Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο θρύλος της Νάπολι, Μπρούνο Πεζάολα

«Έφυγε» ο θρύλος της Νάπολι, Μπρούνο Πεζάολα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/5/2015 21:18
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μπρούνο Πεζάολα, θρύλος της Νάπολι και προπονητής του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1979-1980.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο θρύλος της Νάπολι και παλιός προπονητής του Παναθηναϊκού, Μπρούνο Πεζάολα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Γεννημένος στις 28/7/1925 στο Μπουένος Άιρες, ο Πεζάολα αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι στην ιστορία της Νάπολι. Έπαιξε για περισσότερα από 400 παιχνίδια στο καμπιονάτο, τα πιο πολλά από αυτά με τη φανέλα των «παρτενοπέι».

Όταν τελείωσε την καριέρα του το 1962, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νάπολι, την οποία οδήγησε αμέσως στην πρώτη κατηγορία, κατορθώνοντας ταυτόχρονα να γίνει ο πρώτος τεχνικός που έπαιρνε το Κύπελλο Ιταλίας με ομάδα της Σέριε Β. Το 1966 κατέκτησε το Κύπελλο Άλπεων και δύο χρόνια μετά οδήγησε τους «παρτενοπέι» στη 2η θέση του πρωταθλήματος, μοναδικό επίτευγμα για την ομάδα εκείνη την εποχή.

Αποχώρησε το καλοκαίρι του 1968 για λογαριασμό της Φιορεντίνα, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1969. Το 1972 ανέλαβε τη Μπολόνια, κατακτώντας το Κύπελλο Ιταλίας (1974), ενώ τη σεζόν 1976-77 επέστρεψε στην αγαπημένη του Νάπολι, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Άγγλου-ιταλικού Λιγκ Καπ, αλλά και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Τη σεζόν 1979-80 ήρθε από τα μέρη μας, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο, με τους «πράσινους» να τερματίζουν στην 3η θέση με -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τη σεζόν 1982-83 επέστρεψε για 3η και τελευταία φορά στη Νάπολι, την οποία έσωσε από ένα σχεδόν σίγουρο υποβιβασμό.

Γνωστός και ως «petisso» («μικρούλης»), ο Πεζάολα έγινε διάσημος για τη συνήθειά του να καπνίζει στον πάγκο, αλλά και για το παλτό που φορούσε συνήθως στους ώμους του για γούρι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.