Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Εκτός τελικού η Λίβερπουλ (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Εκτός τελικού η Λίβερπουλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/4/2015 20:36
Η Άστον Βίλα έριξε στο… καναβάτσο (2-1) τη Λίβερπουλ στο «Γουέμπλει» και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα διεκδικήσει κόντρα στην Άρσεναλ το 8ο τρόπαιο της ιστορίας της στο θεσμό. Δικαιολογημένες φωνές των «κόκκινων» για γκολ του Μπαλοτέλι που ακυρώθηκε ως οφσάιτ.

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια προκρίθηκε η Άστον Βίλα. Η ομάδα του Τιμ Σέργουντ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Λίβερπουλ, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τον τελικό για 11η φορά στην ιστορία της.

Μπέντεκε (36’) και Ντελφ (54’) οι «χρυσοί» σκόρερ για τους «χωριάτες» που έβαλαν τέλος στα όνειρα της Λίβερπουλ για τίτλο στην τελευταία σεζόν του Στίβεν Τζέραρντ με τα κόκκινα.

Προηγήθηκε με τον Κουτίνιο (30’) η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, αν και μπορεί να φωνάζει για τη φάση του 88’ όπου ο Μπαλοτέλι σκόραρε, όμως το τέρμα ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ρότζερς έγινε ο πρώτος τεχνικός της Λίβερπουλ από τη δεκαετία του 50 που δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα σε τίτλο μετά από τρεις σεζόν στον πάγκο των «κόκκινων».

Με τη νίκη της, η Άστον Βίλα θα δώσει το «παρών» σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2000 και θα διεκδικήσει στις 30 Μαΐου κόντρα στην Άρσεναλ το 8ο Κύπελλο της ιστορίας της. Η προηγούμενη φορά που η ομάδα του Μπέρμιγχαμ κατέκτησε το Κύπελλο ήταν τον Μάιο του 1957, με νίκη (2-1) απέναντι στη Γιουνάιτεντ του Ματ Μπάσμπι.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο φιναλίστ του Κυπέλλου δεν παίρνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον ο κάτοχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που σημαίνει πως οι «χωριάτες» θα πρέπει να κερδίσουν το Κύπελλο για να βγουν στην Ευρώπη.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.