Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Πρώτη κούπα για την Μπάγερν του Αντσελότι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/8/2016 02:03
Με γκολ των Βιδάλ (58’)-Μίλερ (79’) και τον Νόιερ να αποτελεί «κέρβερο» κάτω από τα δοκάρια, η Μπάγερν του Κάρλο Αντσελότι κέρδισε με 2-0 την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας για 5η φορά στην ιστορία της.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στη Γερμανία ανήκει στην Μπάγερν. Στο επίσημο ντεμπούτο του Κάρλο Αντσελότι οι Βαυαροί ήταν ουσιαστικοί και επικράτησαν με 2-0 της Ντόρτμουντ, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Οι Βεστφαλοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες για πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Στο 8’ και στο 11’ ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 32’ ο Νόιερ απόκρουσε σωτήρια το σουτ του Ντεμπελέ. Στο επόμενο λεπτό, ο νεαρός Γάλλος επιχείρησε νέο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 34’ ο Γερμανός πορτιέρο νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ράμος, κρατώντας το μηδέν.

Η πρώτη ευκαιρία για την Μπάγερν ήρθε στο 37’ μ’ ένα άστοχο σουτ του Βιδάλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χιλιανός έχασε αυτό που δεν… χάνεται. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούρκι από τα δύο μέτρα, ενώ στη συνέχει της φάσης, και με τον γκολκίπερ της Ντόρτμουντ εξουδετερωμένο, σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Οι Βεστφαλοί γλίτωσαν το γκολ, όμως οι ίδιοι αδυνατούσαν να παραβιάσουν την εστία του απροσπέλαστου Νόιερ. Στο 50' ο Μπάσλακ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό πορτιέρο, ο οποίος στο 57’ πραγματοποίησε νέα επέμβαση σε σουτ του Ντεμπελέ.

Η ομάδα του Τούχελ δεν μπόρεσε να σκοράρει και το πλήρωσε στο επόμενο λεπτό. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Βιδάλ με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Μπούρκι, «γράφοντας» το 1-0. Η Ντόρτμουντ δεν βρήκε απάντηση και η Μπάγερν «κλείδωσε» τη νίκη» στο 79’. Ο Αλκάνταρα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Χούμελς πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Μίλερ με πλασέ έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας» την επικράτηση της ομάδας του.

Αυτό ήταν το 5ο Σούπερ Καπ Γερμανίας για την Μπάγερν, η οποία έπιασε την Ντόρτμουντ στην πρώτη θέση των κατακτήσεων.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.