Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Στο μηδέν ΑΕΚ και Πανιώνιος

Σούπερ Λιγκ: Στο μηδέν ΑΕΚ και Πανιώνιος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/10/2016 22:27
Η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ σε ένα κακό παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές στις δύο εστίες. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο της «Ένωσης».

Η αλλαγή προπονητή δεν λειτούργησε ευεργετικά στην ΑΕΚ. Ο Ζοζέ Μοράις βρέθηκε για πρώτη φορά στον πάγκο της «Ένωσης», με τους «κιτρινόμαυρους» να απειλούν σε ελάχιστες περιπτώσεις τον Πανιώνιο και το 0-0 να έρχεται φυσιολογικά. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μια τελική στην εστία σ’ ολόκληρο το 90λεπτο και οι «κυανέρυθροι» δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να κρατήσουν το μηδέν και να φύγουν με το βαθμό από το ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» των πολλών απουσιών (Λέσκοτ, Βάργκας, Ροντρίγκες, Γκάλο, Λάζαρος) είχε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Πανιώνιος έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Γιαννιώτη.

Ενδεικτικό ότι η πρώτη μεγάλη φάση της ΑΕΚ ήρθε στο 25’. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω απ' το δοκάρι. Στο 32’ η κεφαλιά του Γκιοατά δεν ανησύχησε τον Ανέστη ενώ στο 39’ το σουτ στην κίνηση από τον Αραβίδη πέρασε λίγο πάνω απ' την εστία του Γιαννιώτη! Αυτές ήταν όλες και όλες οι αξιόλογες φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον κόσμο στο ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζει παίκτες αλλά και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στην επανάληψη, ο Μοράις γύρισε το σχήμα από 4-1-4-1 σε 4-4-2, με τον Αραβίδη να περνάει στο πλευρό του Ούγκο Αλμέιδα. Η ΑΕΚ συνέχιζε να ψάχνει το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 54’ το σουτ του Μάνταλου δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 62’ ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα για τον Αραβίδη, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι.Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τον Πανιώνιο στην επανάληψη ήρθε στο 69’, με τον Ανσαριφάρντ να αστοχεί με προβολή έπειτα από σέντρα του Μασούντ. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως από τα πόδια του Μάνταλου, ο οποίος στο 73’ δεν κατάφερε να ευστοχήσει με σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Τρία λεπτά μετά ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά γλίστρησε και η φάση χάθηκε. Στο υπόλοιπο του αγώνα η ΑΕΚ συνέχισε να έχει φλύαρη κατοχή και το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το φινάλε. Η «Ένωση» σπατάλησε ακόμα μια ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή, ενώ ο κόσμος αποδοκίμασε ξανά τους παίκτες.

«Πιστεύω πως η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται. Να αυξήσει το ποσοστό κατοχής παιχνίδι με το παιχνίδι. Σιγά σιγά η ομάδα θα βελτιωθεί», δήλωσε στη Nova μετά το παιχνίδι ο Ζοζέ Μοράις. Από την πλευρά του, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τόνισε: «Νομίζω πως η ΑΕΚ δεν θα έκανε κάποια μεγάλη φάση. Ήμασταν καλά οργανωμένοι. Απλά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι ευχαριστημένος απ' το βαθμό της ισοπαλίας, απ' την στιγμή που παίζαμε σε μία δυνατή έδρα και απέναντι σ' έναν δυνατό αντίπαλο».

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (84' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (67' Σιμόες), Αραβίδης (66' Πέκχαρτ), Αλμέιδα

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Γκιοάτα (92' Πατσατζόγλου), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70' Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86' Ενγκόγκ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.