8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Εστορίλ - Φαμαλικάο

6/8/2022 20:00
Κωδ ΟΠΑΠ: 386
2 - 0
Τελείωσε
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 631 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: Εστορίλ - Φαμαλικάο στις 28/4/2024

Προϊστορία

28/4/2024 ΕστορίλΦαμαλικάο
17/12/2023 ΦαμαλικάοΕστορίλ 1 - 1
29/1/2023 ΦαμαλικάοΕστορίλ 1 - 0
15/12/2022 ΕστορίλΦαμαλικάο 0 - 1
6/8/2022 ΕστορίλΦαμαλικάο 2 - 0
29/4/2022 ΦαμαλικάοΕστορίλ 3 - 1
17/12/2021 ΕστορίλΦαμαλικάο 2 - 2
1/8/2021 ΦαμαλικάοΕστορίλ 1 - 0
19/5/2019 ΕστορίλΦαμαλικάο 2 - 1
14/1/2019 ΦαμαλικάοΕστορίλ 2 - 0
10/11/2013 ΦαμαλικάοΕστορίλ 0 - 1*

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 8,668 34.9%
X
€ 13,218 53.2%
2
€ 2,945 11.9%
Over
€ 4,628 40.4%
Under
€ 6,834 59.6%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

37 ψήφοι:

5

Σουτ στην εστία

5

4

Σουτ εκτός εστίας

8

51%

Κατοχή μπάλας

49%

0

Οφσάιντ

2

4

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

1

Κόρνερ

2

13

Φάουλ

11

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Antonio Coimbra da Mota
  • Χωρητικότητα: 8100
Άκρως αμφίρροπη αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με νέο προπονητή τα «καναρίνια»

Άκρως αμφίρροπη αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με νέο προπονητή τα «καναρίνια»

Η Εστορίλ φιλοξενεί τη Φαμαλικάο για την 1η αγωνιστική της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν πέρσι στην ένατη θέση της βαθμολογίας και οι φιλοξενούμενοι ακριβώς μπροστά τους, στην όγδοη.

Έχοντας επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» πέρσι ήταν φανερό ότι δεν επιθυμούσε τίποτα άλλο πέρα από την παραμονή της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελούσε μία ομάδα «ασανσέρ», κάτι που δεν είναι ποτέ ωραίο για κανένα κλαμπ. Ο πρώτος γύρος που πραγματοποίησε ήταν βγαλμένος από ποδοσφαιρικό παραμύθι, καθώς ήταν δίχως αμφιβολία η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν μαζί με τη Ζιλ Βιθέντε κι έμοιαζε ικανή να διεκδικήσει την είσοδό της στην εξάδα που θα της έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο δεύτερο μισό όμως κατέρρευσε και δεν θύμισε σε τίποτα το σύνολο που είχε εντυπωσιάσει. Δεν κινδύνευσε ποτέ και συγκέντρωσε 39 βαθμούς οι οποίοι την έφεραν στην ένατη θέση της βαθμολογίας, υστερώντας στην ισοβαθμία με την προσεχή της αντίπαλο Φαμαλικάο. Στο κύπελλο προχώρησε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ Τοντέλα, ενώ δεν κατάφερε κάτι σημαντικό και στο Λιγκ Καπ.

Βέβαια η χρονιά της Εστορίλ ήταν δίχως αμφιβολία επιτυχημένη, καθώς η απόλυτη προτεραιότητα ήταν η σωτηρία. Παρ’ όλα αυτά σε μία κίνηση-έκπληξη την πρώτη ημέρα του Ιούλη, έγινε γνωστό ότι χωρίζουν οι δρόμοι της με τον Μπρούνο Πινιέιρο. Ο έμπειρος τεχνικός είχε αναλάβει τα ηνία το καλοκαίρι του 2020 και είχε επαναφέρει τα «καναρίνια» στην Πριμέιρα Λίγκα και στη συνέχεια τα διατήρησε άνετα εκεί. Το όνομά του είχε ακουστεί για την Μπεσίκτας μέσα στη σεζόν με το θέμα να μην προχωράει. Ο αντικαταστάτης του είχε ήδη βρεθεί με τον Νέλσον Βερίσιμο να αναλαμβάνει τα ηνία για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 45χρονος κόουτς από τον περασμένο Δεκέμβριο ανέλαβε ως υπηρεσιακός στην Μπενφίκα, δίχως να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, όμως οι διοικούντες τον σύλλογο τον εμπιστεύτηκαν και του δίνουν την ευκαιρία.

Αυτή η απρόσμενη αναταραχή που υπήρξε είχε και ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της προετοιμασίας της περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Έδωσε το πρώτο της σημαντικό φιλικό στα μέσα Ιουλίου και ηττήθηκε με το «βαρύ» 4-1 από τη δυνατή Μπράιτον. Ακολούθησε ακόμα ένα δυνατό τεστ που αποδείχθηκε και η πρόβα τζενεράλε, καθώς πριν από δύο εβδομάδες μέτρησε τις δυνάμεις της απέναντι στην επίσης αγγλική Φούλαμ κι έχασε με 3-1 αυτήν την φορά. Ρίσκαρε αρκετά παίζοντας λίγα ματς και μένει να φανεί αν θα παρουσιαστεί επηρεασμένη.

Αγωνιστικά Νέα: Απέκτησε δέκα ποδοσφαιριστές, τους επτά ως ελεύθερους και τους τρεις με τη μορφή δανεισμού. Η σημαντικότερη κίνηση δίχως αμφιβολία η προσθήκη του μέσου Λέα Σιλικί, ενώ δανείστηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον δεξιό μπακ Εστέβες. Έφυγαν εννιά παίκτες, οι οκτώ ελεύθεροι κι ένας δανεικός. Ο στράικερ Ρούι Φόντε πήγε στην προσεχή αντίπαλο Φαμαλικάο, ενώ ο δεξιός μπακ Σόρια συνεχίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μακροχρόνιος απών ο σέντερ μπακ Λούκας Άφρικο.

Την περσινή σεζόν ήθελε να αποφύγει τις περιπέτειες και ξεκίνησε με προσδοκίες για κάτι καλό. Στην πραγματικότητα έμεινε μακριά από τους κινδύνους, χωρίς όμως να πείσει με την απόδοσή της και κυρίως δίχως να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν για καλή πορεία. Κι όλα αυτά ενώ χρειάστηκε για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο να προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία μεσούσης της χρονιάς, προκειμένου να μην μπλέξει. Το «ηλεκτροσόκ» είχε αποτέλεσμα και στο τελευταίο κομμάτι ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, κάτι που είχε συμβεί και πρόπερσι. Με τρεις συνεχόμενες επιτυχίες «σκαρφάλωσε» από το... πουθενά στους 39 βαθμούς, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Εστορίλ -ομάδα που θα συναντήσει στην πρεμιέρα- και τερματίζοντας στην τιμητική όγδοη θέση. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τους «16» όπου αποκλείστηκε εντός έδρας στα πέναλτι από την Πορτιμονένσε, ενώ στο Λιγκ Καπ η πορεία της σταμάτησε στη φάση των ομίλων.

Η Φαμαλικάο θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ήδη έχει εδραιωθεί στην πρώτη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ξεκινώντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις προσπάθειές της για παραμονή. Στην άκρη του πάγκου παραμένει ο Ρουί Πέδρο Σίλβα ο οποίος τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχε αντικαταστήσει τον Ίβο Βιέιρα. Βέβαια είναι φανερό ότι παρά το συμβόλαιο που τον δεσμεύει μέχρι το φινάλε της νέας σεζόν, οι διοικούντες το κλαμπ δεν θα δυσκολευτούν να τον απομακρύνουν, εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Φυσικά ο πρώτος στόχος ξανά είναι η σωτηρία και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν φέτος κινδυνεύσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Στα δύο σημαντικότερα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, η «Φάμα» συναντήθηκε με ομάδες που θα βρει μπροστά της και στην Πριμέιρα Λίγκα. Αρχικά έπαιξε με τη Βιζέλα από την οποία έχασε με 2-1. Ακολούθησε το δυνατό τεστ με την Πάσος Φερέιρα και η νέα ήττα (1-0). Συνηθίζει να ενισχύεται πάντως με αρκετούς δανεικούς στο φινάλε των μεταγραφικών περιόδων και δεν αποκλείεται να συμβεί ξανά το ίδιο. Όπως είναι λογικό, αυτή η τακτική επηρεάζει το σύνολο που αργεί να «μονταριστεί».

Αγωνιστικά Νέα: Πήρε τον επιθετικό Ρούι Φόντε ως ελεύθερο από την Εστορίλ, ενώ πήρε και τον Σιμόες ο οποίος έπαιξε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Πρόσθεσε επίσης όπως συνηθίζει και τέσσερις δανεικούς. Όσο για τις αποχωρήσεις, πούλησε για 3.800.000 ευρώ τον αμυντικό χαφ Πικέλ στην ιταλική Κρεμονέζε. Στον ΠΑΟΚ συνεχίζει ο νεαρός επιτελικός χαφ Αντρέ Ρικάρντο.

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Ισάξιες ήταν πέρσι οι δύο ομάδες και δεν είναι τυχαίο ότι στο φινάλε της σεζόν ισοβάθμησαν, με την Εστορίλ να πραγματοποιεί σπουδαίο πρώτο γύρο και τη Φαμαλικάο να τελειώνει δυναμικά τη χρονιά και να φεύγει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Αμφότερες έχουν ξανά την παραμονή ως πρώτο στόχο και θα αναζητήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα. Η πρώτη μας σκέψη ήταν η ισοπαλία, όμως θα στραφούμε στο αμφίσκορο, από τη στιγμή που ακόμα δύσκολα θα έχουν «δέσει» οι άμυνες.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πριμέιρα Λίγκα
Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Πριμέιρα Λίγκα
  8 Φαμαλικάο 34 44 13 5 16 39:47
  14 Εστορίλ 34 35 10 5 19 33:49
Εμφάνιση όλων

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες