«Βράζουν» με τη διαιτησία στη Σύρο
ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ
Η Ελλάς Σύρου φέτος πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική πορεία. Οι αδυναμίες που υπάρχουν στο ρόστερ φάνηκαν με το «καλημέρα» υποδεχόμενη τον Απόλλων Καλαμαριάς και έσωσε μετά βίας την ισοπαλία 2-2, κόντρα σε μία αντίπαλο που έχει τον κοινό στόχο της παραμονής.
Μπήκε στον αγώνα έχοντας τον ενθουσιασμό της έδρας με το μέρος της και στο 7’ προηγήθηκε με το σουτ του Οτσοβέτζι. Δεν ήταν αρκετό για να της δώσει το μομέντουμ και ένα τέταρτο αργότερα ισοφαρίστηκε. Στο 76’ δέχτηκε την ολική ανατροπή και στο 85’ ο Μπάμπης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε την αναμέτρηση στα ίσα και στο 89’ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κουτσουδάκη.
Η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση μετά τη λήξη για τις διαιτητικές αποφάσεις κάνοντας λόγο για «αλλοίωση αποτελέσματος και σειρά από καταφανώς λανθασμένων αποφάσεων». Παράλληλα ζήτησε την στήριξη του κόσμου στο σημερινό ματς με την ΑΣΑ. Ενισχύθηκε με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Παλαιολόγο που ήταν αρχηγός στην ομάδα Κ19 της ΑΕΚ. Την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ζάκυνθο.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζεται φυσικά ο τιμωρημένος Κατσουδάκης (Α). Αμφίβολος ο Ζαχί (Α).
ANAΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η Αναγέννηση Καρδίτσας στάθηκε όρθια το προηγούμενο Σάββατο αποσπώντας την ισοπαλία 1-1 από την ισχυρή ΑΕΛ και πήρε ένα αποτέλεσμα που της δίνει την απαιτούμενη ώθηση ενόψει της συνέχειας. Κινδύνεψε στο 14’, 17’, 38’ και στο 45’, 45 + 1’, απείλησε με τους Βιτλή και Ομοϊγκόε αντίστοιχα. Στην επανάληψη μπήκε καλύτερα και στο 51’ προηγήθηκε με τον Εντιαγέ μετά από φάση διαρκείας. Η χαρά της κράτησε για δέκα λεπτά και στο 80’ είχε το δοκάρι με το μέρος της. Στο 90 + 2’ ο Σλίμον νικήθηκε στο απευθείας κόρνερ που επιχείρησε και μένει να φανεί αν θα έχει διάρκεια σήμερα η ιστορική ΑΣΑ.
Ενισχύθηκε με τον Ιβοριανό μέσο Φοφανά που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ηρακλή και είναι κίνηση που δίνει ακόμη μεγαλύτερο βάθος. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις θα γίνει ακόμη μία προσθήκη αν βρεθεί κάτι το αξιόλογο. Η διοίκηση με ανακοίνωση της ευχαρίστησε τους οπαδούς της για την στήριξη στη Λάρισα και παράλληλα έβγαλε προς διάθεση τα εισιτήρια διαρκείας.
Μετά τη σημερινή δύσκολη έξοδο στη Σύρο θα υποδεχθεί τον πανίσχυρο Πανιώνιο και είναι μία ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις της. «Η ομάδα χτίστηκε πολύ γρήγορα. Πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση. Έκανε μεγάλο αγώνα για να γίνει αυτή η ομάδα, μήνα δεν έχουμε κλείσει» σχολίασε ο τεχνικός Απόστολος Χαραλαμπίδης.
Αγωνιστικά Νέα: Με 26 παίκτες ταξίδεψε η αποστολή στη Σύρο. Διαθέσιμοι οι νεαποκτηθέντες Φοφανά (Μ), Ματέους Σάντος (Ε).
Δημήτρης Σιώρης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Στη Σύρο «βράζουν» με τις διαιτητικές αποφάσεις της πρεμιέρας. Το θέμα όμως είναι ότι απέχει αρκετά από την περσινή εξαιρετική ομάδα που είδαμε και είναι «αναγκασμένη» να δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή της φέτος. Η ιστορική ΑΣΑ άρεσε από την πλευρά της κόντρα στη Λάρισα, παρότι «χτίστηκε» την τελευταία στιγμή. Είναι σε θέση σίγουρα να μην χάσει, τα 2-3 G καλύπτουν αρκετά σκορ… 🎁ΔΕΣ ΕΔΩ μια προσφορά* χωρίς κατάθεση για να παίξεις σήμερα 🎁