Παίζει τα «ρέστα» της η Καβάλα
Βόρειος όμιλος. 6η αγωνιστική των playouts.
ΚΑΒΑΛΑ
Σε ιδανικότερο σημείο δεν θα μπορούσε να είχε έρθει η διακοπή του πρωταθλήματος για την Καβάλα. Στον τελευταίο αγώνα που έδωσε δεν τα κατάφερε χάνοντας 2-1 στο τοπικό ντέρμπι με τον Νέστο Χρυσούπολης και έπεσε πλέον μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Ο αγώνας δεν είχε πολλές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες με αμφότερες να μην παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Ήταν πάντως αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 42’ με την κεφαλιά του Στίκα που νικήθηκε με εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 54’ βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και ενώ είχε απειληθεί ελάχιστα μέχρι εκείνο το σημείο. Επηρεάστηκε ψυχολογικά και στο 74’ δέχτηκε δεύτερο γκολ. Στο 81’ αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο στόπερ Αλιατίδης και στο 90’ μείωσε με τον Παπαδόπουλο, εντούτοις στις καθυστερήσεις είδε την κόκκινη κάρτα και ο Γιαννίκογλου.
Η διαφορά από τη σωτηρία πλέον αυξήθηκε στο -3 υπερτερώντας όμως στην ισοβαθμία με τον Νέστο. Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν είναι δεδομένο ότι παίζει τα «ρέστα» της σήμερα. Τη Μ. Τετάρτη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον υποβιβασμένο Καμπανιακό.
Αγωνιστικά Νέα: Βαριά ήταν η ποινή για τους Γιαννίκογλου (Τ) και Αλιατίδη (Α), που τιμωρήθηκαν για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Δεν υπολογίζονται ούτε οι Γαβριηλίδης (Μ), Μπρέγκου (Μ), ενώ είναι αμφίβολος ο Ελ Καντουσί (Ε).
ΠΑΟΚ Β'
Ο ΠΑΟΚ Β’ δυσκόλεψε μόνος τη ζωή του την προηγούμενη αγωνιστική στον αγώνα με το Μακεδονικό στη Νέα Ευκαρπία, αλλά έφυγε με τη νίκη 1-0 και εξακολουθεί να ορίζει αποκλειστικά τη «μοίρα» του για παραμονή. Δεν μπήκε καλά και στο 12’ παραλίγο να δει την εστία του να παραβιάζεται, όμως ο Στεργιάκης ήταν «παρών». Μετά τα μισά του α’ μέρους άρχισε να βρίσκει ρυθμό και στο 25’ ο Γκιτέρσος νικήθηκε σε τετ α τετ. Σχεδόν αμέσως ο Μούστμα έχασε τεράστια ευκαιρία και πάλι ο ίδιος παίκτης νικήθηκε. Στο 58’ η λύση ήρθε από την κεφαλιά του Πέδρο Λούκας που νίκησε τους πάντες σε εκτέλεση κόρνερ και μέχρι τη λήξη κράτησε με αγχωτικό τρόπο το «τρίποντο».
Η διαφορά από την τελευταία τετράδα βρίσκεται στο +7 υπερτερώντας παράλληλα σε όλες τις ισοβαθμίες και όλα εξαρτώνται από τα πόδια των παικτών του. Σε φιλικό τεστ που έδωσε στη διακοπή έχασε 3-0 από τον Καμπανιακό. Συνολικά 17 είναι τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της σεζόν και είναι ένα θέμα το τι θα συμβεί.
Αγωνιστικά Νέα: Έμειναν εκτός αποστολής οι Μπαταούλας (Α), Κοσίδης (Α), Στεργιάκης (Τ).
Δημήτρης Σιώρης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Ο σημερινός αγώνας αποτελεί «πρόωρο» τελικό για την Καβάλα και σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος ίσως χάσει την επαφή της με τη σωτηρία. Ο ΠΑΟΚ Β’ είναι πιο «άνετος» βαθμολογικά. Θα παραταχθεί για δύο αποτελέσματα και μία πιθανή ήττα δεν θα είναι «καταστροφική». Δεν περιμένουμε να πάρουν μεγάλα ρίσκα οι δύο ομάδες, προτιμότερη επιλογή το Under 2,5.
Γκολ γκολ