Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Ερυθρόλευκος» περίπατος

Γιουρόπα Λιγκ: «Ερυθρόλευκος» περίπατος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/10/2016 23:59
Ο Ολυμπιακός παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο διέλυσε με 4-1 την Αστάνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έπιασε τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του ομίλου μετά την ήττα των Κύπριων στην Ελβετία. Φιγκέιρας (25’), Ελιονούσι (33’) και Σεμπά (34’, 65’) οι σκόρερ, μείωσε ο Καμπανάγκα (54’) για τους φιλοξενούμενους, που έπαιζαν με δέκα από το 58’.

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αστάνα. Οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με 4-1 τους Καζάκους στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πειραιώτες έφτασαν τους 6 βαθμούς και ισοβαθμούν με τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του ομίλου, μετά την ήττα των Κύπριων με 3-1 στην έδρα της Γιάνγκ Μπόις. Με τη νίκη τους, οι Ελβετοί μπήκαν στο κόλπο πρόκρισης έχοντας 4 βαθμούς, ενώ η Άστανα έμεινε στην τελευταία θέση με μόλις 1.

Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, απειλώντας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα για να ανοίξουν το σκορ. Τα σουτ των Φιγκέιρας (3’) και Φορτούνη (5’) πέρασαν λίγο άουτ, ενώ στο 13’ ο Έριτς έδιωξε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Ρέτσου.

Τρία λεπτά μετά, ο γκολκίπερ της Αστάνα έδιωξε το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς, ενώ στο 23’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 25’. Ο Φορτούνης γύρισε έξοχα στον Φιγκέιρας και εκείνος με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο πρώτο μισάωρο οι Περαιώτες μετρούσαν 10 τελικές και στο επόμενο τετράλεπτο «κλείδωσαν» την υπόθεση νίκη. Στο 33’ ο Ελιονούσι σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με σουτ από τα πλάγια της περιοχής και στο 34’ο Νορβηγός έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Σεμπά, ο οποίος δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 3-0. Η αντίδραση της Αστάνα ήρθε στο 37’, με τον Άνιτσιτς να σημαδεύει στο οριζόντιο δοκάρι του Λεάλι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη και στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως στο 54’ ο Λεάλι υπέπεσε σε τραγικό λάθος, δίνοντας έτοιμο γκολ στην Αστάνα. Ο Ιταλός πορτιέρο βρήκε τον Καμπανάγκα αντί για συμπαίκτη του και εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μειώνοντας σε 3-1. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Κάνιας είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Φορτούνη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε 4ο γκολ στο 65’ έχοντας ξανά σκόρερ τον Σεμπά. Ο Καρντόσο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βραζιλιάνος από οριακή θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, Εκτοξεύοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1

Μετά το 4ο γκολ η Αστάνα πέταξε λευκή πετσέτα, αν και στο 70’ είχε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει σε 4-2. Ο Mουζίκοβ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, έδωσε στον Καμπανάγκα, αλλά αυτός πλάσαρε άουτ σε κενό τέρμα. Στο 72' ο τραυματίας Μιλιβόγεβιτς έδωσε την θέση του στον Καμπιάσο ενώ στο 77' ο Φορτούνης είχε καλή στιγμή με σουτ για ένα 5ο γκολ. Το 4-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται πλέον για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.