Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε η Άρσεναλ (vid)

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε η Άρσεναλ (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/5/2017 21:36
Η Άρσεναλ κέρδισε με 2-1 την Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» και στέφθηκε Κυπελλούχος Αγγλίας για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια, με τους «μπλε» πάντως να φωνάζουν δικαιολογημένα για το γκολ του Σάντσες (4’) με το οποίο οι «κανονιέρηδες» πήραν προβάδισμα. Ο Ράμσεϊ (79’) το άλλο γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Κόστα (76’) οι πρωταθλητές, που έπαιζαν με δέκα από το 68’.

Το 13ο Κύπελλο της ιστορίας της και 3ο τα τελευταία 4 χρόνια κατέκτησε η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν με 2-1 την Τσέλσι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και ολοκλήρωσαν με τίτλο μια κατά τα άλλα απογοητευτική σεζόν.

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε η Άρσεναλ (vid)
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκε από το 4ο λεπτό του παιχνιδιού με γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ο Σάντσες έκανε πάσα με το χέρι στον Ράμσεϊ, αυτός από θέση οφσάιντ κινήθηκε προς τη μπάλα, αλλά τελευταία στιγμή την άφησε για τον Χιλιανό, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 1-0. Ο βοηθός είχε σηκώσει από νωρίς το σημαιάκι, ωστόσο ο Τέιλορ πήρε πάνω του τη φάση και μέτρησε κανονικά το γκολ.

Το γρήγορο τέρμα επηρέασε εμφανώς την Τσέλσι, η οποία πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Οσπίνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Άρσεναλ αμύνονταν αποτελεσματικά και έφευγε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη τα κενά στο κέντρο των «μπλε».

Στο 16’ ο Κέιχιλ έδιωξε στη γραμμή το πλασέ του Οζίλ, ενώ στο 19’ οι «κανονιέρηδες» είχαν διπλό δοκάρι με Γουέλμπεκ και Ράμσεϊ. Μάλιστα ο τελευταίος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τα δύο μέτρα, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Η πρώτη ευκαιρία της Τσέλσι ήρθε στο 29’, με τον Οσπίνα να νικά από κοντά τον Ντιέγκο Κόστα.

Ένα λεπτό μετά η Άρσεναλ «χτύπησε» στην κόντρα με τον Μπεγερίν, ο οποίος νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κουρτουά, όμως ο Κέιχιλ πρόλαβε πάλι να διώξει στη γραμμή. Στο 32’ ο Κουρτουά έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Τσάκα, ενώ στο 36’ ο Κέιχιλ έκοψε σωτήρια το πλασέ του Σάντσες μέσα από την περιοχή. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στην Τσέλσι, με τον Πέδρο (39’) να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ύστερα από πάσα του Αζάρ.

Κύπελλο Αγγλίας: Το σήκωσε η Άρσεναλ (vid)
Οι πρωταθλητές πατούσαν καλύτερα στ δεύτερο μέρος και στο 51’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μόουσες, όμως ο Οσπίνα απέκρουσε εντυπωσιακά. Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε στο 65’, με τον Κουρτουά να διώχνει το συρτό πλασέ του Μπεγερίν. Οι αριθμητικές ισορροπίες του τελικού άλλαξαν στο 68’, με τον Μόουσες να βλέπει δεύτερη κίτρινη για θέατρο.

Η Τσέλσι βρέθηκε με παίκτη λιγότερο όμως στο 76’ κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσια. Ο Γουίλιαν έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Κόστα έκανε κοντρόλ στην περιοχή, έπιασε σκαστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ωστόσο οι «μπλε» έμειναν στους πανηγυρισμούς, αφού στο 79’ ο νεοεισελθόντας Ζιρού σέντραρε για τον Ράμσεϊ, η άμυνα της Τσέλσι πιάστηκε στον ύπνο και ο Ράμσεϊ από κοντά «έγραψε» το 2-1.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 86’ όμως ο Οσπίνα απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Κόστα από τη μικρή περιοχή. Δευτερόλεπτα μετά η Άρσεναλ έφυγε στην κόντρα και είχε τρίτο δοκάρι με πλασέ του Οζίλ. Παρά την πίεση της Τσέλσι στα τελευταία λεπτά, το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και οι «κανονιέρηδες» στέφθηκαν Κυπελλούχοι Αγγλίας για 13η φορά στην ιστορία τους.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.