Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson έναντι του ΠΑΟΚ μετά από ματς «θρίλερ» στην Τούμπα,...
Ρεβάνς μέσα σε πολεμικό κλίμα
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρούνται στην Τούμπα στον αγώνα ρεβάνς για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την «Ένωση» να έχει το προβάδισμα μετά τη νίκη με 1-0 στον επεισοδιακό αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας που έχει δυναμιτίσει πολύ το κλίμα εν όψει του σημερινού.
Τι ισχύει: Αγώνας ρεβάνς για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό σκορ, ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι. Ο νικητής θα παίξει με το νικητή του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα ημιτελικά.
Α’ Ματς: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0

Έχει το μειονέκτημα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Πολύ κακός στο πρώτο μέρος, δέχτηκε κλασσικές ευκαιρίες και χρειάστηκε μέχρι και απόκρουση πέναλτι του Κοτάρσκι στο 22’ για να κρατήσει το μηδέν. Τελικά βρέθηκε πίσω στο 53’, έκτοτε προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας μία-δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, αλλά η αντίπαλος του έκανε σωστή διαχείριση. Μάλιστα στις καθυστερήσεις, έχασε με αποβολή τον Λόβρεν για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάνταλο.
Τα όσα ακολούθησαν μετά το ματς με τα επεισόδια στο πάρκινγκ της «OPAP Arena» έχουν καλλιεργήσει πολεμικό κλίμα στη σημερινή ρεβάνς. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τιμωρήθηκε με τετράμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ αντίστοιχη είναι η τιμωρία και για τους άμεσους συνεργάτες του, Παντελή Κωνσταντινίδη, Γιώργο Τσονάκα, Γιώργο Θεοδωρίδη και τον φυσιοθεραπευτή Θανάση Καπούλα.
Η έφεση που είχε ασκήσει ο ΠΑΟΚ για την ποινή εκδικάστηκε χθες και υπάρχει ενδεχόμενο η απόφαση να ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι. Στόχος των Θεσσαλονικέων είναι η εξάλειψη της ποινής του Ρουμάνου τεχνικού, με τον εκπρόσωπο του, Αλέξη Κούγια να αποκαλύπτει πως σε περίπτωση μη δικαίωσης είναι πιθανό ο 55χρονος να αποχωρήσει από τους «ασπρόμαυρους» για να αναλάβει ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.
Αν δεν αλλάξει κάτι στην αρχική απόφαση, ο Λουτσέσκου θα λείψει από τον πάγκο της ομάδας για όγδοο επίσημο ματς των «ασπρόμαυρων» τη φετινή σεζόν και την ευθύνη για το κοουτσάρισμα της ομάδας αναλαμβάνει ξανά ο Ιταλός Πάολο Καστορίνα, που βρέθηκε στον πάγκο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ένα ντέρμπι που ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 στο 90’ παρότι προηγήθηκε στο 2ο λεπτό με τον Ζίβκοβιτς. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν ισοφαρίζοντας στο 12’ και ήταν αυτοί που πίεζαν για δεύτερο γκολ. Ο ίδιος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 58’ για να ανακτήσει το προβάδισμα και δύο λεπτά μετά έχασε με αποβολή τον Μπάμπα. Έκτοτε θωράκισε τα μετόπισθεν και μπλόκαρε τους γηπεδούχους αλλά δέχτηκε το γκολ στο 90ο λεπτό και παρέμεινε χωρίς νίκη σε ντέρμπι φέτος.
Ο βοηθός προπονητή, Καστορίνα δήλωσε μετά το ματς: «Η αποβολή τα άλλαξε όλα. Εκείνη τη στιγμή είχαμε τον έλεγχο 11 εναντίον 11, είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε στο δεύτερο μέρος, αλλά μετά ήρθε η κόκκινη κάρτα και είναι δύσκολο με αυτόν τον αντίπαλο να μείνεις με δέκα για 30 λεπτά. Τα παιδιά προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο, ήμασταν πολύ συμπαγείς. Στρέφουμε την προσοχή μας στο σημαντικό ματς της Πέμπτης».
Πρώτη ήττα μετά από πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα (4-1-0), υποχώρησε στην 4η θέση και στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αξιοσημείωτο πως στο ματς του ΟΑΚΑ αποβλήθηκαν άλλα δύο μέλη του επιτελείου του, ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Καρυπίδης και ο γυμναστής, Ματέο Σπαταφόρα. Έτσι επιστρατεύονται στο τιμ ο γενικός διευθυντής των ακαδημιών, Βαγγέλης Πουρλιότόπουλος και ο Δημήτρης Σαραϊδάρης που ήταν βοηθός της πρώτης ομάδας για μία τριετία.
Υπάρχει πολύ μεγάλη συσπείρωση στην ομάδα για την ανατροπή στη σημερινή ρεβάνς και το γήπεδο θα «βράζει». Είναι ενδεικτικό ότι το ματς θα γίνει με την παρουσία τριών εισαγγελέων και κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Ακολουθεί εντός έδρας την Κυριακή με τον Βόλο.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοινώθηκε αποστολή, κάτι που δε συνηθιζόταν φέτος στην ομάδα. Σίγουρα εκτός ο βασικός αριστερός μπακ Μπάμπα (14/4) λόγω τιμωρίας αλλά και ο χαφ Θυμιάνης (2/0). Έχασαν το ματς στο ΟΑΚΑ με ίωση ο επιθετικός χαφ Κωνσταντέλιας (15/1) κι ο στόπερ Μιχαηλίδης (8/0) και μένει να φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο σημερινό.

Πηγαίνει με προβάδισμα στην Τούμπα μετά τη νίκη με 1-0 στον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, είχε κλασσικές φάσεις και χαμένο πέναλτι για να προηγηθεί, κάτι που κατάφερε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Λαμέλα (53’). Έκανε σωστή διαχείριση έκτοτε, δεν απειλήθηκε σημαντικά με εξαίρεση μία-δύο φάσεις και κράτησε το υπέρ της σκορ ως το φινάλε.
Τα όσα ακολούθησαν μετά το φινάλε στο πάρκινγκ της «OPAP Arena» έχουν δυναμιτίσει πολύ το κλίμα στη σημερινή ρεβάνς. Η «Ένωση» εμφανίστηκε δικαιωμένη για τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αφενός για τις βαριές «καμπάνες» στο αντίπαλο «στρατόπεδο», αφετέρου για το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των «κιτρινόμαυρων», Μάριος Ηλιόπουλος, δεν τιμωρήθηκε, αλλά του έγινε μόνο επίπληξη για τις κατηγορίες ότι μπήκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι σχετικά με τα επεισόδια στο πάρκινγκ ο αθλητικός εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες! Έχουν ήδη κληθεί αρκετοί παρόντες να καταθέσουν, συμπεριλαμβανομένων των τριών φίλων της «Ένωσης» που βρέθηκαν έξω από το πούλμαν του ΠΑΟΚ για να κάνουν καζούρα, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ υπέβαλε μήνυση κατά του ταξίαρχου που ήταν υπεύθυνος των μέτρων ασφαλείας του ντέρμπι για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και σύνταξη ψευδούς έκθεσης.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η «Ένωση» επέστρεψε στις νίκες την Κυριακή στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 4-2 του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό». Κυρίαρχη στο παιχνίδι, προηγήθηκε στο 18’ με τον Γιόνσον και «κλείδωσε» νωρίς το ματς στο δεύτερο μέρος με τα γρήγορα γκολ των Γκαρσία (52’) και Μαρσιάλ (54’). Το τέταρτο γκολ σημείωσε ο Πιερό στο 86’, στα αρνητικά ότι δεν κράτησε το μηδέν, δεχόμενη δύο γκολ στο 70’ και το 90+5’ όταν τα πάντα είχαν κριθεί.
Τρέχει αήττητο πέντε αγώνων με τέσσερις νίκες και την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στην «OPAP Arena» (1-1). Βρίσκεται στην 3η θέση και στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, καθώς και στο -1 από τον 2ο Ολυμπιακό. Την Κυριακή υποδέχεται την Athens Kallithea.
Εν όψει της σημερινής ρεβάνς, ο τεχνικός της Αλμέιδα ευχήθηκε η ομάδα του να πραγματοποίησε μια εμφάνιση σαν το πρώτο αγώνα: «Μακάρι να μπορέσουμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο που παίξαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Πραγματικά σε εκείνο το ματς παίξαμε καλά. Όμως, το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Υπάρχει ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν σου εγγυάται τίποτα. Ο αντίπαλος πρέπει να ενεργήσει. Οπότε, θα πρέπει να λειτουργήσουμε έξυπνα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τις ενέργειες που κάναμε στο πρώτο ματς»».
Το «παρόν» στο γήπεδο θα δώσει και ο ιδιοκτήτης, Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος δίνει πάντα το «παρών» στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας.
Αγωνιστικά Νέα: Όπως σε όλα τα παιχνίδια, δεν ανακοίνωσε αποστολή. Αμφίβολος παραμένει ο στόπερ Βίντα (13/0), δεν υπολογίζεται στα τελευταία ο εξτρέμ Ελίασον (8/1) λόγω προσωπικού προβλήματος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Αλμέιδα δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε μεγάλο ροτέισον όπως κάνει συνήθως στο Κύπελλο.

Εκτίμηση
Τα επεισόδια στο φινάλε του πρώτου ματς των δύο ομάδων έχουν καλλιεργήσει πολεμικό κλίμα στη σημερινή ρεβάνς. Στον ΠΑΟΚ «βράζουν» για την τετράμηνη τιμωρία του Λουτσέσκου και θα περιμένουν ως το μεσημέρι για το αν θα δικαιωθούν στην έφεση. Το σίγουρο είναι ότι οι «ασπρόμαυροι» δεν παίζουν το ίδιο συγκεντρωμένα χωρίς τον Ρουμάνο τεχνικό στον πάγκο. Απόψε πάντως οι παίκτες των «ασπρόμαυρων» αναμένεται να μπουν με μάτια που γυαλίζουν ψάχνοντας από νωρίς το γκολ που θα τους βάλει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Από τα ματς που είναι ανοιχτά προς κάθε αποτέλεσμα, δεν πιάνεται εύκολα σε σημείο. Αν έπρεπε να επέλεγα κάτι θα πήγαινα με το αμφίσκορο. Με προβάδισμα ενός τέρματος η ΑΕΚ που καλείται να κάνει σωστή διαχείριση, ξέροντας ότι θα της παρουσιαστούν χώροι στο τρανζίσιον, αλλά αμυντικά αναμένεται να δοκιμαστεί πολύ περισσότερο σε σχέση με τον πρώτο αγώνα.