν αντέδρασε και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.
Ξεκίνησε τη χρονιά με τον Αντρεατσόλι, τον αντικατέστησε με τον Μότα ο οποίος ήταν μάλλον μία ατυχέστατη επιλογή και πλέον με τον Ντάβιντε Νικόλα στον πάγκο προσπαθεί να σώσει τη χρονιά. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας μαζί με τη Λέτσε με 38 γκολ παθητικό, μετράει μόλις μία νίκη τις τελευταίες 10 αγωνιστικές κάτι που την έχει φέρει εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Θα χρειαστεί να προσέξει την αμυντική της λειτουργία σήμερα απέναντι σε μία Ρόμα που μπορεί να μην βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, είναι όμως πάντα ικανή ειδικά στην επίθεση της.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο στόπερ Κρισίτο (13/4). Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο φορ Κουαμέ (11/5), ο στόπερ Ζαπάτα (12/1) και ο μέσος Λεράγκερ.
ΡΟΜΑ
Το κακό ξεκίνημα στο ντέρμπι με την Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» της στοίχισε και έτσι δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 1-2. Μόλις στο 10' βρέθηκε πίσω με 2-0 και έπειτα κυνηγούσε μία πολύ δύσκολη ανατροπή. Ο Τζέκο σημάδεψε το δοκάρι στο 67' και στη συνέχεια της φάσης η Ρόμα κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Περότι. Στη συνέχεια όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα και αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.
Την Τετάρτη παρά τις απουσίες της πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ρόμα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Γιουβέντους την προσεχή Τετάρτη (22/1). Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Πελεγκρίνι που με δύο δικά του τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (49’, 76' πεν.) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Ο Φονσέκα δημιούργησε ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο στο πρώτο μισό της σεζόν το οποίο ισοβαθμεί στην 4η θέση με την Αταλάντα και έχει προκριθεί στους «32» τoυ Europa League. Έχει σταθεί άτυχη με τους πολλούς τραυματισμούς των παικτών της, με τελευταίο αυτού του ανεβασμένου φέτος Τζιανόλο ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Η Ρόμα είχε συμφωνήσει με την Ίντερ για την ανταλλαγή των Σπινατσόλα και Πολιτάνο, με τον δεύτερο να προορίζεται ως αντικαταστάτης του Ζανιόλο, οι πρόσθετες απαιτήσεις των νερατζούρι όμως χάλασαν την τελευταία στιγμή την μεταγραφική αυτή κίνηση.
«Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα δυναμικό στυλ παιχνιδιού. Μέχρι τώρα πάντα χρησιμοποιούσα δύο συγκεκριμένα συστήματα. Εδώ στην Ιταλία έχω αλλάξει αρκετά περισσότερα και είμαι χαρούμενος γι΄αυτό. Δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντι σε ομάδες με διαφορετικά συστήματα σε κάθε παιχνίδι. Παλιότερα το θεωρούσα πρόβλημα αλλά όχι πλέον», σχολίασε ο κόουτς Φονσέκα.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής τραυματισμού έμειναν ο μπακ Τζαπακόστα (1/0), ο στόπερ Φάτσιο (10/0) οι μεσοεπιθετικόι Παστόρε (8/0), Περότι (11/3) και Τζιανόλο (18/4) και ο εξτρέμ Μικιταριάν (9/3). Πήρε ανάσες στο Κύπελλο και επιστρέφει ο φορ Τζέκο (19/7). Τιμωρημένοι οι μπακ Κολάροφ (19/5) και Φλορέντσι (14/0). Επιστρέφει ο μπακ Σαντόν (9/0).

Εκτίμηση
Η Ρόμα μετά και το διπλό στο Κύπελλο επί της Πάρμα ανέκτησε την ψυχολογία της και παρά τις απουσίες της έχει την ποιότητα για να φύγει με το διπλό από την έδρα μιας Τζένοα που ακόμα δεν μας έχει πείσει με τις εμφανίσεις της. Οι Γενοβέζοι είναι λογικό να μην μπορούν να βρουν μία σταθερότητα, χρειάζεται άμεσα αποτελέσματα και σίγουρα βελτίωση στην αμυντική της γραμμή. Σε καλές τιμές και το over και το διπλό, θα πάμε με την καλύτερη ομάδα.