Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Εξάρα κορυφής η Μπαρτσελόνα, νέο καρέ ο Σουάρες

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Εξάρα κορυφής η Μπαρτσελόνα, νέο καρέ ο Σουάρες

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/4/2016 23:22
Με τον Σουάρες να πετυχαίνει δεύτερο σερί καρέ γράφοντας ιστορία, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 6-0 την Σπόρτινγκ Χιχόν και παρέμεινε στην κορυφή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, τρεις «στροφές» πριν το φινάλε.

Καμία αλλαγή δεν σημειώθηκε στη μάχη της κορυφής στη Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μετά τις νίκες των Ρεάλ και Ατλέτικο, η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 6-0 την Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Καμπ Νου» και ανέβηκε ξανά στην κορυφή.

Πρωταγωνιστής για τους Καταλανούς ήταν ξανά ο Λουίς Σουάρες. Μετά το καρέ που πέτυχε κόντρα στην Λα Κορούνια, ο Ουρουγουανός σημείωσε ξανά τέσσερα γκολ (τα δύο με πέναλτι) και έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι ανάλογο στη Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Σουάρες έφτασε τα 34 γκολ σε 32 αγώνες στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά και στην κατάταξη για το «Χρυσό Παπούτσι». Παράλληλα, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που ξεπερνά τα 50 γκολ σε μία σεζόν σ’ όλες τις διοργανώσεις. Ο πρώτος είναι φυσικά ο Λιονέλ Μέσι.

Στα του αγώνα, η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να σκοράρει από το 3ο μόλις λεπτό, όμως ο Μέσι δεν κατάφερε να ευστοχήσει με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Μάλιστα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 11’, όταν ο Μενέντεζ βρέθηκε απέναντι στον Μπράβο, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων κράτησε το 0-0.

Δύο λεπτά μετά, ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Κουέγιαρ και με κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως στο φινάλε του ημιχρόνου (44’) η Χιχόν «άγγιξε» δύο φορές την ισοφάριση, με τους Μασεράνο και Πικέ να διώχνουν τη μπάλα στη γραμμή (οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του τελευταίου).

Η Μπαρτσελόνα γλίτωσε το 1-1 και στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε μεγάλες ευκαιρίες με Μέσι και Νεϊμάρ για το 2-0. Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 63’ με τον Σουάρες, ο οποίος ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Δέκα λεπτά μετά, ο Ουρουγουανός πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα, μετουσιώνοντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισαν οι Καταλανοί για χέρι του Κανέγια.

Τρία λεπτά μετά το γκολ, ο Σουάρες έστησε ξανά τη μπάλα στην άσπρη βούλα, αφού ο διαιτητής σφύριξε νέο πέναλτι για ανατροπή του Νειμάρ από τον Λιχνόφσκι. Ο Ουρουγουανός εκτέλεσε ξανά εύστοχα, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Στο 85’ ο διαιτητής σφύριξε 3ο πέναλτι (!) υπέρ της Μπαρτσελόνα, αποβάλλοντας μάλιστα τον Βράνιες για ανύπαρκτο φάουλ στον Νειμάρ. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Βραζιλιάνος, «γράφοντας» το 5-0. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε στο 88’ ο Σουάρες, πετυχαίνοντας καρέ για 2η σερί αγωνιστική.

Η βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 82
2. Ατλέτικο 82
3. Ρεάλ 81

Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα:

30/4: Μπέτις (εκτός)
8/5: Εσπανιόλ (εντός)
15/5: Γρανάδα (εκτός)

Το πρόγραμμα της Ατλέτικο:

30/4: Βαγιεκάνο (εντός)
8/5: Λεβάντε (εκτός)
15/5: Θέλτα (εντός)

Το πρόγραμμα της Ρεάλ:

30/4: Σοσιεδάδ (εκτός)
8/5: Βαλένθια (εντός)
15/5: Λα Κορούνια (εκτός)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.