Δεν θα είναι απλό για τους «κατακτητές»
Η Βιτόρια Γκιμαράες φιλοξενεί τη Σάντα Κλάρα στο παιχνίδι με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι έχασαν στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Μπράγκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν εντός έδρας τη Μαρίτιμο.

Με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο η Βιτόρια Γκιμαράες υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα της και «τρέχει» πλέον ένα αρνητικό σερί, έπειτα από το εντυπωσιακό ξεκίνημα και τις δύο συνεχόμενες νίκες που είχαν προηγηθεί. Οι «κατακτητές» έχουν συγκεντρώσει 6 βαθμούς και βρίσκονται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ιδανικά θα ήθελαν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη πεντάδα για να εξασφαλίσουν ξανά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τα τέσσερα από τα πέντε φετινά ματς τους στην Πριμέιρα λίγκα ολοκληρώθηκαν No Goal.
Ο τεχνικός του συλλόγου Μορένο Τεϊσέιρα -ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν θα καθίσει στον πάγκο- υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουμε τη στάση μας και να μην διατηρήσουμε τις ισορροπίες. Ο τρόπος που χάσαμε από την Μπράγκα τα λέει όλα. Αν νομίζουν ότι κάποιοι θα μας ταρακουνήσουν τόσο που θα χάσουμε την ψυχραιμία μας και θα βγούμε εκτός εαυτού, τότε κάνουν ένα μεγάλο λάθος και θα φανεί αυτό. Νομίζω ότι παίξαμε ακριβώς με βάση το πλάνο που είχαμε καταρτίσει και οι παίκτες έκαναν όλα όσα έπρεπε. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε αλλά τελικά συνέβη όπως συνέβη».
Αγωνιστικά Νέα: Ξανά εκτός ο πλάγιος μπακ Μάγκα (3/0) κα ο επίσης δεξιός οπισθοφύλακας Μπρούνο Γκασπάρ (1/0). Μακροχρόνιος απών ο χαφ Άντελ (-). Νέα προβλήματα των βασικών αμυντικών Φερνάντες (1/0) και Βιγιανουέβα (4/0), την τελευταία στιγμή ο επιθετικός Αντρέ Σίλβα (2/2).

Η Σάντα Κλάρα κατόρθωσε να πάρει το πρώτη της φετινό «τρίποντο» μετά από μία ισοπαλία και τρεις συνεχόμενες ήττες οι οποίες είχαν προηγηθεί και είχαν δημιουργήσει από νωρίς έντονη πίεση στο εσωτερικό της. Η συγκομιδή των 4 βαθμών φέρνει την ομάδα από τις Αζόρες στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Φαμαλικάο. Ο πρωταρχικός στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από τη σωτηρία. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς της ήταν Over.
«Όταν οι ομάδες είναι γεμάτες από πίεση και οι προπονητές μαζί με τους παίκτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, τότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν ότι το παιχνίδι που θα παίζουν δεν θα είναι καλό και θα γίνονται πολλά λάθη όπως και συμβαίνει. Πολλές φορές πιστεύω πως όταν δεν μπορείς να παίξεις καλά, θα πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να προσπαθήσεις να κερδίσεις ακόμα κι έτσι. Είναι σημαντικό όταν κερδίζουμε διότι είμαστε αρκετά καλή ομάδα και δεν έχουμε μέχρι τώρα τα αποτελέσματα που θα θέλαμε» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Μάριο Σίλβα.
Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά στα «πιτς» ο σέντερ μπακ Ντομίνγκος (-) και ο μέσος Κοστίνια (-). «Πονοκέφαλος» με τον δεξιό μπακ Καλίλα (2/0).

Εκτίμηση
Η Βιτόρια Γκιμαράες προσπαθεί να συνέλθει μετά την πικρή ήττα στο ντέρμπι με την Μπράγκα, ωστόσο θα πρέπει να κρατήσει το γεγονός ότι κοίταξε στα μάτια την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος στο ξεκίνημα της σεζόν. Από την άλλη η Σάντα Κλάρα έκανε την πρώτη της νίκη απέναντι στη Μαρίτιμο και μάλιστα με ανατροπή, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνει η πορεία της έως τώρα και θα κατορθώσει να βελτιωθεί σιγά-σιγά. Δεν συμφωνούμε με τον φαβοριτισμό των «κατακτητών» όμως δεν θα τον κοντράρουμε και θα στηρίξουμε το αμφίσκορο.