Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 Γιουρόπα Λιγκ: Ήττα στην Κύπρο και 2η θέση για Ολυμπιακό

Γιουρόπα Λιγκ: Ήττα στην Κύπρο και 2η θέση για Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/12/2016 21:55
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ στο «ΓΣΠ» και τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου, πληρώνοντας την ερασιτεχνική λειτουργία της άμυνας του. Ντα Κόστα (19’ αυτ.) και Ντε Καμάργκο (83’) οι σκόρερ για τους Κύπριους, που εξασφάλισαν την κορυφή του γκρουπ.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Κύπρο για να διεκδικήσει την κορυφή του ομίλου, ωστόσο η ομάδα του Πάουλο Μπέντο παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και η ήττα με 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ έφερε τους «ερυθρόλευκους» στην 2η θέση του ομίλου και στο γκρουπ των ανίσχυρων ενόψει της κλήρωσης της Δευτέρας (12/12, 14:00) για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Πειραιώτες είχαν από το ξεκίνημα την κυκλοφορία της μπάλας, ψάχνοντας τον τρόπο να απειλήσουν την εστία του ΑΠΟΕΛ. Οι παίκτες του Μπέντο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογη ευκαιρία, ενώ αντίθετα οι Κύπριοι απείλησαν πρώτοι με μια άστοχη κεφαλιά του Σωτηρίου (11’) από καλή θέση.

Οχτώ λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν χάρη σε αυτογκόλ του Ντα Κόστα. Μετά από βαθιά μπαλιά του Αλωνεύτη, ο Σωτηρίου έφυγε στην πλάτη της άμυνας, τσίμπησε τη μπάλα από τον Λεάλι, που έκανε τραγική έξοδο, και σηκώθηκε για κεφαλιά. Η μπάλα χτύπησε πρώτα στον ώμο του Κύπριου επιθετικού, μετά στην πλάτη του Ντα Κόστα -που είχε γυρίσει αλλά δεν σηκώθηκε για διεκδίκηση- και κατέληξε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Βιάνα για απομάκρυνση (ο Ντα Κόστα δεν κινήθηκε καν!).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είχε φλύαρη κατοχή και η μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήρθε στο 40’, με τον Βιάνα να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48’ το σουτ του Ιντέγε έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 55’ ο Βάτερμαν έδιωξε με το ένα χέρι το μακρινό σουτ του Φορτούνη. Δέκα λεπτά μετά ο Ιντέγε δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά από γύρισμα του Ελιονούσι, ενώ στο 71’ ο γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του νεοεισελθόντα Αντρούτσου.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπέντο πέρασε στο ματς τους Τσόρι και Μανθάτη αντί των Φορτούνη και Ντε Λα Μπέγια, ωστόσο στο 83’ ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε δεύτερο γκολ, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ο Γιαννιώτας έδωσε δεξιά στον Μοράις, εκείνος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ντε Καμάργκο που με κοντινή προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0. Για ακόμα μια φάση η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε ερασιτεχνικά…

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με προσπάθειες του Ντα Κόστα (87’, 88’) για να επιστρέψουν στο ματς, ωστόσο ο Βάτερμαν κράτησε το μηδέν για τον ΑΠΟΕΛ και οι Κύπριοι εξασφάλισαν την κορυφή του ομίλου.

Η βαθμολογία:


1. ΑΠΟΕΛ 12
2. Ολυμπιακός 8
3. Γιούνγκ Μπόις 8
4. Αστάνα 5

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.