12 σερί εκτός χωρίς νίκη οι Βραζιλιάνοι
*Πρώτος αγώνας για την προημιτελική φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα.
*Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Σάο Πάουλο.
*Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συγκεντρωτικής ισοπαλίας, θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, δίχως παράταση.
ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
Άφησε καλές εντυπώσεις στην έδρα της φορμαρισμένης Χιμνάσια Μεντόσα για το πρωτάθλημα το Σάββατο, όμως δεν κατάφερε να πάρει το διπλό. Νικούσε με 2-1 από το 38ο λεπτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε πιο συντηρητικά και δεν άντεξε στην πίεση που της ασκήθηκε, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί στο 93' και να φύγει με το ισόπαλο 2-2 από τη Μεντόσα.
Συνεχίζει πάντως σε καλό μομέντουμ η ομάδα του προπονητή Αρουαμπαρένα, η οποία έφτασε τις 10 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις (4-6-0). Νωρίτερα στο Κόπα Σουνταμερικάνα, είχε αποκλείσει εύκολα την Ντεπόρτες Ρεκολέτα της Παραγουάης, με συνολικό σκορ 7-1 (3-1,0-4).
Αγωνιστικά Νέα: Ξεκούρασε πολλούς βασικούς στο ματς πρωταθλήματος ο Αρουαμπαρένα. Πολύτιμη η επιστροφή του ηγετικού χαφ, Παρέδες, ο οποίος ξεπέρασε τις μυϊκές ενοχλήσεις. Συνεχίζει εκτός δράσης ο πολύτιμος χαφ, Ντελγάδο. Σταθερά τα υπόλοιπα προβλήματα τραυματισμών για το αποψινό ματς.
ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ
Έχει αρχίσει να βρίσκει ξανά τα πατήματά της η ομάδα του προπονητή, Ντοριβάλ Ζούνιορ, η οποία έρχεται από δύο σερί εντός έδρας νίκες για το πρωτάθλημα Βραζιλίας. Πρώτα ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπραγκαντίνο με 2-1, ενώ στη συνέχεια κέρδισε με 2-0 την Ατλέτικο Μινέιρο.
Νωρίτερα για το Κόπα Σουνταμερικάνα, είχε αποκλείσει την Μπολίβαρ της Βολιβίας. Στο πρώτο ματς της σειράς, απέσπασε ισοπαλία με 1-1 στο μεγάλο υψόμετρο της Λα Παζ, ενώ στη ρεβάνς της Βραζιλίας, έδειξε την ανωτερότητά της και νίκησε με 3-1.
Δυσκολεύεται αισθητά μακριά από το γήπεδό της και τρέχει 12 σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (0-4-8). G/G τα 7 από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντική η επιστροφή του μεσοεπιθετικού, Βίκτορ Σα. Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Μακροχρόνια εκτός δράσης είναι οι επιθετικοί Λούκας Μόουρα και Λούκα.
Εκτίμηση
Οι Βραζιλιάνοι δυσκολεύονται εδώ και πολύ καιρό μακριά από την έδρα τους. Το ίδιο περιμένω να δυσκολευτεί και απόψε, στο κατάμεστο «Μπομπονέρα». Η Μπόκα είναι σοβαρή πλέον με τον Αρουαμπαρένα στον πάγκο της και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, το οποίο θέλει να κατακτήσει. Προβάδισμα στους Αργεντινούς.