Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Νίκες...ανάσα για Βέροια και Πλατανιά

Σούπερ Λιγκ: Νίκες...ανάσα για Βέροια και Πλατανιά

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/3/2014 16:54
Σημαντικές νίκες στην προσπάθεια για την παραμονή τους πήραν Βέροια και Πλατανιάς, καθώς η πρώτη κέρδισε με 3-2 τη Ξάνθη, ενώ ο δεύτερος επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ξεφύγουν προσωρινά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Μια νίκη ανάσα στην προσπάθεια της να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ και τη νέα σεζόν πήρε η Βέροια, η οποία παρότι έπαιζε χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Μπεν, κέρδισε με 3-2 την Ξάνθη και ξέφυγε προσωρινά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους γηπεδούχους, όταν μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπαργκάν σημάδεψε το δοκάρι της Ξάνθης και δύο λεπτά μετά, ο Όστοιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Ξάνθη, μετά το αρχικό σοκ, κατάφερε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία έφτασε στην ισοφάριση στο 33’ με τέρμα του Βασιλακάκη. Ωστόσο, ο σκόρερ των φιλοξενούμενων πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια στο 42’ όταν και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα με τον διαιτητή Σπάθα να εξαντλεί την αυστηρότητά του.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ανατροπή, έχοντας δοκάρι με τον Μάνταλο στο 51’ όμως στο 58’ η Βέροια κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Μπαργκάν! Μάλιστα στο 70’ ο Παυλίδης με πλασέ από το ύψος του πέναλτι «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεδούχους, με την Ξάνθη να μειώνει απλώς στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Νάκα για το τελικό 3-2.

Έτσι, η Βέροια έφτασε τους 31 βαθμούς και ξέφυγε προσωρινά από τις επικύνδινες θέσεις, ενώ η Ξάνθη έμεινε στην 13η θέση με 35.

Με Κάταϊ ο Πλατανιάς


Σούπερ Λιγκ: Νίκες...ανάσα για Βέροια και Πλατανιά
Στην ίδια θέση με την Βέροια βρίσκεται και ο Πλατανιάς ο οποίος με δύο γκολ του Αλεξάντρ Κάταϊ, κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό στα Περιβόλια, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 67’, και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Σούπερ Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, ωστόσο δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του αγώνα, και παραλίγο να το πληρώσουν όταν στο 13’ ο Μάντζιος σημάδεψε το δοκάρι με σκαφτό σουτ.

Ωστόσο η είσοδος του Κάταϊ στο 35’ αντί του τραυματία Μπέλιτς αποδείχθηκε καθοριστική για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, καθώς ο Σέρβος άσος τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 39’.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στην επανάληψη όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 67’ λόγω αυστηρής δεύτερης κίτρινής στον Καζναφέρη, όμως η αποβολή δεν πτόησε τον Πλατανιά ο οποίος στο 71’ πέτυχε δεύτερο γκολ, ξανά με τον Κάταϊ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, καθώς ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε στη συνέχεια να απαντήσει.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.