Δυσκολεύονται αμφότερες
Η Κάλιαρι υποδέχεται την Σαμπντόρια για την 8η αγωνιστική της Σέριε Α΄. Ζορίζουν τα πράγματα για τους γηπεδούχους.
* Προπονητής της Σαμπντόρια για δύο χρόνια (2007-2009) ο νυν τεχνικός της Κάλιαρι, Βάλτερ Ματσάρι.
ΚΑΛΙΑΡΙ
Υποδέχτηκε την προηγούμενη αγωνιστική και ενώ έθεσε τις βάσεις από νωρίς για να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, στο τέλος ήρθε η ψυχρολουσία και αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Σε μία πολύ ωραία αντεπίθεση στο 18’ ο Κεϊτά Μπαλντέ με κεφαλιά της έδωσε το προβάδισμα και μπορεί λίγο αργότερα να χρειάστηκε την βοήθεια του δοκαριού για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της αλλά σε γενικές γραμμές δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε όλο το παιχνίδι. Στην επανάληψη βέβαια υπό την πίεση και του αποτελέσματος κλείστηκε πίσω και τελικά το πλήρωσε στις καθυστερήσεις, σε μία φάση μάλιστα όπου η άμυνα της ήταν αδικαιολογήτως ανοργάνωτη.
Η αλλαγή προπονητή για την ώρα δεν φαίνεται να την έχει βοηθήσει, με τον Ματσάρι στον πάγκο μετράει 2 ήττες και 2 ισοπαλίες και πλέον βρίσκεται μόνη της στην τελευταία θέση με μόλις τρεις βαθμούς. Φάνηκε και στο παιχνίδι με την Βενέτσια πως υπάρχει πίεση για ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν δικαιολογείται αλλιώς η οπισθοχώρηση της.
«Θέλω να είμαι δίκαιος με όλους. Μετά την ισοπαλία με την Βενέτσια είπα στους παίκτες μου πως υπάρχουν άλλα 32 παιχνίδια. Πλέον γνωρίζω το περιβάλλον και την ομάδα καλύτερα και προσπάθησα να τις δώσω τις κατευθύνσεις μου αυτές τις δύο εβδομάδες. Για μένα το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει», τόνισε ο κόουτς Ματσάρι.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο μέσος Ρογκ και ο μπακ Φαραγκό όπως και ο φορ Σέτερ (1/0). Δύσκολα να προλάβει ο στόπερ Γοδίν (5/0), σίγουρα εκτός ο στόπερ Βαλούκιεβιτς (5/0).
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Σε ένα εντυπωσιακό εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Ουντινέζε, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλύτερο από τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3). Μπορεί να γλίτωσε το 0-1 στο 8’ από το δοκάρι όμως επτά λεπτά μετά η αντίπαλος της άνοιξε το σκορ. Αντέδρασε άμεσα και στο 24’ ισοφάρισε με ένα απίθανο αυτογκόλ του Στρίγκερ Λάρσεν, όμως λίγο πριν λήξει το ημίχρονο βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης βέβαια κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κουαλιαρέλα και στο 69’ ένα φανταστικό σουτ του Καντρέβα την έβαλε σε θέση οδηγού. Έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά από μία νέα στημένη φάση στο 82’ η Ουντινέζε βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Η έλλειψη συγκέντρωσης είναι αυτή που της στέρησε στην ουσία τη νίκη την οποία θα έπαιρνε με ανατροπή. Συμπλήρωσε τρία παιχνίδια χωρίς να έχει πανηγυρίσει στο πρωτάθλημα αλλά η αλήθεια είναι πως δεν παρουσιάζει κακή εικόνα. Ακόμα βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο πιο πλάνο θέλει να ακολουθήσει ο Ντ΄ Αβέρσα, σίγουρα μπροστά του έχει ένα πιο βατό πρόγραμμα όμως πλέον.
«Διάβασα πολλά αυτήν την εβδομάδα για την παράδοση στην Κάλιαρι αλλά ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος. Παραμένει βέβαια ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο θα αντιμετωπίσουμε με την μεγαλύτερη αφοσίωση. Το ρόστερ της Κάλιαρι δεν αντικατοπτρίζεται στην βαθμολογία», τόνισε ο κόουτς Ντ’ Αβέρσα.
Αγωνιστικά Νέα: Πάλι εκτός ο μέσος Βιεϊρά, σημαντική απώλεια ο μέσος Ντάμσγκααρντ (7/0).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Η Κάλιαρι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ακόμα δεν έχει πάρει νίκη στο πρωτάθλημα και δικαιολογημένα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Σέριε Α’. Από την άλλη η Σαμπντόρια είχε αρκετά δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα, θα μπορούσε να είχε παραπάνω βαθμούς αλλά η εικόνα της δεν είναι κακή. Σωστά μοιρασμένες οι αποδόσεις, μας εντυπωσιάζει που το under βρίσκεται ψηλά και θα το επιλέξουμε, από την στιγμή που ειδικά η Κάλιαρι δεν σκοράρει εύκολα.