Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Θρίαμβος για Βόλφσμπουργκ (video)

Κύπελλο Γερμανίας: Θρίαμβος για Βόλφσμπουργκ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/5/2015 23:05
Κυπελλούχος Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι η Βόλφσμπουργκ! Οι «λύκοι» κέρδισαν με ανατροπή (3-1) την Ντόρτμουντ στον τελικό του Βερολίνου και κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο μετά το πρωτάθλημα του 2009.

Θρίαμβος για Βόλφσμπουργκ στον τελικό του Κυπέλλου! Με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ κέρδισε με 3-1 την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της!

Λουίς Γκουστάβο (22’), Ντε Μπρούιν (33’) και Ντοστ (38’) ήταν οι σκόρερ των «λύκων», που ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική σεζόν.

«Πικρό» ήταν το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είδε την ομάδα του να προηγείται μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Βεστφαλούς.

Εκτός από το Κύπελλο, η Ντόρτμουντ έχασε και το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (πήγε στη Σάλκε) και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη από τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βόλφσμπουργκ τίμησε την μνήμη του αδικοχαμένου Τζούνιορ Μαλάντα, του 20χρονου παίκτη της που έχασε την ζωή του έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στις φανέλες του τελικού αναγραφόταν το νούμερο 19 (αριθμός του παίκτη) μέσα σε μία πράσινη καρδιά, ενώ ο Ντε Μπρούν του αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε.

Το ματς:


Κύπελλο Γερμανίας: Θρίαμβος για Βόλφσμπουργκ (video)
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ντόρτμουντ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Καγκάβα έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή και ο Γκαμπονέζος άνοιξε το σκορ με πλασέ, δίνοντας νωρίς νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την Βόλφσμπουργκ να απειλεί στο 7’ με σουτ του Πέρισιτς (απόκρουσε ο Λάνγκερακ) και την Ντόρτμουντ να «αγγίζει» το 2ο γκολ στο 18’, με τον Ρόις να στέλνει τη μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ με τον Μπενάλιο.

Η Βόλφσμπουργκ ανέβασε την πίεση της και στο 22’ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Λουίς Γκουστάβο. Ο Νάλντο εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ, ο Λάνγκερακ δεν απόκρουσε καλά και ο Βραζιλιάνος ισοφάρισε από κοντά σε 1-1.

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να αντιδράσει και η Βόλφσμπουργκ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 33’ με εξαιρετικό σουτ του Ντε Μπρούιν από το ύψος της περιοχής. Η Βόλφσμπουργκ είχε την πλήρη υπεροχή και στο 38’ πέτυχε ακόμα ένα γκολ, αυτή τη φορά με τον Μπας Ντοστ. Ο Πέρισιτς έβγαλε τη σέντρα για τον Ολλανδό, ο οποίος ανενόχλητος «έγραψε» το 3-1.

Η ομάδα του Κλοπ θα μπορούσε να μειώσει πριν πάει στα αποδυτήρια, ωστόσο ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να ευστοχήσει από το ύψος της μικρής περιοχής, χάνοντας «χρυσή» ευκαιρία για να μειώσει σε 2-3.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς μέχρι το 50’ είχαν σημειωθεί δύο κλασικές φάσεις για γκολ. Στο 48’ ο Λάνγκερακ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Καλιγκιούρι και δύο λεπτά μετά ο Καγκάβα δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Μπενάλιο.

Στο 65’ η Βόλφσμπουργκ έφτασε κοντά σε 4ο γκολ, όμως ο Ντουρμ έδιωξε τη μπάλα στη γραμμή μετά από σουτ του Καλιγκιούρι. Ο Κλοπ έριξε στο ματς τους Πολωνούς Μπλατσικόφσκι και Πίστσεκ, στην προσπάθεια του ν’ αλλάξει κάτι στο ματς. Η Ντόρτμουντ αύξησε την πίεση της και δημιούργησε ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του εξαιρετικού Μπενάλιο.

Ο Ελβετός πορτιέρο δεν επέτρεψε στους Βεστφαλούς να επιστρέψουν στο ματς, αποκρούοντας τα σουτ των Μχιταριάν (71’) και Καγκάβα (80’), ενώ στο 87’ πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ομπαμεγιάνγκ. To 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του τελικού και η Βόλφσμπουργκ σήκωσε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της.

Στον αντίποδα, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφερε να κλείσει τον κιτρινόμαυρο κύκλο του με την κατάκτηση ενός τίτλου. Εκτός από το τρόπαιο, η Ντόρτμουντ έχασε και το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (πηγαίνει στη Σάλκε) και θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης χάρη στην 7η θέση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.