Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Τέταρτη και… φαρμακερή για την Ντόρτμουντ!

Κύπελλο Γερμανίας: Τέταρτη και… φαρμακερή για την Ντόρτμουντ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2017 23:04
Μετά από τρεις σερί χαμένους τελικούς, η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου κέρδισε με 2-1 την Άιντραχτ και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για 4η φορά στην ιστορία της.

Κυπελλούχος Γερμανίας για τέταρτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί κέρδισαν με 2-1 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και σήκωσαν την κούπα μετά από τρεις χαμένους τελικούς. Στα αξιοσημείωτα πως με αυτή τη νίκη, η Χέρτα εξασφάλισε θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η Φράιμπουργκ πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο αντί της Άιντραχτ.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο 8ο λεπτό με εκπληκτικό γκολ του Ντεμπελέ. Ο Γάλλος άσος κινήθηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με το αριστερό νίκησε τον Χραντέτσκι, «γράφοντας» το 1-0.

Η Άιντραχτ κέρδισε περισσότερα μέτρα και στο 29’ έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Ρέμπιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από πάσα του Γκατσίνοβιτς και με εξαιρετικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Η Ντόρτμουντ δυσκολεύονταν να βρει τα πατήματα της και στο 39’ η ομάδα της Φρανκφούρτης είχε δοκάρι με τον Σεφέροβιτς για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Τούχελ πέρασε στο ματς τους Πούλισιτς και Κάστρο αντί των Σμέλτσερ και Ρόις, με τον τελευταίο να ένιωθε ενοχλήσεις. Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος και στο 63’ «άγγιξε» το 2-1 με ανάποδο ψαλίδι του Ομπαμεγιάνγκ, όμως ο Φαμπιάν έσωσε στη γραμμή με τη βοήθεια του δοκαριού!

Το 2-1 ήρθε τρία λεπτά μετά, με τον Ομπαμεγιάνγκ να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Πούλισιτς από τον Χραντέτσκι. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Ντόρτμουντ έδωσε χώρο στην Άιντραχτ, όμως αυτή δεν μπόρεσε να βρει απάντηση.

Μάλιστα, στο 85’ οι Βεστφαλοί είχαν νέο δοκάρι με τον Ομπαμεγιάνγκ, ενώ στο 89’ ο Παπασταθόπουλος «φλέρταρε» με αυτογκόλ ύστερα από γύρισμα του Μπλουμ. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ντόρτμουντ στέφθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.