Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Νιγηρία - Ανγκόλα

Προϊστορία

2/2/2024 ΝιγηρίαΑνγκόλα 1 - 0
28/1/2018 ΝιγηρίαΑνγκόλα 1 - 1

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 550,886 89.5%
X
€ 37,292 6.1%
2
€ 27,486 4.5%
Over
€ 19,217 26.8%
Under
€ 52,543 73.2%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

113 ψήφοι:

3

Σουτ στην εστία

2

5

Σουτ εκτός εστίας

7

45%

Κατοχή μπάλας

55%

2

Οφσάιντ

3

2

Αποκρούσεις

2

1

Κίτρινες κάρτες

3

0

Κόκκινες κάρτες

0

4

Κόρνερ

7

15

Φάουλ

19

Συνθέσεις

Ενδεκάδα
Μέση ηλικία:
27 έτη

Προπονητής: Jose Peseiro

9  Victor Osimhen Omeruo Kenneth Αλλαγή 95'

18  Ademola Lookman Onuachu Paul Αλλαγή 95'

15 Moses Simon

17  Alex Iwobi Yusuf Alhassan Αλλαγή 80'

8  Frank Onyeka Aribo Joe Αλλαγή 87'

3 Zaidu Sanusi

2 Ola Aina

21 Calvin Bassey

5 William Troost-Ekong

6 Semi Ajayi

23 Stanley Nwabili

Ενδεκάδα
Μέση ηλικία:
29 έτη

Προπονητής: Pedro Goncalves

10  Dala Gelson Milson Αλλαγή 86'

19 Mabululu

7  Gilberto Paz Bruno Αλλαγή 66'

20  Estrela Zini Αλλαγή 46'

23 Manuel Cafumana

16  Fredy Luvumbo Zito Αλλαγή 66'

13 To Carneiro

3 Jonathan Buatu

6 Kialonda Gaspar

21  Eddie Afonso Bela Jeremie Αλλαγή 78'

1 Signori Antonio

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Felix Houphouet-Boigny
  • Χωρητικότητα: 50000
  • Θεατές: 18757
Άλλη κλάση η Νιγηρία

Άλλη κλάση η Νιγηρία

Νιγηρία και Ανγκόλα κονταροχτυπιούνται στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που διεξάγεται στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού, με τους «Σούπερ Αετούς» να λογίζονται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί και τις «Μαύρες Αντιλόπες» να κάνουν όνειρα για πρόκριση στους «4» για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Τι ισχύει: Νοκ-άουτ αγώνας, σε περίπτωση ισοπαλίας οδηγούμαστε στην παράταση και εφόσον χρειαστεί στα πέναλτι, με την ομάδα που θα προκριθεί να αντιμετωπίζει τον νικητή του ζευγαριού Πράσινο Ακρωτήρι – Νότια Αφρική

* Δεν έχουν ξανασυναντηθεί οι δυο ομάδες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

* 3 κατακτήσεις για τη Νιγηρία (1980, 1994, 2013)

* Η Ανγκόλα έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στους «8» της διοργάνωσης, το 2008 και το 2010

Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της κόντρα στο Καμερούν το οποίο αντιμετώπισε στη φάση των «16», σημειώνοντας μια άνετη νίκη με 2-0. Η ομάδα του Πεσέιρο είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και με δύο γκολ του Λούκμαν (36’, 90’) πήρε το «εισιτήριο» για τους «8» του Κόπα Άφρικα δίχως μάλιστα να απειληθεί ιδιαίτερα από την αντίπαλό της.

Είχε φτάσει ως εκεί, προκριθείσα ως δεύτερη από το Group A, ούσα ισόβαθμη με την Ισημερινή Γουινέα που ήταν καλύτερη στον συντελεστή τερμάτων, ενώ αμφότερες είχαν από 7 βαθμούς, αφήνοντας 3η την Ακτή Ελεφαντοστού και 4η τη Γουινέα-Μπισσάου. Οι «Σούπερ Αετοί» αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην πρεμιέρα με σκορ 1-1 απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα αν και άξιζαν απόλυτα τη νίκη. Ακολούθως, έκαναν «σεφτέ» επικρατώντας με 1-0 της Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ με το οριακό 1-0 νίκησαν και τη Γουινέα-Μπισσάου για να «κλείσουν» θέση στα νοκ-άουτ.

«Τρέχει» πλέον ένα σερί τριών νικών στη διοργάνωση, δίχως μάλιστα να δεχθεί γκολ και με το 2-0 κόντρα στο Καμερούν ήρθε και η επιβεβαίωση του Πεσέιρο που μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση και τους παίκτες του να έχουν σκοράρει μόλις 1 γκολ ανά αγώνα στους ομίλους, είχε δηλώσει πως η ομάδα του… «φυλάει τα γκολ που δεν έβαλε στους ομίλους για τα νοκ-άουτ».

Ενόψει του αγώνα με την Ανγκόλα, ο τεχνικός της Νιγηρίας, Ζοσέ Πεσέιρο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σεβόμαστε πολύ την Ανγκόλα αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι θα είναι σκληρό και εκρηκτικό, αλλά είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την πρόκληση».

Αγωνιστικά Νέα: «Παίζεται» η διαθεσιμότητα του πορτιέρο Νουαμπίλι (4/0), ο οποίος είχε τραυματιστεί και αντικατασταθεί προς το τέλος του ματς με το Καμερούν.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ουζόχο (Ομόνοια), Νουαμπίλι (Τσίπα Γιουνάιτεντ), Ότζο (Ενγίμπα)

Αμυντικοί: Εκόνγκ (ΠΑΟΚ), Ομέρουο (Κασίμπασα), Αβαζίεμ (Μποαβίστα), Άινα (Νότιγχαμ), Ατζάγι (Γουέστ Μπρομ), Σανούσι (Πόρτο), Μπάσεϊ (Φούλαμ), Οσάγι-Σάμουελ (Φενερμπαχτσέ), Ονιεμέτσι (Μποαβίστα)

Μέσοι: Ιβόμπι (Φούλαμ), Αρίμπο (Σαουθάμπτον), Ονιέκα (Μπρέντφορντ), Ονιεντίκα (Κλαμπ Μπριζ), Γιουσούφ (Αντβέρπ)

Επιθετικοί: Μούσα (Σίβασπορ), Σάιμον (Ναντ), Ιχεανάτσο (Λέστερ), Τσουκουέζε (Μίλαν), Οσιμέν (Νάπολι), Λούκμαν (Αταλάντα), Ονουάτσου (Τραμπζονσπόρ), Μοφί (Νις)Είδε για λίγο τον «χάρο με τα μάτια της» βλέποντας τον τερματοφύλακά της, Νεμπλού, να αποβάλλεται μόλις στο 17ο λεπτό με απευθείας κόκκινη αφού απέκρουσε εκτός περιοχής σε τετ α τετ της πρωτοεμφανιζόμενης στους «16», Ναμίμπιας, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν απρόσμενα θετικά για τις «Μαύρες Αντιλόπες». Η ομάδα του Γκονσάλβες προηγήθηκε με τον Ντάλα στο 38’ παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα, όμως 2 λεπτά αργότερα, η κατάσταση εξισορροπήθηκε αφού απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη και ο σέντερ μπακ της Ναμίμπιας, Χαουκόνγκο. Μάλιστα στο 42’, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την Ανγκόλα, αφού ο Ντάλα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα «έγραψε» το 2-0, τελειώνοντας επί της ουσίας κάπου εκεί την υπόθεση «πρόκριση», η οποία επισφραγίστηκε στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη στο φανταστικό πλασέ του Μαμπουλούλου που «έγραψε» το τελικό 3-0.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ανγκόλα είχε περάσει και μάλιστα ως πρώτη, από έναν όμιλο πολύ υψηλού επιπέδου ανάμεσα σε Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο και Μαυριτανία και σε καμία περίπτωση δεν λογιζόταν ως φαβορί για την κατάληψη της πρώτης ή της δεύτερης θέσης. Το σύνολο του Γκονσάλβες έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην πρεμιέρα κόντρα στην Αλγερία, ενώ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Group D νικώντας τη Μαυριτανία με 3-2. Τέλος, σφράγισε το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ επικρατώντας εύκολα της Μπουρκίνα Φάσο με 2-0 στην τελευταία αγωνιστική.

Όπως και η Νιγηρία, έτσι και η Ανγκόλα «τρέχει» ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων δίχως να έχει δεχθεί γκολ στα πρόσφατα δύο παιχνίδια της και έχει μία από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης με 9 γκολ ενεργητικό.

«Η Νιγηρία είναι μια από τις πιο ισχυρές ομάδες του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Έχουν παίκτες που παίζουν στα μεγάλα κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε μεγάλο κίνητρο γι’ αυτόν τον αγώνα, είναι η ευκαιρία της ζωής μας», ήταν μερικά από τα λόγια του προπονητή της Ανγκόλας, Πέδρο Γκονσάλβες, πριν την αναμέτρηση.

Αγωνιστικά Νέα: Απών φυσικά ο βασικός τερματοφύλακας Νεμπλού (4/0) που είναι τιμωρημένος, ενώ υπενθυμίζεται, ότι η Ανγκόλα μετρά τρεις απώλειες από την αρχή της διοργάνωσης αφού ο μπακ Φορτούνα (2/0) τραυματίστηκε και βγήκε off, ο μπακ Αουγκούστο (1/0) έμεινε εκτός για πειθαρχικούς λόγους, ενώ ο μέσος Μπένι αποχώρησε εξίσου.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Νεμπλού (Ντε Αγκόστο), Ντομινίκ (Ετουάλ), Καντού (Ολιβέιρα Οσπιτάλ), Ζέλσον (Ιντερκλούμπε),

Αμυντικοί: Μπουατού (Βαλενσιέν), Το (Πέντρο ντε Λουάντα), Φορτούνα (Γάνδη), Κινίτο (Πέτρο ντε Λουάντα), Γκασπάρ (Εστρέλα ντα Αμαντόρα), Αουγκούστο (Αλάνιασπορ), Αφόνσο (Πέντρο ντε Λουάντα), Μιγκέλ (Πέντρο ντε Λουάντα)

Μέσοι: Φρέντι (Εγιουπσπόρ), Σόου (Μακάμπι Χάιφα), Μουκέντι (Κάζα Πία), Παζ (Κόνιασπορ), Κελιάνο (Εστρέλα Αμαντόρα), Εστρέλα (Ερζουρούμσπορ)

Επιθετικοί: Ντάλα (Αλ Ουάκρα), Μαμπουλούλου (Αλ Ιτιχάντ Αλεξάνδρειας), Ζίνι (ΑΕΚ), Ζιλμπέρτο (Πέντρο ντε Λουάντα), Ντεπού (Ζιλ Βισέντε), Λουβούμπο (Κάλιαρι), Μπανζά (Ανόρθωση), Μπελά (Κλερμόν), Μίλσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

Βασίλης Γούσιος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Αναμφίβολα το φαβορί για την πρόκριση στους «4» είναι η Νιγηρία σε αυτό το ζευγάρι και αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, δύσκολα θα μπορέσει να την κοντράρει η Ανγκόλα. Με τον «άσο» όμως να μην αξίζει ιδιαίτερα στην αναμέτρηση, μάλλον θα ήταν καλύτερο να επιλέξουμε το Over στο ματς από τη στιγμή που το έχει γενικότερα το γκολ η Ανγκόλα ενώ και η επίθεση των «Σούπερ Αετών» διαθέτει μεγάλη ποιότητα.

FACTS

  • Στους τελευταίους 7 αγώνες της ομάδας Νιγηρία, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.60 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Νιγηρία δεν έχει χάσει στους τελευταίους 6 από 7 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1X με απόδοση 1.08 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Ανγκόλα νίκησε στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 2 με απόδοση 6.85 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Αναμετρήσεις Ομάδων
2/2/2024
Νιγηρία
Ανγκόλα
1 - 0
28/1/2018
Νιγηρία
Ανγκόλα
1 - 1

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο MariosSif με το υψηλότερο yield +2.54% έπαιξε: 1
  • » Ο Gus, με το υψηλότερο yield +15.52% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Εθνών Αφρικής] έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες