3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αγγλία - Σλοβακία 2-1 (παρ.): Γύρισαν από την «κόλαση» και πήραν το «εισιτήριο» για τους «8» τα «Τρία Λιοντάρια»! (video)

Αγγλία - Σλοβακία 2-1 (παρ.): Γύρισαν από την «κόλαση» και πήραν το «εισιτήριο» για τους «8» τα «Τρία Λιοντάρια»! (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
30/6/2024 21:37
Την πρόκρισή της στους «8» του Euro πανηγύρισε η «εφτάψυχη» Αγγλία, η οποία επικράτησε της μαχητικής Σλοβακίας στην παράταση με 2-1, στο ματς που έλαβε χώρα στο Γκελζενκίρχεν στο πλαίσιο της φάσης των «16».

Η ομάδα του Καλτσόνα μπήκε με πολλή αυτοπεποίθηση στον αγώνα και δικαιώθηκε βρίσκοντας γκολ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης με τον «συνήθη ύποπτο» Σρανζ, ενώ τα «Τρία Λιοντάρια» ήταν και πάλι εξαιρετικά υποτονικά.

Το σκηνικό άλλαξε κάπως στο δεύτερο μέρος με τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ να ανεβάζουν λίγο «στροφές» αλλά να μην μπορούν με τίποτα να βρουν το γκολ της ισοφάρισης έχοντας και δοκάρι με τον Ράις στο 81’ και τελικά, έπρεπε να φτάσουμε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για να έρθει ο Μπέλινγκχαμ με ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.Εκεί έχοντας πια «φτερά» στα πόδια τους, οι Άγγλοι πέτυχαν την ανατροπή με τον Κέιν να χρίζεται σκόρερ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και κάνοντας ορθή διαχείριση του υπόλοιπου αγώνα πήραν τελικά τη νίκη, με το 2-1 να μένει έως το τελευταίο σφύριγμα.

Πλέον, η Αγγλία «φουλάρει» για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκεί όπου απέναντί της θα βρει την Ελβετία στις 6 Ιουλίου στο Ντίσελντορφ.

Υποτονική Αγγλία, την τιμώρησε ο «συνήθης ύποπτος Σρανζ

Με περίσσιο… ποδοσφαιρικό «θράσος» ξεκίνησε στο ματς του Γκελζενκίρχεν η Σλοβακία, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Αγγλία πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ και στο 5’, ο Χάνκο έφτασε σε επικίνδυνη θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το γύρισμά του πέρασε απ’ όλους.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και είχε ευκαιρία να απειλήσει στο 9’ όταν ο Μπέλινγκχαμ βρήκε εξαιρετικά τον αμαρκάριστο Τρίπιερ σε πλάγια θέση αλλά το πλασέ του μπακ της Νιούκαστλ λίγο έλειψε να φύγει… εκτός γηπέδου.



Η φάση αυτή δεν πτόησε τους «Σόκολι» και τρία λεπτά αργότερα ο Χαράσλιν βγήκε με φόρα στην «πλάτη» της αγγλικής άμυνας και φτάνοντας σε θέση βολής εκτέλεσε, όμως στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Γκουέι, με τον Τρίπιερ τελικά να απομακρύνει τον κίνδυνο.



Το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ ισορροπημένο και διακρινόταν από δυνατές προσωπικές μονομαχίες, με την Αγγλία σε διάστημα ενός λεπτού στο 23’ και το 24’, να απειλεί εκ νέου πρώτα με την κεφαλιά του Κέιν που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ και ύστερα με το βολέ του Μέινου που δεν βρήκε στόχο.

Η Σλοβακία πάντως δεν έδειχνε να «ψαρώνει» από αυτά και στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ, με τον Στρέλετς να βρίσκει εξαιρετικά τον Σρανζ με ωραία κάθετη πάσα και τον μόνιμο σκόρερ της ομάδας του Καλτσόνα σε αυτή τη διοργάνωση να τελειώνει τη φάση με το εξωτερικό του ποδιού του «γράφοντας» το 1-0.



Η εικόνα του συνόλου του Σάουθγκεϊτ ήταν κάκιστη και παρά το γκολ που δέχθηκε δεν ανέβασε «στροφές», ενώ αρκείτο σε μια ανούσια πίεση, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να δημιουργήσει ούτε μία επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του Ντουμπράβκα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τη Σλοβακία να έχει πάρει και με το παραπάνω αυτό που ήθελε στα πρώτα 45 λεπτά.

Βελτιώθηκε η Αγγλία, τη λύτρωσε ο Μπέλινγκχαμ με μαγικό ανάποδο ψαλίδι στις καθυστερήσεις

Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ βγήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο με το ξεκίνημα της επανάληψης και στο 50’ βρήκαν γκολ με τον Φόντεν ύστερα από την ασίστ του Τρίπιερ, όμως ο άσος της Σίτι ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώθηκε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κέιν έκανε ωραίο «μπάσιμο» στην αντίπαλη περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε στον Βάβρο και έφυγε κόρνερ.



Παρ’ όλα αυτά, λίγο έλειψε να έρθει το απόλυτο σοκ για τα «Τρία Λιοντάρια» στο 55’, όταν σε μια ανύποπτη φάση στο κέντρο του γηπέδου, ο Στόουνς έπαθε… μπλακ άουτ και ο Στρέλετς βλέποντας τον Πίκφορντ εκτός εστίας πήγε να βάλει το γκολ του τουρνουά από 50 μέτρα απόσταση, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε για λίγο στόχο.



Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι «Σόκολι» βελτιώθηκαν ανασταλτικά, με την Αγγλία να κλείνει τους παίκτες του Καλτσόνα στο δικό τους τρίτο αλλά να δυσκολεύεται πολύ στην παραγωγή φάσεων και είναι χαρακτηριστικό, ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 78’ προκειμένου να έρθει η επόμενη σημαντική ευκαιρία για τους Άγγλους, οι οποίοι «άγγιξαν» την ισοφάριση όταν ο Φόντεν γέμισε τη μπάλα στην περιοχή, όμως ο αμαρκάριστος Κέιν δεν μπόρεσε με κεφαλιά να βρει εστία.



Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ πλησίασε πιο πολύ από ποτέ στο γκολ, με τον Ράις να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντουμπράβκα με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και τον Κέιν στο ριμπάουντ να μην μπορεί με βολέ εκτός ισορροπίας να σκοράρει σε κενή εστία.



Τελικά, η πίεση της Αγγλίας έφερε αποτέλεσμα έστω και… πολύ καθυστερημένα, αφού τα «Τρία Λιοντάρια» κατόρθωσαν βρουν το πολυπόθητο τέρμα της ισοφάρισης στο 95’, με τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με ένα ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι, οδηγώντας έτσι την αναμέτρηση στην παράταση.



«Μίλησε» κι ο Κέιν και «τούμπα» το παιχνίδι

Το… buzzer beater του Μπέλινγκχαμ έδωσε πνοή στο σύνολο του Σάουθγκεϊτ και η παράταση ξεκίνησε ιδανικά για τους Άγγλους που πέτυχαν την ανατροπή πριν καν συμπληρωθεί 1 λεπτό, με τον Κέιν να παίρνει την κεφαλιά-πάσα από τον Τόνεϊ και να «γράφει» εξίσου με κεφαλιά το 2-1.



Από το σημείο εκείνο κι έπειτα η Αγγλία άρχισε να διαχειρίζεται πιο ψύχραιμα τον αγώνα έχοντας πάρει αυτό που ήθελε και μείωσε τα ρίσκα με αποτέλεσμα να πάρει μέτρα και η Σλοβακία, δίχως βέβαια να μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Πίκφορντ, πλην της φάσης στο 105’ όπου ο προωθημένος Πέκαρικ δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα πιεζόμενος βέβαια από τον Έζε.



Πάλεψαν οι Σλοβάκοι αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Οι «Σόκολι» μην έχοντας να χάσουν τίποτα μπήκαν αρκετά επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με τους Άγγλους από την άλλη να προσέχουν τα νώτα τους αλλά να δίνουν πολύτιμα μέτρα στους αντιπάλους τους.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Καλτσόνα δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την άμυνα των «Τριών Λιονταριών» που άντεξε μέχρι το τέλος, κρατώντας έτσι τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro, με τον Τόνεϊ να έχει την τελευταία ευκαιρία για το 3-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά το δυνατό του σουτ από τα όρια της περιοχής έφυγε ψηλά.



Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέι, Τρίπιερ (65’ Πάλμερ), Ράις, Μπέλινγκχαμ (106’ Γκάλαχερ), Σακά, Κέιν (106’ Κόνσα), Μέινου (84’ Έζε), Φόντεν (94’ Τόνεϊ)

Σλοβακία (Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (109’ Τούπτα), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάνκο, Κούτσκα (82’ Μπέρο), Λομπότκα, Ντούντα (82’ Μπένες), Σρανζ (93’ Γκιόμπερ), Χαράσλιν (62’ Σούσλοφ), Στρέλετς (62’ Μπόζενικ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες