Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ της Γαλλίας

Το προφίλ της Γαλλίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/6/2014 01:35
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ». Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Την αγωνιστική κατηφόρα που ακολουθεί η Εθνική Γαλλίας στις μεγάλες διοργανώσεις μετά το χαμένο τελικό του 2006 θα επιδιώξει να σταματήσει στα γήπεδα της Βραζιλίας η ομάδα Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Μετά από δύο αποτυχίες σε Euro 2008 και 2012 αλλά και το φιάσκο στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, η Γαλλία έχοντας δείξει σημάδια συνοχής και ενότητας, σε σχέση με την εκτός ελέγχου κατάσταση επί Ντομενέκ, θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστεί ξανά αν και μένει να δούμε πως θα εμφανιστεί μετά την απώλεια του Φρανκ Ριμπερί λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά.

Ιστορία στο θεσμό:


Το προφίλ της Γαλλίας
Έχει δώσει το «παρών» στα 13 από τα 19 προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, λαμβάνοντας μάλιστα μέρος και στο πρώτο τουρνουά που διεξήχθη στην Ουρουγουάη το 1930.

Η μεγαλύτερη στιγμή της στον θεσμό είναι φυσικά η κατάκτηση του τροπαίου το 1998, όπου ως οικοδέσποινα κέρδισε στον τελικό τη Βραζιλία με 3-0 με πρωταγωνιστή τον Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ των «τρικολόρ».

Έφτασε ξανά στον τελικό το 2006 όπου έχασε τον τίτλο στα πέναλτι από την Ιταλία (5-3), ενώ μετράει και άλλες τρεις παρουσίες στα ημιτελικά το 1958 το 1982 και το 1986 όπου ηττήθηκε από Βραζιλία (5-2) και Δ. Γερμανία (5-4 στα πεν. το 82’ και 2-0 το 86’).

Δεν έχει καταφέρει να περάσει τον πρώτο γύρο σε 7 διοργανώσεις που συμμετείχε στο παρελθόν, με τελευταία το Μουντιάλ του 2010, όπου αποκλείστηκε σε όμιλο με Ουρουγουάη, Μεξικό και τη διοργανώτρια Ν. Αφρική.

Πως βρέθηκε στη Βραζιλία:


Το προφίλ της Γαλλίας
«Σφράγισε» το εισιτήριο την τελευταία στιγμή, αποκλείοντας στα μπαράζ την Ουκρανία. Σε όμιλο με Ισπανία, Φινλανδία, Γεωργία και Λευκορωσία κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τους Ισπανούς με ρεκόρ 5-2-1, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην Ουκρανία.

Μάλιστα οι «τρικολόρ» ηττήθηκαν με 2-0 στο Κίεβο και βρέθηκαν μια «ανάσα» από τον αποκλεισμό, ωστόσο πέτυχαν –και με λίγη βοήθεια από τη διαιτησία- την ολική επαναφορά (3-0) στον επαναληπτικό του «Σταντ ντε Φρανς», με αποτέλεσμα να κλείσουν θέση για τα τελικά της Βραζιλίας.

Μοναδική της ήττα στον όμιλο, αυτή με 1-0 από την Ισπανία στο «Σταντ ντε Φρανς», η οποία ήρθε λίγους μήνες μετά την ισοπαλία (1-1) των δύο ομάδων στην Μαδρίτη. «Καθάρισε» σχετικά εύκολα όλες τις άλλες ομάδες, με εξαίρεση τη Γεωργία του Κετσπάγια, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στη Τιφλίδα τον Σεπτέμβριο.

Προπονητής:


Ντιντιέ Ντεσάμπ (45 ετών)

Το προφίλ της Γαλλίας
Ήταν αρχηγός της Γαλλίας το 1998 όταν οι «τρικολόρ» στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου και το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα είναι το πρώτο του ως ομοσπονδιακός τεχνικός σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Διαδέχτηκε τον Λοράν Μπλάν μετά το Euro 2012 και κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να ηρεμήσει το κλίμα στα αποδυτήρια τα οποία θύμιζαν… εμπόλεμη ζώνη το 2010, ενώ η κατάσταση παραλίγο να ξέφευγε και στο Euro της Πολωνίας/Ουκρανίας.

Ο 45χρονος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Μονακό, με την οποία έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004, ενώ ήταν αυτός που οδήγησε την Γιουβέντους πίσω στην Σέριε Α το 2007 μετά το σκάνδαλο Calciopoli.

Επόμενος σταθμός του η Μαρσέιγ, την οποία οδήγησε στο «νταμπλ» το 2010 και σε άλλα δύο Κύπελλα Γαλλίας (2011, 2012), προτού αποχωρήσει τον Ιούλιο του 2012 για να αναλάβει την Εθνική.

Παίκτες-κλειδιά:


Το προφίλ της Γαλλίας
Η Γαλλία θα στερηθεί την παρουσία του καλύτερου παίκτη της και πρώτου της σκόρερ στα προκριματικά με 5 γκολ, καθώς ο Φρανκ Ριμπερί δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους πόνους στην πλάτη και έμεινε εκτός διοργάνωσης λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα.

Έτσι, πρώτο «βιολί» της ομάδας αναμένεται να είναι Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμα μια παραγωγική σεζόν στη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ.

Στον άξονα ξεχωρίζει η παρουσία των Ματουιντί και Πογκμπά με τον νεαρό άσο της Γιουβέντους να αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα στην πρώτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ. Ο Καμπάιγ θα έχει τον ρόλο του δημιουργού στη μεσαία γραμμή, ενώ Βαλμπουενά, Σνάιντερλιν και ο ταλαντούχος Γκριεζμάν συμπληρώνουν την μεσοεπιθετική γραμμή, με τον Νασρί να μένει εκτός.

Στην άμυνα ξεχωρίζει η παρουσία των Ντεμπισί, Σανιά και του 33χρονου Εβρά στα μπακ, ενώ στα στόπερ ο Κονσιενλί και οι ταλαντούχοι αλλά άπειροι σε διεθνείς διοργανώσεις Σακό και Βαράν θα καλύψουν τις δύο θέσεις.

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Το προφίλ της Γαλλίας
Να κάνει στροφή 180ο μοιρών και να πρωταγωνιστήσει μετά από 8 χρόνια σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Εφόσον δεν υπάρξουν ξανά… παρατράγουδα στα αποδυτήρια, η Γαλλία δείχνει ικανή να κάνει το κάτι παραπάνω, ωστόσο δύσκολα θα καταφέρει να πραγματοποιήσει πορεία ανάλογη του 2006.

Σε όμιλο με Ελβετία, Ισημερινό και Ονδούρα είναι το φαβορί για να πάρει την πρώτη θέση που θα της επιτρέψει να έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο στα νοκ-άουτ, ωστόσο είναι άγνωστο σε πόσο μεγάλο βαθμό θα της στοιχήσει η απουσία του Ριμπερί.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε το Μουντιάλ» δήλωσε ο Ντεσάμπ ο οποίος προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη και φαίνεται πως θα είναι ευχαριστημένος με μια πορεία έως τα προημιτελικά.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Στεφάν Ρουφιέ (Σεντ Ετιέν), Μικαέλ Λαντρό (Μπαστιά).

Αμυντικοί: Ματιέ Ντεμπισί (Νιούκαστλ), Λούκας Ντινιέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πατρίς Εβρά (Μαν. Γιουνάιτεντ), Λοράν Κοσιελνί, Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Ελιακίμ Μανγκαλά (Πόρτο), Μαμαντού Σακό (Λίβερπουλ), Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης).

Μέσοι: Γιοάν Καμπάιγ, Μπλεζ Ματουϊντί (Παρί Σεν Ζερμέν), Ρεμί Καμπελά (Μονπελιέ), Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους), Ρίο Μαβουμπά (Λιλ), Μούσα Σισοκό (Νιούκαστλ), Ματιέ Βαλμπουενά (Μαρσέιγ).

Επιθετικοί: Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ), Αντουάν Γκριεζμάν (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μοργκάν Σναντερλέν (Σαουθάμπτον), Λοΐκ Ρεμί (Νιούκαστλ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.