Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Με Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ή Μπρόουτον ο ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Με Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ή Μπρόουτον ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/6/2015 15:45
Τον νικητή του ζευγαριού Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ-Μπρόουτον θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε στην κλήρωση της Δευτέρας (22/6).

Η κροατική Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ή η ουαλική Μπρόουτον θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δύο υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν στις 2 και στις 9 Ιουλίου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα που θα προκριθεί στις 16 Ιουλίου ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 23 Ιουλίου στην Τούμπα.

Επικρατέστερη ομάδα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ είναι η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, η οποία είναι το ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην Μπρόουτον. Η κροατική ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος της χώρας και το θετικό για τους Θεσσαλονικείς είναι πως ο Ιγκόρ Τούντορ την γνωρίζει πολύ καλά ως πρώην προπονητής της Χάιντουκ Σπλιτ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο κόντρα στη Λοκομοτίβα, την οποία κέρδισε με συνολικό σκορ 5-4 στον διπλό τελικό του Κυπέλλου Κροατίας το 2013. Ακόμα μια ενδιαφέρον πληροφορία είναι πως αρχηγός της ομάδας είναι ο 35χρονος Τζέρκο Λέκο, αδερφός του Ιβάν Λέκο, που θα αποτελέσει τον βοηθό του Ιγκόρ Τούντορ στον ΠΑΟΚ!

Η κροατική ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της και το Σάββατο ήρθε ισόπαλη 2-2 σε φιλικό παιχνίδι με την ρουμανική Άστρα. Το πρωτάθλημα της Κροατίας ξεκινά στις 11 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως η Λοκομοτίβα θα έχει ήδη δώσει τρία επίσημα παιχνίδια πριν τον ΠΑΟΚ, εφόσον φυσικά προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο.Εάν η Λοκομοτίβα πέσει θύμα εκπλήξεως και δεν καταφέρει να προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ουαλική Μπρόουτον. Πρόκειται για ομάδα που στήθηκε από εργάτες στο εργοστάσιο όπου η γνωστή εταιρεία Airbus έφτιαχνε τα φτερά για τα αεροπλάνα της.

Ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία το 2004 και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο ουαλικό πρωτάθλημα. Τη φετινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση και θα συμμετάσχει για 3η σερί φορά στον πρώτο προκριματικό γύρο. Δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει στο 2ο προκριματικό γύρο, έχοντας αποκλειστεί από Βέντσπιλς (2013) και Χάουγκεσουντ (2014).

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και το προφίλ των δύο ομάδων:


Τη νικήτρια του ζευγαριού Μπρόουτον (Ουαλία) – Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) κληρώθηκε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League σε δύο αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στις 16 Ιουλίου (εκτός έδρας) και 23 Ιουλίου (στο γήπεδο της Τούμπας).

Η Μπρόουτον τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Ουαλίας, ενώ στη δεύτερη και τελική φάση έμεινε στην τρίτη θέση πίσω από τους πρωταθλητές Δε Νιου Σεντς και την Μπάλα Τάουν. Η μικρή πόλη των περίπου 6.000 κατοίκων είναι πάντως περισσότερο διάσημη για το εργοστάσιο των φτερών της Airbus που κατασκευάζονται εκεί, παρά για την ποδοσφαιρική της ομάδα, η οποία ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία του ουαλικού πρωταθλήματος το 2004.

Η Ουαλία βρίσκεται στην 50ή θέση της ειδικής κατάταξης της UEFA παρουσιάζοντας ομάδες με πενιχρό απολογισμό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία πενταετία, διάστημα το οποίο και καθορίζει τη θέση της κάθε χώρας στη σχετική λίστα.

Η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ ιδρύθηκε πριν από 101 χρόνια με το όνομα Βικτόρια Ζάγκρεμπ, ενώ μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετονομάστηκε σε Ζελιέζνιτσαρ. Το σημερινό της όνομα το απέκτησε το 1945 και τα αμέσως επόμενα χρόνια ήταν και τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας όπου το 1952 τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Μετά την ανεξαρτησία της Κροατίας το 1991 η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ αγωνίστηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες της νεοσύστατης χώρας, ως το 2006 όταν και απέκτησε επισήμως σχέση με τη «μόνιμη» πρωταθλήτρια Κροατίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ τροφοδοτώντας την με ταλέντα. Εκτοτε άρχισε και να ανεβαίνει από μία κατηγορία κάθε χρονιά φτάνοντας στην μεγαλύτερη κατηγορία το 2010 για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια.

Την περίοδο 2010/11 τερμάτισε τρίτη από το τέλος, κάτι που ουσιαστικά θα σήμανε και την επιστροφή της στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία, ωστόσο η αδυναμία κάποιων ομάδων να αποκτήσουν άδεια και να προβιβαστούν της επέτρεψε να συνεχίσει στα «μεγάλα σαλόνια».

Η καλύτερη περίοδός της ήταν η 2012/13 όταν και τερμάτισε στη δεύτερη θέση εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου όμως αποκλείστηκε στον πρώτο επίσημο διεθνή αγώνα της ιστορίας της. Την ίδια χρονιά έφτασε και ως τον τελικό του Κυπέλλου Κροατίας όπου αντιμετώπισε και έχασε το τρόπαιο από τη Χάιντουκ Σπλιτ του Ιγκόρ Τούντορ .

Από τις αρχές της περιόδου 2013/14 αναγκάστηκε να κόψει τους επίσημους δεσμούς της με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς δεν της το επέτρεπαν πλέον οι κανονισμοί, ωστόσο εξακολουθεί να έχει στις τάξεις της αρκετούς παίκτες δανεικούς από τη… μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.