Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σκίμπε: «Μόνο η νίκη στο μυαλό μας»

Σκίμπε: «Μόνο η νίκη στο μυαλό μας»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/11/2016 19:16
Μόνο τη νίκη έχει στο μυαλό του ο Μίχαελ Σκίμπε ενόψει της αυριανής (13/11) κρίσιμης αναμέτρησης της Εθνικής με τη Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Εθνική υποδέχεται την Κυριακή τη Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχοντας ως στόχο τη νίκη προκειμένου να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μίκαελ Σκίμπε έκανε λόγο ότι περιμένει ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με πάθος για 90 λεπτά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι αύριο ξεκινάει η προκριματική φάση, έχετε την ίδια αίσθηση;

"Όχι δεν το βλέπω έτσι, ακριβώς το αντίθετο. Όλος ο χρόνος που πέρασε έφερε αρκετές αλλαγές αυτό που είναι σίγουρο και επειδή ο στόχος μας είναι να πάμε στην Ρωσία είναι καθήκον μας να κερδίσουμε τη Βοσνία. Και η δική μας ομάδας και ο αντίπαλος έχει καλούς παίκτες, διεθνείς παίκτες. Δεν θα ήταν σωστό να επικεντρωθούμε μόνο στους Τζέκο, Πιάνιτς γιατί έχει και άλλους καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να ξεχωρίσει σε εμάς, είναι να φανούμε σαν ομάδα όπως στην Αυστραλία, την Ολλανδία και στα τρία ματς των προκριματικών μέχρι τώρα".

Ο αντίπαλος προπονητής σε δηλώσεις του είπε ότι το ματς θα είναι κλειστό και θα κριθεί στο ένα γκολ, πιστεύετε κάτι ανάλογο;

"Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δυο ομάδων που έχουν το ίδιο επίπεδο και μετά αυτό που θα κρίνει τη νίκη θα είναι οι λεπτομέρειες. Αλλά μπορούμε να περιμένουμε για να χαρούμε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς".
Που περιμένετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι με την Βοσνία;"Όπως είπα περιμένω ένα "κλειστό" παιχνίδι και θα είναι οι λεπτομέρειες αυτές που θα το κρίνουν. Και οι δυο ομάδες έχουν αρκετούς καλούς παίκτες για αυτό η μία καλή ιδέα του Φορτούνη από τη μία ή του Πιάνιτς από την άλλη. Να παίξουμε 90λεπτα θαρραλέα, δυναμικά μέσα στην έδρα μας. Και αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε και στους φιλάθλους να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Βοσνία".

Τι συνέβη με τον Μπακασέτα που είχε από πριν πρόβλημα. Επίσης για σας τι έχει σημασία η ενδεκάδα ή το πως θα παίξουν όσοι θα χρησιμοποιήσετε;

"Και τα δυο είναι σημαντικά και ποιος θα παίξει και πως θα παίξουν. Έχουμε καλό ρόστερ, έχουμε και κάποιους τραυματίες θα δούμε ποιοι θα παίξουν. Για τον Μπακασέτα προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να είναι έτοιμος αλλά όπως είδαμε χθες δεν θα τα καταφέρει. Για 90λεπτα σίγουρα δεν θα παίξει. Αν αγωνιστεί σαν αλλαγή θα το δούμε, ανάλογα και πως θα πάει το παιχνίδι".

Θα προσαρμόσετε τα πλάνα σας πάνω στον αντίπαλο ή θα πάμε με το δικό μας πλάνο γιατί οι προηγούμενοι αντίπαλοι ήταν αδύνατοι;

"Δεν έχω την εντύπωση πως ήταν αδύνατη ούτε η Κύπρος, ούτε η Αυστραλία. Με τον αντίπαλο πρέπει να ανεβεί και η δική μας απόδοση γιατί η Βοσνία ανήκει στις καλύτερες ομάδες αλλά τώρα μπορούμε να μπούμε στο παιχνίδι αρκετά αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες μας και με όλα τα μέσα να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Διακρίνεται κυρίως στα στημένα η Βοσνία, υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ειδικής αντιμετώπισης;

"Ξέρουμε για τη δύναμη του αντιπάλου ειδικά με τα φάουλ. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να μην τους δώσουμε την ευκαιρία, ούτε για κόρνερ, ούτε για φάουλ και από εκεί και πέρα να παίξουμε έξυπνα. Είμαστε σίγουροι ότι και εμείς στον αέρα έχουμε καλούς παίκτες για να αμυνθούν και αν περισσέψει καμία επικίνδυνη σέντρα έχουμε τον Ορέστη για να την μαζέψει".

Ο σκοπός μας θα είναι πρώτα το μηδέν στην άμυνα και μετά ένα γκολ;

"Θέλουμε να παίξουμε και στην επίθεση δυνατά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχουμε γρήγορες αλλαγές από άμυνα σε επίθεση και από επίθεση σε άμυνα. Στα προηγούμενα ματς βάλαμε αρκετά γκολ. Το ένα δεν σημαίνει ότι θα έχεις το ένα και δεν θα έχεις το άλλο".

Ο κ. Μεταξάς θα καθίσει για τελευταία φορά στον πάγκο και εσείς κλείνετε ένα χρόνο στην ομάδα, αύριο για τα γενέθλια σας στον πάγκο, θα τους ζητήστε να παίξουν και για εσάς;

"Η νίκη είναι για την χώρα, για την πατρίδα και τον στόχο που έχουμε μπροστά μας. Στον αθλητισμό πρέπει πάντα να κοιτάς μπροστά και όχι πίσω. Το βλέμμα μας κοιτάει προς το καλοκαίρι του 2018 και με το βλέμμα αυτό θα κοιτάξουμε να πάρουμε τη νίκη".

Η τακτική και επιλογή είναι παιχνίδι αναμονής και βγαίνουμε στην κόντρα ή παιχνίδι κατοχής;

"Θα είναι κάτι και από τα δυο. Από την μια μεριά πρέπει κάποιες φορές να έχεις την ηρεμία αλλά και το θάρρος για να βγεις μπροστά. Και από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να το κυνηγήσουμε".

Κλείνετε ένα χρόνο στον πάγκο της Εθνικής, σε όλη αυτή την πορεία θέλω να μας πείτε επιγραμματικά τι θεωρείτε ότι έχει βελτιωθεί και αν είναι αρκετό για να μας δώσει την πρόκριση και κόντρα στο Βέλγιο;

"Για το Βέλγιο δεν έχω απάντηση αυτή τη στιγμή γιατί η συγκέντρωση μας είναι στο ματς με την Βοσνία. Σαν ομάδα φαίνεται και δείχνει διαφορετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες κατάλαβαν ότι μόνο τότε μπορούμε να σταθούμε καλά πως ότι κάνουμε το κάνουμε μαζί ομαδικά. Για παράδειγμα είναι το ίδιο σημαντικό οι επιθετικοί μας να δουλεύουν αμυντικά και οι αμυντικοί μας να βοηθούν επιθετικά".

Τι παιχνίδι περιμένετε, και ποιους παίκτες φοβάστε περισσότερο;

"Περιμένω ένα παιχνίδι από δυο καλές ομάδες που στο κέντρο και μπροστά έχουν καλούς και έξυπνους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις. Η Βοσνία έχει ατομικά αρκετούς καλούς παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες, τον Τζέκο, τον Ιμπίσεβιτς, τον Πιάνιτς".

Ποιο αποτέλεσμα θεωρείτε καλό για την ομάδα σας;

"Η νίκη είναι ο στόχος μας".

Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η έλλειψη του Μανωλά και πόσο σημαντικό θα είναι ότι το ματς θα είναι εντός έδρας για εσάς;

"Από τη μια μεριά ξέρουμε πόσο καλός παίκτης είναι ο Μανωλάς, το έχει δείξει και με την Εθνική αλλά και τη Ρόμα. Είναι αλήθεια ότι τραυματίστηκε με τον Τζέκο και δεν μπορει να είναι μαζί μας. Αλλά η Ελλάδα έχει αρκετούς καλούς αμυντικούς και πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουν".

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις