Κρίσιμη μάχη για την εξάδα στο «Βιγιαμαρίν»
Μπέτις και Ρεάλ Σοσιεδάδ κοντράρονται απόψε στο «Βιγιαμαρίν» για την 24η αγωνιστική της Λα Λίγκα, σε μια κομβική μονομαχία για την εξάδα.
* Αήττητη η Σοσιεδάδ στις τελευταίες τέσσερις συναντήσεις της με τη Μπέτις, μετρώντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

«Αυτοκτόνησε» την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μπαλαΐδος», γνωρίζοντας μια πολύ σκληρή ήττα με 3-2 από τη Θέλτα. Παρουσίασε πολύ καλό «πρόσωπο» στο πρώτο μέρος, φτάνοντας το ματς στο 2-0 υπέρ της με τα γκολ των Άντονι (10’) και Γιορέντε (22’), όμως ήταν πολύ άτυχη στο διάστημα 20’-30’ αφού μέσα σε ένα λεπτό μέτρησε δύο δοκάρια με τους Μπακαμπού και Χεσούς Ροντρίγκεθ, όπου αν έβρισκε τρίτο τέρμα, όλα θα είχαν τελειώσει. Μοιραία, «τιμωρήθηκε» στην επανάληψη, και με την άμυνά της να παρουσιάζεται για ακόμη έναν αγώνα «εύθραυστη», ισοφαρίστηκε μέσα σε δύο λεπτά, από τα γκολ των Μπελτράν (63’) και Χαβιέ Ροντρίγκεθ (65’). Προσπάθησε να ξαναπάρει «κεφάλι», όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά δέχθηκε και τρίτο γκολ, από τον Σβέντμπεργκ στο 87’, αποχωρώντας από το «Μπαλαΐδος» βυθισμένη στην εσωστρέφεια.
Αυτή ήταν μια ήττα… «μαχαιριά στην καρδιά» για τη Μπέτις, η οποία έδειχνε τελευταία να συνέρχεται, με την ασόβαρη άμυνά της να την «προδίδει» για ακόμη μια φορά, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τη Μπιλμπάο που είχε προηγηθεί. Μοιραία, έχασε κι άλλο «πολύτιμο» έδαφος στη μάχη που δίνει για την εξάδα, ούσα πλέον στο -6 από αυτή, ενώ στο «κόλπο» είναι ουκ ολίγοι «μνηστήρες».
Πάντως, την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο του πρώτου σκέλους της φάσης των πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ «ρέφαρε», φτάνοντας σε εμφατική νίκη με 3-0 επί της Γάνδης στο Βέλγιο, και επί της ουσίας «κλείδωσε» την πρόκρισή της στους «16», με τον Άντονι, που στα πρώτα δείγματά του έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις, να πετυχαίνει ένα φανταστικό γκολ με πλασέ εκτός περιοχής. Σημειώνεται, ότι η ρεβάνς του «Βιγιαμαρίν» είναι την προσεχή Πέμπτη. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, μετρά τρία σερί Over και συνολικά πέντε στα τελευταία της έξι παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
«Η Σοσιεδάδ είναι ένας άμεσος αντίπαλος για εμάς, εφόσον μαχόμαστε για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Δεν καταφέραμε πέρσι να τους νικήσουμε στο γήπεδό μας ώστε να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που μας πόνεσε. Τώρα θα παίξουμε για τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να ανέβουμε κάποιες θέσεις στη βαθμολογία. Ελπίζω ότι θα αγωνιστούμε με τη σωστή νοοτροπία για να φτάσουμε στη νίκη», υπογράμμισε ενόψει της αποψινής αναμέτρησης ο τεχνικός της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν στα «πιτς» ο μπακ Μπεγερίν (7/0), ο μέσος Καρβάλιο (4/0) και ο μεσοεπιθετικός Φορνάλς (15/1), ενώ τιμωρημένος είναι ο μπακ Περό (20/1). Αντίθετα, επανήλθε ο μπακ Ρουιμπάλ (16/0).

Αγχώθηκε αρκετά από την Εσπανιόλ την περασμένη Κυριακή στη «Ρεάλε Αρένα», παρ’ όλα αυτά, έστω και οριακά επικράτησε με 2-1. Πιο ιδανικά δεν γινόταν να ξεκινήσει, αφού προηγήθηκε με τον Μπέκερ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αλλά αν και είχε τον έλεγχο δεν μπορούσε να βρει ένα δεύτερο τέρμα για να «ηρεμήσει». Μάλιστα, το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πουάδο στο 53’ την έφερε σε πολύ δύσκολη θέση, με την ίδια πάντως να επιμένει και τελικά να φτάνει στο «χρυσό» γκολ με τον Μπράις Μέντεθ στο 84’, ο οποίος της «χάρισε» το «τρίποντο».
Ήταν απόλυτα αναγκαία αυτή η νίκη για τη Σοσιεδάδ, η οποία μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες στη Λα Λίγκα, παρά το γεγονός ότι δεν «έθελξε», ως συνήθως. Μπήκε όμως έστω κι έτσι ξανά στο ευρωπαϊκό «κόλπο» και απέχει 4 βαθμούς από την εξάδα, αλλά το «στοίχημα» για την ίδια είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, καθώς αδυνατεί να «τρέξει» κάποιο ευνοϊκό σερί.
Στο μεταξύ, την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο του πρώτου σκέλους της φάσης των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-2) κόντρα στη Μίντιλαντ, αν και ζορίστηκε πολύ από τους Δανούς, αποκτώντας πάντως προβάδισμα ενόψει του επερχόμενου εντός έδρας επαναληπτικού την προσεχή Πέμπτη. Σε στοιχηματικό επίπεδο από την άλλη, μετρά τρία Over και όλα με το ίδιο σκορ (2-1), στα τελευταία της τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
Από την πλευρά του, ο κόουτς Ιμανόλ Αλγουαθίλ δήλωσε τα εξής ενόψει Μπέτις: «Όπως η Μπέτις έτσι κι εμείς, είχαμε ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη, οπότε είμαστε στην ίδια κατάσταση και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι μια ομάδα με σπουδαία ποιότητα και έναν εξαιρετικό προπονητή, και όπως και εμείς, παλεύουν κάθε χρόνο για να βγουν Ευρώπη. Πιστεύω ότι για να κερδίσουμε αυτό το ματς θα πρέπει να παίξουμε «με το μαχαίρι στα δόντια».
Αγωνιστικά Νέα: Μη διαθέσιμοι ο στόπερ Πατσέκο (11/0) και ο μπακ Τραορέ (4/0), ενώ επιστρέφουν ο κεντρικός αμυντικός Θουμπελδία (19/0) και οι μπακ Μουνιόθ (12/0) και Οδριοθόλα (2/0).

Εκτίμηση
Πολύ αμφίρροπη μονομαχία ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι «ή του ύψους ή του βάθους», και οι οποίες «κουβαλούν» κόπωση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσαν την Πέμπτη. Δύσκολη η επιλογή νικητή, αν και ίσως η Μπέτις έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας, παρ' όλα αυτά θα καταλήξουμε στο αμφίσκορο, μιας και τελευταία αμφότερες σκοράρουν και δέχονται τέρματα με σχετική ευκολία.
Γκολ γκολ