4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ισπανία - Γεωργία 4-1: Ίβηρες «μάγοι» προκρίθηκαν με «τεσσάρα» και τέλειωσαν το όνειρο των «Σταυροφόρων»  (video)

Ισπανία - Γεωργία 4-1: Ίβηρες «μάγοι» προκρίθηκαν με «τεσσάρα» και τέλειωσαν το όνειρο των «Σταυροφόρων» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/6/2024 23:51
Η Ισπανία δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στη Γεωργία στην Κολωνία και τη διέλυσε με 4-1 πετυχαίνοντας και ανατροπή, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro, εκεί όπου θα συγκρουστεί με τη διοργανώτρια Γερμανία σ' ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Το συγκρότημα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε έχει αποδείξει ότι είναι το καλύτερο έως τώρα σε ολόκληρη τη διοργάνωση κι έδωσε ακόμα μία απολαυστική παράσταση απέναντι στην ομάδα του Βίλι Σανιόλ η οποία «τρύπησε» το ταβάνι της κι έγραψε ιστορία, με το ταξίδι της να τελειώνει πάντως στα νοκ-άουτ.Πλέον οι «φούριας ρόχας» σκέφτονται τον προημιτελικό της προσεχούς Παρασκευής (5/7, 19.00) όπου στη Στουτγκάρδη θα παίξουν με τους Γερμανούς.

Οι «Σταυροφόροι» οι οποίοι φεύγουν χαμογελαστοί από το τουρνουά προηγήθηκαν στο 18' χάρη σε αυτογκόλ του Λε Νορμάντ, με τον Ρόδρι να ισοφαρίζει με συρτό σουτ στο 39'. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ο Ρουίθ με κεφαλιά στο 51' σημείωσε το 2-1 και το 3-1 ήρθε από γκολάρα του Νίκο Γουίλιαμς στο 75', πριν βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» ο Όλμο στο 83' για το τελικό 4-1.

Μονόλογος των Ισπανών που όμως έμειναν πίσω από αυτογκόλ του Λε Νορμάντ και ισοφάρισαν με τέρμα του Ρόδρι

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρόθεση των τυπικά γηπεδούχων φάνηκε από το ξεκίνημα και μόλις στο 5' είχαν την πρώτη τελική στην εστία, καθώς μετά τη συρτή παράλληλη σέντρα του Καρβαχάλ, ο Πέδρι πάτησε περιοχή κι έκανε την προβολή, όμως ο Μαμαρντασβίλι ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε.

Η πίεση ήταν αφόρητη από τους Ίβηρες και στο 10' ο Νίκο Γουίλιαμς εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος Καρβαχάλ πήρε την κεφαλιά και ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε σωτήρια. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Γουίλιαμς κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.



Εντελώς κόντρα στη ροή του ματς και στην πρώτη φορά που οι Γεωργιανοί στην ουσία πέρασαν το κέντρο, ο Μικαουτάτζε έκανε ωραία μπαλιά στον Κακαμπάτζε και ο τελευταίος σέντραρε, με τον Λε Νορμάντ να κάνει ένα «φτηνό» λάθος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Σιμόν για το 0-1 μέσα σε πανζουρλισμό.



Οι Ίβηρες θέλησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 22' ο Φαμπιάν Ρουίθ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Μαμαρντασβίλι ήταν έτοιμος στην κλειστή του γωνία και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Πέντε λεπτά μετά ο Πέδρι είχε την μπάλα μπροστά του στο «ύψος» της μεγάλης περιοχής όμως το δυνατό σουτ με το αριστερό έφυγε ψηλά άουτ.

Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, χωρίς πάντως να κάνει άλλη τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίωρο και στο 35' το σουτ του Κουκουρέγια αποκρούστηκε από τον ανίκητο Μαμαρντασβίλι.

Το... μονότερμα ήταν ασταμάτητο και στο 39' ήρθε η ισοφάριση. Έπειτα από ωραία αντεπίθεση ο Νίκο Γουίλιαμς πλάσαρε από πλάγια θέση και ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε ξανά εντυπωσιακά, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Ρόδρι με συρτό σουτ κέρδισε τον γκολκίπερ της Βαλένθια για το 1-1. Το γκολ τσεκαρίστηκε από το VAR για το αν επηρέαζε ο Μοράτα το οπτικό πεδίο, καθώς ήταν ακάλυπτος, ωστόσο το τέρμα μέτρησε κανονικά.



Το μομέντουμ ήταν στην πλευρά των «φούριας ρόχας» πλέον αλλά μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε το παραμικρό και το σκορ ήταν 1-1 όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ιβηρική «καταιγίδα» κι εμφατική πρόκριση

Στα πρώτα δευτερόλεπτα η Ισπανία θέλησε να απειλήσει και να φτάσει σε δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Πέδρι λίγο έξω από την περιοχή ήταν πολύ άστοχο.

Στο 48' λίγο έλειψε ο Κβαρατσχέλια να πετύχει το καλύτερο γκολ του Euro κι ένα από τα κορυφαία ολόκληρου του 2024, καθώς επιτέθηκε κατά μέτωπο και περίπου από τη μεσαία γραμμή έκανε φοβερό σουτ θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Σιμόν. Τα κατάφερε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κι έφυγε λίγο άουτ.



Τρία λεπτά αργότερα, ο Γιαμάλ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε εντυπωσιακά όπως συνηθίζει. Στη συνέχεια της φάσης όμως ο Γιαμάλ έκανε πανέμορφη «γλυκιά» σέντρα και ο Φαμπιάν Ρουίθ στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, καθώς ήταν αδύνατο για τον Γεωργιανό πορτιέρε ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.



Σ' εκείνο το χρονικό σημείο οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειχναν να χάνουν την ψυχραιμία τους και στο 53' ο Γιαμάλ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από γκάφα έξω από την περιοχή της Γεωργίας, αλλά το τελείωμα δεν ήταν το καλύτερό του κι έφυγε έξω.

Σε κάθε επίθεση της Ισπανίας φαινόταν ότι μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ αλλά στο 55' ο Μοράτα δοκίμασε την τύχη του έξω από την περιοχή όμως η προσπάθειά του ήταν συρτή, αδύναμη και άστοχη.

Στο 63' ο Γιαμάλ πήρε την μπάλα έπειτα από «φτηνό» λάθος του Κοτσορασβίλι αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή ήταν άστοχο.

Η δεύτερη καλή στιγμή της Γεωργίας στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 68', με τον Κβαρατσχέλια να δίνει ωραία μπαλιά στον Τσιταϊσβίλι, η προσπάθεια του τελευταίου όμως ήταν αρκετά άστοχη.

Στο 73' οι Ισπανοί πέτυχαν και τρίτο γκολ όταν μετά από ωραία συνεργασία ο Γιαμάλ μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα με τον Γκλεβεσιάνι να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο νεαρός εξτρέμ της Μπαρτσελόνα ήταν οφσάιντ.

Δύο λεπτά όμως το ματς επί της ουσίας τελείωσε, καθώς ο Νίκο Γουίλιαμς πήρε την μπαλιά του Ρουίθ κι έφυγε πίσω από τη μεσαία γραμμή, μπαίνοντας στην περιοχή, περνώντας σαν σταματημένο τον Γκβελεσιάνι κι εκτελώντας τέλεια στον ουρανό των διχτύων πέτυχε το 3-1 μέσα σε αποθέωση.



Οι Ίβηρες έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι και ο Όλμο βρέθηκε σε θέση για γκολ στο 77' όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο κι εύκολο για τον Μαμαρντασβίλι.

Η... κατηφόρα συνεχιζόταν και στο 80' ο Γιαμάλ έφτασε απέναντι στον Μαμαρντασβίλι, με τον τελευταίο να αποκρούει στο τετ α τετ.

Ο Γιαμάλ κυνηγούσε το γκολ και δεν τα κατάφερε στο 83', με τον Όλμο δευτερόλεπτα αργότερα να πετυχαίνει μέσα σε αποθέωση το 4-1 με ωραίο αριστερό πλασέ.



Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός δεν έπεσε στο γήπεδο της βροχερής Κολωνίας, η Ισπανία δεν έφτασε σε άλλο γκολ και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λετεξίρ τη βρήκε να θριαμβεύει με 4-1 και να «σφραγίζει» με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκρισή της στα προημιτελικά, δίνοντας πλέον ραντεβού με τη Γερμανία την προσεχή Παρασκευή (5/7, 19.00).

Ισπανία (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ (81' Χέσους Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66' Γκριμάλδο), Ρόδρι, Πέδρι (52' Όλμο), Ρουίθ (81' Μερίνο), Γιαμάλ, Γουίλιαμς, Μοράτα (66' Οϊαρθάμπαλ)

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (79'Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Ντβάλι, Λοτσοσβίλι (Τσιταϊσβίλι), Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι (41' Αλτουνασβίλι), Τσακβετάτζε (64' Νταβιτασβίλι), Κβαρατσχέλια, Μικαουτάτζε (79' Ζιβζιβάτζε)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες